bence pek adil karşılaştırma yapamayız. her firma kendi kalitesine göre otobüsü elden geçirebiliyor.
Travego'yu Metro'da kullanıyor Ulusoy'da. iki firmanın Travego'su arasında fark var.
bu arada Travego'nun neresi güzel, rahat bende anlamış değilim.
@Kenan hemde bunu sen söylüyorsun, tek dingil Travego'ya binerek, anlamadım valla
İstanbul-Çorum arası hep çift dingil gidiyor, onlar bile konforlu değil. tek dingili düşünemiyorum, 1,87 boyla hayatta sığamam sanırım :S
Çorum-İstanbul arası 9 saatlik yolculuğum 1 yıl boyunca Travego'yla geçti. (Allah tekrar düşürmesin)
6 ay önce Royal Class'la yolculuğa başladım, Ulusoy'un 2 katlı çok eski bir otobüsü
motor sesi felaket, koltuklar artık ses yapmaya başlamış. ama konforuna diyecek yoktu. evde kanepede oturuyor gibi rahattım.
daha sonra Starliner ile değiştirdiler.
koltukların konforu orta halliydi ama böyle motor sesi duymadım ben..
en arkanın 2 önündeydim
en son Setra'ya düştük
Setra motor sessizliğiyle ün yapmış, gürültülü diyenler sanırım bakımsız araçlara denk geldi :S
konfor olarak da yine Travego'dan iyi.
yanlız standart koltuğa tv eklemişler, diz mesafesinden 10 cm. yemiş..
bu değişiklikten sonraki ilk yolculuğumda bağayı yordu, ama sonra tekrar aynı otobüse denk geldim, diz mesafelerini ayarlamışlar.
yani firmalar otobüslerle istediği gibi oynayabiliyor, karşılaştırma yapabilmek için otobüslerin stock hallerine binmek lazım.
biz burada sadece "firma" karşılaştırması yapabiliriz.
bence.
mesela Lider Ulusoy'un eski Neoplan'larını kullanıyor. 5 para etmez.
koltuklar rahat, deri koltuk felan ama araçlar çok bakımsız. yemek sehpasının bağlantı yerinden pantolonuma yağ bulaştı..
motor gürültüsü, içerideki tıkırtılar vs. rezillik.
ama buna bakarak Neoplan kötü diyemeyiz değil mi
@Kenan; mola yerlerinde, yollarda gördüğüm birçok otobüs çift dingil, tek dingil nasıl daha çok tercih ediliyor :S