Dizel mi Benzinli mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan chidely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar öncelikle cvp veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.İstanbulda olanlar bilirler.Bağcılarda oto center a gittim bugün.Bi vectra buldum dizel.Araç temiz fakat bi sorunu var o da komple boyalı olması.Linkini de koyuyorum.
http://www.sahibinden.com/2001_model_vectra_2_0_dti-42WQQaXQQ14196170WQQpXQQdisplayitem

Ayrıca fiyat bana 14.000 dedi.Ve pazarlık payıda var.

2.seçenek olarakta 2000 model temiz 2 parça boyalı 1,6 ies civic buldum 117,000 de.
Bunun fiyatınada 15.000 dediler son fiyat.

Hangisi daha mantıklı olur acaba.Hondanın lpg yok yakıt çok yakarmı diye kafama taktım açıkçası.

evet bencede bu arac kazalı.
ilandai ilk foto eski gunlere ait,ama önden cekilen foto allaha emanet:D

berkay motor hacmiyle ne ugrasıyosun anlamadım ki?
ona bakılırsa 1.3 multijet yeni teknoloji benim 19 jtd'den daha uzun,sessiz ve tasarruflu calısıyor.
ama performans yok o ayrı mesele:D
tmm işte kardesım benım derdımde performans ve yüksek devirlerde arabanın iyi uzaması:D yoksa ne kötülüğü var dizellerin:D bugun pendıkten gebzeye gittik 20 tl lik benzın aldık:D ford fıestayla 30 tl lık benzın koyuyurz gebzeden adapazarına gidip,ve köylerde gezip taa bostancı bagdat caddesının girişine gelıyoruz:D

tmm işte kardesım benım derdımde performans ve yüksek devirlerde arabanın iyi uzaması:D yoksa ne kötülüğü var dizellerin:D bugun pendıkten gebzeye gittik 20 tl lik benzın aldık:D ford fıestayla 30 tl lık benzın koyuyurz gebzeden adapazarına gidip,ve köylerde gezip taa bostancı bagdat caddesının girişine gelıyoruz:D

berkay şaka mı yapıyon hemşo sen bana:D
turbo ve turbolag denen bişey var ki turbo devreye girene kadar 2500 dv geciyo.
anladın?

abi 1.9 oldugu için gidiyor ve opel farkı var tabi:Dclio vs dusunduklerı için benzınlı dedım ben:) 1.4 clio nun canından ne olsunkı benzınlı 1.4 kadar gitsin:p:D
dizelin rampa performansı ve ara hızlanmaları benzinli ile kıyaslanamayacak derece iyidir.dik bir rampayı turbo sayesinde vites düşürmeden çıkarsın bastınmı yapıştırır koltuğa.ama benzinlide vites ufaltmak zorundasın.benzinlinin avantajı yüksek devirlere rahat çıkabilmesidir.ama normal kullanım için iyi bir dizel motor benzinliye göre daha esnek bir ivmelenme sağlar.mesela 1.4 benzinli clio benim 1.5 dci kadar güçlü hızlanmıyor;)hele ki fiesta 1.4tdci leri 1.6 benzinli bir araba ile kırmızı ışıklarda yakalaman çok zor:)

berkay cigim kücük bir detayi atliyorsun gibi geliyor bana yaniliyor da olabilirim tabi ..ama suan üretilen dizeller inan bana bircok defa test yaptim.ve birkac araba dergisine üyeyim ben diyorumki sadece bir örnek olarak yeni nesil dizel ve benzinli arac her ikiside es degerde motor gücü ve es degerde beygir gücüne sahip olarak degerlendirirsek her türlü dizel götürür rampasi uzun yolu yok cigerim..bu arada sakin yanlis anlama hic birimiz sana ve fikirlerine karsi degiliz neticede fikirlerimizi paylasiyoruz..

Son düzenleme:
berkay şaka mı yapıyon hemşo sen bana:D
turbo ve turbolag denen bişey var ki turbo devreye girene kadar 2500 dv geciyo.
anladın?
kardesım arabayı bızzat kendım kullandım köklüyorum gazı 6000 devir var 4500 de devir kesıyo 5000 e geliyo araç FIESTA ve kitleniyo bişeyler tutuyor o an:D opelde öyle bir sıkıntı yok direk çeviriyor ama benzınınde..herneyse ya 1 sayfa doldurduk ikimiz:D sonuçta sen dizelden yanasın ben benzınlıden:)

abilerim kesınlıkle haklısınız sonuçta fıesta 1.4 ve dizel o şekilde olmasına ve ve ve o yakıtta olmasına göre çok çok iyi.ancak ben 94 modelın benzınlı teknolojisiyle 2008 fiestanın teknolojısını kıyasladıgımda hafif geliyor.ve inanmayacaksınız arabamızı 12 13 yaş gençleştirip ford fiesta dızel almak istiyordu babam sırf dizel oldugundan aldırmıyorum:D neyse hayırlı geceler herkese

dizelin rampa performansı ve ara hızlanmaları benzinli ile kıyaslanamayacak derece iyidir.dik bir rampayı turbo sayesinde vites düşürmeden çıkarsın bastınmı yapıştırır koltuğa.ama benzinlide vites ufaltmak zorundasın.benzinlinin avantajı yüksek devirlere rahat çıkabilmesidir.ama normal kullanım için iyi bir dizel motor benzinliye göre daha esnek bir ivmelenme sağlar.mesela 1.4 benzinli clio benim 1.5 dci kadar güçlü hızlanmıyor;)hele ki fiesta 1.4tdci leri 1.6 benzinli bir araba ile kırmızı ışıklarda yakalaman çok zor:)
abi sonuna kadar katılıyorum:) cogu 1.6 benzınlıyı yer fıesta bunada birkaç kez şahit olmadım değil..

berkay 1.6 16v megane2 tokatlayabilirim.
bu yeterli oldumu?
yaz google'a cıkar bişeler ordan okursun;)

berkay 1.6 16v megane2 tokatlayabilirim.
bu yeterli oldumu?
yaz google'a cıkar bişeler ordan okursun;)
1.9 arabayla bırakta tokatlasın kardesım ben senın arabana bişey demıyorumkı:D 1.4 fıestadan acıldı konu ben onun hakkında yorum yaptım..

Geri