Dizel mi Benzinli mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chidely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Furkan ve Berkay kardeslerim unutmayalim ki tartisma degil amacimiz paylasmak..birbirimizi incitmemeye calisalim..haaaaaaaaaaaaaa:D:D

Furkan ve Berkay kardeslerim unutmayalim ki tartisma degil amacimiz paylasmak..birbirimizi incitmemeye calisalim..haaaaaaaaaaaaaa:D:D
yok abi öyle olurmu furkan benım hemşom ya:D sadece çabuk sinirlenıyor o kadar:D herkesın fıkrı kendıne göre değişir.benzınli&dizel olayıda yaşa göre bile değişir.benımde zevkım YAŞIM DOLAYISI ILE benzınlı arabaya suanda yaptıgım gıbı güzel bi egzos takıp o sesi almak mesela:D

yok abi öyle olurmu furkan benım hemşom ya:D sadece çabuk sinirlenıyor o kadar:D herkesın fıkrı kendıne göre değişir.benzınli&dizel olayıda yaşa göre bile değişir.benımde zevkım YAŞIM DOLAYISI ILE benzınlı arabaya suanda yaptıgım gıbı güzel bi egzos takıp o sesi almak mesela:D

daha tokat'a gelicek o ben ona tokat kebabı ısmarlatacam abi:D:D

güle güle kullan kazasiz belasiz tabi herkesin secimine saygiliyiz düsünsene herkes ayni tip arabaya binse ne kadar sikici olurdu ..yok ben birkac kez denk geldimde sakin baslayan ama kirici olan yazismalar o yüzden dedim hani..ne olur ne olmaz babinda..:D

güle güle kullan kazasiz belasiz tabi herkesin secimine saygiliyiz düsünsene herkes ayni tip arabaya binse ne kadar sikici olurdu ..yok ben birkac kez denk geldimde sakin baslayan ama kirici olan yazismalar o yüzden dedim hani..ne olur ne olmaz babinda..:D
saolasın abi bende herzaman öyle dusunurum:) sonuçta kım ne ısterse onu alır:D

chidely bey uzun yazmamızdan dolayı özür dılıyorum:D
**ancak asıl konuya gelırsek,ekonomık olsun az yaksın 4 5 kişilik aileyiz vs çok geziyoruz gibi sebepler varsa şiddetle dizel..
**ben süreklı arabayı kullanmam lazım oldukça çıkartırım diyorsanız benzınlı derım.
ÇÜNKÜ dizellerın bakımının biraz daha fazla oldugunu 2 3 kişiden duymuştum:)hatta biraz hor kullananlar özellikle şirketler turbo vs den arıza yapınca 2, 2.5 milyar servis parası bile vermışler:D

Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.Vectrayı unuttum gitti :)

ya hala neyi tartışıyosunuz dizellere chip tuning denen bir uygulama var. Benim aracım 1.3 70 hp. chiple 90 hp oluyorki gerisini siz düşünün.

arkadaşın biri 4500 devirde kalıyor diyor doğru söylemiş. Sadece 4. viteste zorlanıyor mesela benim aracım. Dizellerden maximum verim almak için zaten bu devirlere kadar zorlamanın manası yok 4000-4500 devir arasında vites değiştirerek maximum performansı alırsın dizellerden. Benzinlide durum daha farklı.

Birde 1.4 corsaya fiestaya vs bakın bakalım 3000 devirde 5. viteste araç kaç yapıyor?

Birde dizellere bakın derim 3000 devir 5. vites kaç yapıyor.

ya hala neyi tartışıyosunuz dizellere chip tuning denen bir uygulama var. Benim aracım 1.3 70 hp. chiple 90 hp oluyorki gerisini siz düşünün.

arkadaşın biri 4500 devirde kalıyor diyor doğru söylemiş. Sadece 4. viteste zorlanıyor mesela benim aracım. Dizellerden maximum verim almak için zaten bu devirlere kadar zorlamanın manası yok 4000-4500 devir arasında vites değiştirerek maximum performansı alırsın dizellerden. Benzinlide durum daha farklı.

Birde 1.4 corsaya fiestaya vs bakın bakalım 3000 devirde 5. viteste araç kaç yapıyor?

Birde dizellere bakın derim 3000 devir 5. vites kaç yapıyor.
sonuna kadar haklısınız.babamın amcasında 1.3 cdtı var 2006 model gidişi gayet iyi ve fordlar gibi 4500 de devir kesici yok:) benzınlı kadarda gidiyor gitmiyor değil:)zaten dizel araçları 4500 5000 devire kadar zorlamanın mantıgı yok çünkü ekonomık olsun diye alınıyor zaten:D

ama şöyle baktıgınızda ufacık araba fıestalar 160 dan sonra basmak bana göre yürek ister o arabada:) ama 1.3 corsada 185 190 yaptık onuda bilirim.sonuçta ufak araba uzun yolda benzınlı ve biraz daha büyük araçlar kadar basılmıyor.

Geri