Eski Opelci Yeni Hondacı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AR893
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1.6 IES motorlarda vtec var mı acaba? Bildiğim SOHC düz motor o araçlar, 120HP gücü var ve 5. vites oranı aşırı uzun ve uzun yolda epeyi az yakar ancak 5. vites hızlanması feci sıkıntılıdır. Bu arada 5500 devirden sonra başlayan hayat ikinci bahardır, motor sesi hariç cezbetmiyor beni :)

yahu ben antalyadan manavgata kadar düz yol görmedim ki. illaki eğim vardı senin o farketmediğin eğim 1.5 saniyeden fazla fark ettirir ;)

neyse daha fazla off topic yapmayacağım ;)

Evet uzatmaya gerek yok ama kısa mesafeli trafik ışığında bir ışıktan bir ışığa 160 yapıyorum hemde öyle eğimli değil 0 eğimli yerde. Sen 1.5 -2km yolda nasıl duruyorsun dersen burda Hyundai'nin beğenilmeyen frenleri devreye giriyor ve rahat bir duruş sergiliyor. Sence bu performans'tan sonra 0-100 9.8 olması çokmu fazla dahada uzatmaya gerek yok.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Honda Civic candır yaşamayan bilemez ben daha önce kullanmıştım gerçekten süper bir araç gerçekten ayrıca 8.000 devir çevirdiği doğru hondayı honda yapan zaten yüksek devir çevirmesi :)

Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer demiş atalarımız.
Devir ekonomi devri.
0'dan 100e 17 saniyede çıkıyorum, MİS :D

Yere göğe sığdırılamayan 1.6VTI lar gerçekten artık çok itici olmaya başladı. Motor sesi muazzam, o VTEC başlangıcında insanı çıldırtan bir ses var ancak o paralara Citroen C4 VTS alınır, 2.0 motor 200nm torku var hakiki ciğerli ve gırtlak donanımlı araba, ESP dahil her türlü güvenlik önlemi var, 1450kg ağırlığıyla da fazla ağır başlı mesela :)

Honda Civic 1.6 vtec'ler chip tuning ile 9.000 çeviriyor bilmiyorsan araştır ayrıca benim anlattığım o değildi 1996 yılında Almanların yapamadığı 1.6 atmosferik 160 beygir olam VTİ modeli kendileri çift egzantrik olup gerçek VTEC olan modeldir yani işin özü değişken zamanlamalı subap kontrol sistemidir. 5.500 devir/dakikadan sonra o egzantriğin çıkardığı sesi resmen duyuyorsun ve bu motor stock 8.500 devir çeviriyor. Bu VTi Civic'lerin temizini bulsam direk alıcam işte ama yok hep turbo takıyor laleler. 0-100 6.5 saniye boru değil. Ben inanıyorum ki bu arabanın temizini bulsam az bir masrafla Corsa Opc'yi parçalarsın.
vti başka bişeyy audi 3.0 quattroyu parçalıyo yani boş beleş araba değil.dediklerine katılıyorum..
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kazasız belasız inşallah :) 2000 model vardı bizde.Çok atik araçtı valla.Astra H aldıktan sonra çok aradım bu arabayı :(
iyi dileklerin için sağol abi atik gerçekten Allah cümlemize kaza bela göstermesin inşallah..
1.6 IES motorlarda vtec var mı acaba? Bildiğim SOHC düz motor o araçlar, 120HP gücü var ve 5. vites oranı aşırı uzun ve uzun yolda epeyi az yakar ancak 5. vites hızlanması feci sıkıntılıdır. Bu arada 5500 devirden sonra başlayan hayat ikinci bahardır, motor sesi hariç cezbetmiyor beni :)
vtec başka ies başka abi.benim ies 120hp vti ise 160hp..az yaktığıda doğrudur 200 km yol 80-90-100 en fazla hız..3 ay öncesi 35 lira bugün aynı yol 40-50 civarı yakar heralde :)
Honda Civic candır yaşamayan bilemez ben daha önce kullanmıştım gerçekten süper bir araç gerçekten ayrıca 8.000 devir çevirdiği doğru hondayı honda yapan zaten yüksek devir çevirmesi :)
8000 çevirmiyor iesler 7200 de dınn dınn dınnnn:D
Hızlı giden atın b.ku seyrek düşer demiş atalarımız.
Devir ekonomi devri.
0'dan 100e 17 saniyede çıkıyorum, MİS :D
valla doğru tespit hızlı giden arabanında deposunda hortum çıkıyo üff püff uçup gidiyo yakıt :)
Yere göğe sığdırılamayan 1.6VTI lar gerçekten artık çok itici olmaya başladı. Motor sesi muazzam, o VTEC başlangıcında insanı çıldırtan bir ses var ancak o paralara Citroen C4 VTS alınır, 2.0 motor 200nm torku var hakiki ciğerli ve gırtlak donanımlı araba, ESP dahil her türlü güvenlik önlemi var, 1450kg ağırlığıyla da fazla ağır başlı mesela :)
zevk meselesi abi:)

Son düzenleme:

Sevgili Mert bu benim eski aracım vtec 2003 model 1.6 es. Aksine 5 vites çok uzun değildi. Eğer öyle olsaydı 100 km hıza 3100 devir civarı çıkmaz daha az devirlerde ulaşırdı. Amacım polemik değildir yanlış anlaşılmasın.

Sevgili Mert bu benim eski aracım vtec 2003 model 1.6 es. Aksine 5 vites çok uzun değildi. Eğer öyle olsaydı 100 km hıza 3100 devir civarı çıkmaz daha az devirlerde ulaşırdı. Amacım polemik değildir yanlış anlaşılmasın.

Rica ederim yalçın abi, ben sizin aracınızı 96-2000 model arası EK kasa 1.6 IES sanmıştım. Bahsettiğiniz araba yeterince hızlı ve VTEC motora sahip şuan piyasası aşırı hızlı olan arabadır, ben yanlış anlamışım.

Emin olmak için resim koyayım, şu değil mi araba?
vt1491je4se2.jpg

dipnot: resim de koymuşsunuz, rezil perişan oldum iyice :D

kardeşim 96-2000 arası EK civiclerden sanmıştım demişsin ama 1.6 ies hantal bir araba değil buarada
1.6 vtec 110 hp
1.6 ies 120 hp ;)

Rica ederim yalçın abi, ben sizin aracınızı 96-2000 model arası EK kasa 1.6 IES sanmıştım. Bahsettiğiniz araba yeterince hızlı ve VTEC motora sahip şuan piyasası aşırı hızlı olan arabadır, ben yanlış anlamışım.

Emin olmak için resim koyayım, şu değil mi araba?
vt1491je4se2.jpg

dipnot: resim de koymuşsunuz, rezil perişan oldum iyice :D

Rica ederim amacım kimseyi rezil etmek değil. Evet aynı kasa. Amacımız bişeyler öğrenmek.

Geri