Eski Opelci Yeni Hondacı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AR893
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rica ederim amacım kimseyi rezil etmek değil. Evet aynı kasa. Amacımız bişeyler öğrenmek.

Benim anlamadığım bişey var.
Adam gidip 98 model ies'e 20.000 lira bayılıyor...
2003 Civic'ler 23.000'e satılıyor...

Niye 3000 fazla verip 5 yaş genç araba almayayım ki?
İnsanları anlamıyorum :confused:

Bunu konuyu açan arkadaşa sormak lazım. O araştırmıştır alırken sanırım. Ben yeniden yanayım. Bu arada ben 24 e sattım.

kardeşim 96-2000 arası EK civiclerden sanmıştım demişsin ama 1.6 ies hantal bir araba değil buarada
1.6 vtec 110 hp
1.6 ies 120 hp ;)

1.6 IES in 5. vitesi aşırı uzun oranlı, ilk 4 vitesi performans 5. vitesi ekonomi amaçlı, opelci olmam hondaya uzak olmam demek değil :)

ben arabamı 23 e mal ettim.bu paraya vtec alabilirdim 2002-2003 model civarında..
23 binlirayı 1.6 ies in neyine verdiğime gelirsek duruşu vtec e göre daha tatlı geliyor bana+ hatasızlığına verdim+ 1.6 ies hastası olduğum için verdim+ her baktığımda içimin kıpır kıpır olması için verdim ve benim ies nadir civiclerden. çünkü deri döşeme+güvenlik paket+hatasız... piyasasına bakacak olursak 98-2001 model arası arası hatasız+g.paket+deri döşeme civic bulmak kolay bi iş değil konudada belirttiğim gibi 6 ay boyunca aradım...
tavan altı boya bir kaç parça değişen olan iesler 19-20 arası zaten.

bende ona tutuluyorum ya zaten 20 küsür bine çektiler :D
arkadaşım almış 2 ay oldu haberim daha bilmiyordum civic aldığını. 16 bine lacivert garaj arabası 135 binde g.paketli hemde oha dedim. arabaya baktım gerçekten ok gibi duruyor. yani parası 15 16 bile olmayacak arabalara bu fiyatları çekiyor ya millet uyuz oluyorum. :D

iyi de efsane kasa corollaların piyasası bile 15-16civarı
bahsetttiğimiz arac civic buna da 15-16 bile etmeyecek arabalar diyebiliyosan ya arabadan anlamıyosun yada civic i kötülüyosun kardeşim

iyi de efsane kasa corollaların piyasası bile 15-16civarı
bahsetttiğimiz arac civic buna da 15-16 bile etmeyecek arabalar diyebiliyosan ya arabadan anlamıyosun yada civic i kötülüyosun kardeşim
arabadan alayıp anlamamak ne alaka ?
efsane kasa corolla denilen araba benim gözümde 10 lira ancak eder ;) arabada ne donanım var nede birşey. sorunsuz diye alıyor milletimiz ancak sorun yapacak nesi var ?
ayrıca civic 1.4 ies 1.6 ies kullandığım araçlar. güvenlik paketlileri haricinde aracın elle tutulur nesi var ? güvenlik paketlilerininde abs klima airbag hepsi o kadar. yürüyormu yürüyor onun haricinde nedir yani 20 bin fiyatlara çıkartan. 24 bine vectra c aldım ben 2005 model. araba gırtlak dolusu donanımlı. yani piyasadaki milletin çakallığı başka birşey değil. bana göre civic denilen aracın ederi 15 16 'dır. he sürat isteyen varsa 1.6vtr citroen c4 alsın mertin dediği gibi. hesp abs airbag allah ne verdiyse var. p yayla basınca 2 tane civicin içinden geçer valla.

