Egr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben değiştirdim 1 ay önce 280 lira en kalitelilerinden biri dedi usta orijinal aldık özelliklede. yolda giderken stop ediyordu özellikle küçük viteste oldu bana ama cidden sıkıntılı bi durum özelliklerde dönüşlerde

egr fişten çekilince arıza lambasından başka bir sorun oluyormu acaba.

dediğinizi ustaya bir sorayım bakalım, eğer iptal edip kullanılabilirse öyle kullanırım..

Eğer elinde Egr yi açabilecek anahtarın mevcutsa aç temizle tel fırça ile fırçala birazda wd-40 sık. Ben 3-5 ayda bir temizlerim kendim 11 senelik Egr tık demedi daha.

eğer becerebilirsem deneyim dediğinizi..

birde dün akşam rampada kalkış yapacaktım (ama rampa da, rampa yani, araba bayağı bir zorlandı, bunun egr ile alakası varmı peki arkadaşlar...eğer bağlantı varsa aralarında, muhakkak bir temizlik şart...malum zonguldak yolları hep rampa...

Torx anahtarı ile açılıyor bilginize.

egr ye dikkat edin temizletin temizletemiyosanız iptal edin çok samimi tanıdıgım egr yüzünden çok ciddi kaza atlattı ciddi yaralandı.Araç sollama yaparken istop etti .Egr yi kendinizde temizleyebilirsiniz.

evet özellikle dizel araçlarda 2 kere iptal etmeli

EGR valfi egsoz sistemindeki sıcak havanın bir kısmını silindirlere geri döndüren bir sistemdir. Motor hararetini optimum düzeye minimum zamanda çıkartır. Ama bu valf, kalitesiz yakıt yada katkılı yakıt kullanımına bağlı sorun çıkartabilir. Avrupa birliğinin araç için getirdiği kurallar sonucunda avrupa normları için yapılan bir parçadır.
Kötü yakıt yada katkılı yakıt kullanımı sonucu (97 oktan tarzı) bu valf kurum bağlar ve araca fazla yakıt tüketimi,siyah duman,çekişten düşme gibi zararlar sağlar. EGR bir yerdede opelin kronik problemidir aslında. Ben temizlettim şu an yine temizleme safhasında. Araçta çekişten düşme hafif sarsılma başladı..

Son düzenleme:
Geri