Bahsettiğiniz işlem zaten sanayide opak boyalı araçlarda kaportacıların kullandığı yöntem ve %100 işe yarıyor. Ama metalik vernikli araçta rötüş harici hiçbiri yapılmaz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
(3 saattir forumda çizikle alakalı konulara baktım) ilk defa araç sahibi oldum kasım 2012 den beri Astra H 2012 1.6 Teknik Gri sahibiyim . Yaklaşık 1.5 ay önce mahalledeki çocuklar sanırım güzelce ön kaputun übir kısmını dairesel çizmiş (taşla ya da camla) , bir kısmına da sayılar harfler yazmış , kasko dan mini onarıma sokayım dedim kabul etmediler çizikler derin dediler bide boyu fazlaymış baktım kasko anlaşması öyle gerçekten bu çizikleri 350 boya ile kapatırız dediler bir düşüneyim dedim döndüm geldim bende arabayı yıkattım çizik giderici cila o zımbırtıdan aldım Autokit markası oda inceleri götürdü sayılır ama derinler kaldı hala boyatsam satarken alan adam kazalı diyebilir sanırım. Kararsız kaldım bu zımpara wax işlerinden de hiç anlamıyorum. Boyatsam mı kaputu sizce alternatif çözüm var mıdır ?
Metalik araçlarda yama boya ya da rötüş harici yapacak birşey yok. Bence siz japon tip kürdanla inceden rötüş yapın boyatmayın.
bildiğimiz ince uçlu kürdan mı dediğiniz denemeye değer, olayı anlatan video varmıdır internette
ya da benim gibi acemiye bu set işe yarar mı
http://www.youtube.com/watch?v=Z0WMdhA_iBU
gri renkli araçta bunu yaparsan çok pişman olursun. Benden söylemesi.
Benim araçta griye yakın renk(açık gökyüzü mavisi) ve hiçbir sorun olmadı. Aracın aynı renk boyasından 100gr alınınca birebir tutar. Tek fark üzerinde vernik yok onuda cilayla hallediyorsun. Boya yaptırmaktan iyidir.
Sizin boya ve rötüş harici çözümünüz var mı?