arabadan alayıp anlamamak ne alaka ?
efsane kasa corolla denilen araba benim gözümde 10 lira ancak eder ;) arabada ne donanım var nede birşey. sorunsuz diye alıyor milletimiz ancak sorun yapacak nesi var ?
ayrıca civic 1.4 ies 1.6 ies kullandığım araçlar. güvenlik paketlileri haricinde aracın elle tutulur nesi var ? güvenlik paketlilerininde abs klima airbag hepsi o kadar. yürüyormu yürüyor onun haricinde nedir yani 20 bin fiyatlara çıkartan. 24 bine vectra c aldım ben 2005 model. araba gırtlak dolusu donanımlı. yani piyasadaki milletin çakallığı başka birşey değil. bana göre civic denilen aracın ederi 15 16 'dır. he sürat isteyen varsa 1.6vtr citroen c4 alsın mertin dediği gibi. hesp abs airbag allah ne verdiyse var. p yayla basınca 2 tane civicin içinden geçer valla.
vectra gırtlak dolusu olabilir düşün bakalım neden 2005 model vectra 24 binlira iken 2005 model civic 28-30 arası? vectra sahipleri piyasanın fiyatlarını bilmiyorda oyuzden mi ucuz hondaya göre bu açıdan bak bi de anlarsın..

neyse hocam sen 2000 model arabaya milletin saçma sapan altın muamelesi yapması sonucu 23 lira para verdin. ben o açıdan bakarım. 1 aydır piyasasını incelediğim çok araba var bunlardan biride civic ama bakıyorumda yani o paralara ne arabalar var. neyse sen mutlusun yapacak birşey yok. eminim 15 16 almak isterdin arabanıda buda gerçek. değerininde o olduğunu biliyorsunuz ama yapacak birşey yok ;)

Bu değerler doğru ama 0-100 hiçbir zaman fabrika değerlerini tutmuyor 0-100 6.5 ila 6.8 arasında kesinlikle geleceğine eminim ona kalırsa benimde Accent'in 0-100 değerleri 11.5 görünüyor ama motor açıldığın o değer değişiyor şuanda benim arabam 9.8 saniyede 0-100 yapıyor :) telefonda kronometre açtım ölçtüm. Ayrıca devir kesici falan yapmadı 7.250 devirde bildiğin kesiciye giriyordu.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Krononetreyle 0-100 olcen ilk insansiniz sanirim :). Kronometreyle olcum dogru degerleri vermez bunun olcumu icin bir alet var ama suan adini hatirlamiyorum. Ayrica ne yapsanizda 0-100fabrika verisi gecilmez stok aracla. İkinci konu beyin olmayan atmosferik vtec nasil yazilim atmislar oda ilginc olmus bak :))

Buda ekstra bilgi olsun
1)araçların 0-100 km hızlanmaları aksesuarsız ve sadece sürücü ağırlığı olan bir kullanımda motorunun devir kesiciye girdiği devirlerde bir üst vitese atılmaları suretiyle 100 km hıza ulaşabildiği zamanın tespiti edilmesiyle,buna ek olarak fabrika şartlarında motorun ağırlıksız çalıştırılıp maksimum torklarını ürettiği devirlerde bir üst vitese geçirilmeleri(fabrika şartlarında teorik olark) ile tespit edilen zamanın kaydedilmesi ve her ikisinin ortalamalarının alınması ile konur..o yüzden hiçbir zaman fabrika verisi 0-100 km hızlanma değerlerini yakalayamazsınız..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 10:39 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 10:35 ----------

Evet uzatmaya gerek yok ama kısa mesafeli trafik ışığında bir ışıktan bir ışığa 160 yapıyorum hemde öyle eğimli değil 0 eğimli yerde. Sen 1.5 -2km yolda nasıl duruyorsun dersen burda Hyundai'nin beğenilmeyen frenleri devreye giriyor ve rahat bir duruş sergiliyor. Sence bu performans'tan sonra 0-100 9.8 olması çokmu fazla dahada uzatmaya gerek yok.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Birde dostum senin bu era okutulmus sanirim. Bizim sirketimizdede iki adet bu aractan var tamam biraz hizli olabilir ama abarttigin kadar degil. Sadece biraz hizli o kadar. Onun disinda frenleri yol tutusu ic malzemesi vasat sayilir. Sen aracini biraz fazla abartiyosun :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Geri