Egr Iptali

egr iptali

Bende 2001 corsa c var.Uzun zamandan beri egr valfini iptal ettirmek istiyordum.Fakat tech2 ile bunun mümkün olmadığını egr,programının bu modellerde olmadığını söylediler.Bende bu işi mekanik olarak yaptım.Egr yi söktüm.Altındaki contanın aynısını alüminyum levhadan kestim.Fakat,egsoz gazını egr ye ve dolayısıyla emme manifolduna yönlendiren deliği tıkalı bıraktım.Yani yeni kestiğim contanın orasını boşaltmadım.Sonuç:motorda hissedilir bir güç artışı ve yakıt tasarrufu.Arıza lambası da yanmıyor.:good:

Aynı araçtan bende de var.
Geçen egr yüzünden 200 kağıt masraf yaptım. Yenisini taktıdrdım.
gungoro keşke seninkisi gibi yapabilseydim. Ancak senden ilerleyen zamanlardaki yorumlarını beklerim. Sorun falan çıkarsa bu konuya yazar mısın? Eğer dediğin gibi sorun çıkmadan araçta iyileşme olursa bende ilerleyen zamanda aynı yöntemi deneyebilirim.

Güzeeellll.Motor stop durumunda iken yanıyor.Motor çalışınca sönüyor.Yani normal.

egzos muayenesinde bir problem oluyormu arkadaşlar bu egr iptal olayının. çünkü çevreyi biraz daha kirletmiş oluyoruz ya o yüzden sordum.

almanyada olur tr yi bilmem

Arkadaşlar merhabalar...Bayağıdır EGR olayı gündemde.Benimde bu konuda sıkıntım var.Daha önceki forumlara baktım ama gözümden kaçtı herhalde ki aradığım şeyi bulamadım.2004 astra classic 1,6 aracım var.1 ay önce arıza ışığı yandı.Cihazla baktılar EGR dediler ışık söndü geçenlerde yine yandı iptal ettirmek için kolları sıvadım.Altunizade Boğaziçine götürdüm aracımı çift fanlı olduğu için iptal edemeyiz dediler.Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum lütfen.Hepinize saygılar...

Geri