en iyi yolcu otobüsü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bugraGT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

en iyi şehirlerarası yolcu otobüsü

• Kullanılan toplam oy
    237
setrayla ankaradan bursaya gittim mükemmel kesınlıkle o koltuğunu sokup astraya takasım geldi o derece :D 0403 pek sevmesemde 13 sene karabuk ıstanbul arası gittik geldık :D ulusoyun neoplanları uzay mekiği gibi süper tasarımı var ama 0403 setradan travegodan konforda çok geri geldi bana travegoda çok süper karizma var ama :D
birde arkadasım hosttu bır gun bende çalısabılırmıyım dıye denemek ıcın gıttım ızmıre hostluk gerçekten zor :D

evet gerçekten zor hostluk. 0403 leri artık bazı truzim firmaları vip adıyla içlerini 2+1 koltuk şekliyle döşüyorlar. her koltuk kafasınnı arkasına 1 ekran + wlan gibi şeyler koymuşlar. ama bu sadece yurt dışından gelen turistler için kullanılıyor :)

Benden size tavsiye fortuna veya neoplan(en ön cam kenarı almayın camdan dışarı tam gözükmüyo :D ) binin bunların rahat koltuk seçimleri var sol taraf tek kişi sag taraf iki kişilik ve koltuk aralıklarında baya bi mesafe var ankara istanbul arası sürekli gidip geldiğim için artık ezberledim =)

travegoyu tek geçerim bence en iyisi o en kötüyü soracak olursanız MAN derim hele bi de en arkada oturuyosanız motor sesinden kulaklarınız sağır olur ama MAN ın çekicilerine sözüm yok...

otobüs forumalrıı inceledimde mercedes intouro ya binmeyen yorum ypmasın diyolar çok rahatmıs ve alcak

özellikle antalya mersin arası virajlı yollarda en çok bu otobüsle kullanıoymus

ucuz olduğu için genelde tur firmaları alıyor. bu araba şehirler arası firmalara gelmez. zaten belediye otobüsü olarak imal edilmiş bir araç. biraz teferruat eklediler oldu tur otobüsü.
daha alçak olduğu için özellikle virajlı yollarda diğer otobüsler kadar sallamaz, bu yonden daha rahattır.

ucuz olduğu için genelde tur firmaları alıyor. bu araba şehirler arası firmalara gelmez. zaten belediye otobüsü olarak imal edilmiş bir araç. biraz teferruat eklediler oldu tur otobüsü.
daha alçak olduğu için özellikle virajlı yollarda diğer otobüsler kadar sallamaz, bu yonden daha rahattır.

tek dingil travego ve tourismo en çok kullanılan araçlar truzim sektöründe. aslında toursmo performans açısından beş para etmez ama çok az yaktığı için tutuluyor

800px-Setra_doppelstock.jpg

gerisi hikaye neoplan süper rahat geniş koltuk falan ama bu aracın üst katı özellikle 2. 3. sırası ön koltukla arası çok iyi geniş ses sıfır sallantı yok sarsıntı yok ankaraya gittim geldim bununla arabaya bindim uyudum araba ankaraya vardığında uyandım :)

Travego nasıl konforlu olabiliyor anlamadım bence çok orta sınıf bir otobüs..
Otobüsün kralı bu ya : Kassböhrer Setra :D ismi bile karizma :D
121vl1f.jpg

Son düzenleme:
bence pek adil karşılaştırma yapamayız. her firma kendi kalitesine göre otobüsü elden geçirebiliyor.

Travego'yu Metro'da kullanıyor Ulusoy'da. iki firmanın Travego'su arasında fark var.
bu arada Travego'nun neresi güzel, rahat bende anlamış değilim.
@Kenan hemde bunu sen söylüyorsun, tek dingil Travego'ya binerek, anlamadım valla :D
İstanbul-Çorum arası hep çift dingil gidiyor, onlar bile konforlu değil. tek dingili düşünemiyorum, 1,87 boyla hayatta sığamam sanırım :S

Çorum-İstanbul arası 9 saatlik yolculuğum 1 yıl boyunca Travego'yla geçti. (Allah tekrar düşürmesin)
6 ay önce Royal Class'la yolculuğa başladım, Ulusoy'un 2 katlı çok eski bir otobüsü

resim1.jpg

motor sesi felaket, koltuklar artık ses yapmaya başlamış. ama konforuna diyecek yoktu. evde kanepede oturuyor gibi rahattım.

daha sonra Starliner ile değiştirdiler.
koltukların konforu orta halliydi ama böyle motor sesi duymadım ben..
en arkanın 2 önündeydim :D

en son Setra'ya düştük :D
Setra motor sessizliğiyle ün yapmış, gürültülü diyenler sanırım bakımsız araçlara denk geldi :S
konfor olarak da yine Travego'dan iyi.
yanlız standart koltuğa tv eklemişler, diz mesafesinden 10 cm. yemiş..
bu değişiklikten sonraki ilk yolculuğumda bağayı yordu, ama sonra tekrar aynı otobüse denk geldim, diz mesafelerini ayarlamışlar.

yani firmalar otobüslerle istediği gibi oynayabiliyor, karşılaştırma yapabilmek için otobüslerin stock hallerine binmek lazım.
biz burada sadece "firma" karşılaştırması yapabiliriz.
bence.

mesela Lider Ulusoy'un eski Neoplan'larını kullanıyor. 5 para etmez.
koltuklar rahat, deri koltuk felan ama araçlar çok bakımsız. yemek sehpasının bağlantı yerinden pantolonuma yağ bulaştı..
motor gürültüsü, içerideki tıkırtılar vs. rezillik.
ama buna bakarak Neoplan kötü diyemeyiz değil mi :)

@Kenan; mola yerlerinde, yollarda gördüğüm birçok otobüs çift dingil, tek dingil nasıl daha çok tercih ediliyor :S

Son düzenleme:
@Kenan; mola yerlerinde, yollarda gördüğüm birçok otobüs çift dingil, tek dingil nasıl daha çok tercih ediliyor :S[/QUOTE]

truzim sektöründe dedim :) tur arabaları hereye girip çıkmak için kısa alınıyor :) mesela ben ets turda hostluk yapıyorum okuldan boşluk buldukça. 100 tane otobüs varsa 1 tanesi çift dingildir.

Geri