Far Parlatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan utkucay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
güzel paylaşım teşekkürler..

Bu far parlatma işini kendimiz uğraşmadan Ankara yaptıracagımız bir yer bilan varmı acaba

bu arada bir tüyoda ben veriyim.
zımparaladıktan sonra (mutlaka suyla ) normal arac pastası sonrada normal cilada bu işin aynısını yapıyor.eğer plastik cilası bulmazsanız normal civada kullanabilirsiniz.
yazın kendim uyguladım.tecrübeyle sabittir;)

Arkadaşlar merhabalar..
Ben öğrenciyim ama aynı zamanda profesyonel olarak far temizleme/parlatma işi yapıyorum.. Şu an Ankara'da Bar Honda servisi, Baykoçlar yetkili Nissan servisi ve Mutlu BMW servisi ile anlaşmalı olarak far temizliği yapıyorum.. Bunların haricinde bir kaç servisle daha çalışıyorum.. Yaklaşık 2 senedir çok yakın bir arkadaşımla beraber oto boya koruma ve far yenileme alanında çalışıyoruz.. Aslında bu bizim hobimizdi ancak geliştirerek işe dönüştürdük..
Bu far temizleme/parlatma olayı göründüğü kadar basit değil malesef.. Kendi kendinize zımpara alarak yapacağınız işlemlerin büyük bir kısmında far yüzeyince çizik bırakırsınız malesef.. Hatta daha önce kendisi deneyip farı çizdiği için bize getiren bir kaç arkadaşta olmuştu.. Sonucunda sıfırına çok yakın sonuçlar elde ediyoruz..
Örnek uygulamalar;
Öncesi:
pict3502.jpg

pict3505.jpg

pict3506.jpg

pict3502.jpg

pict3505.jpg

pict3506.jpg

Sonrası:
pict3520b.jpg

pict3521p.jpg

pict3522.jpg

pict3523.jpg

Şimdilik sadece Opel Astra Uygulamamı koydum, bunun yanında en az 15-20 adet Honda jazz ,10-12 adet Honda CRV , 10-12 Adet Nissan Micra , 4-5 Adet Opel Astra G , 2-3 Adet BMW E46-E39 , mercedes S320L , İnfiniti FX35 , Opel Vectra C GTS , Renault Clio vs.. Aklıma gelmeye bir sürü marka model..

Eğer kendisi riske atmadan, farlarını temizletip parlatmak isteyen arkadaşlar olursa elimden geldiğince hem bilgi hemde uygulama konusunda yardımcı olabilirim.. Ayrıca eğer uygulama yaptırmak isteyen Opelim.net üyesi arkadaşlar olursa fiyat konusunda da özellikle yardımcı olurum..
Saygılar..

pict3523.jpg
pict3520b.jpg
pict3521p.jpg
pict3522.jpg

Bu işi daha profesyonal yapabilmeniz için 9 mikrondan 1 mikrona kadar elmas süspansiyon satabilirim size:D:D:D

Bu işi daha profesyonal yapabilmeniz için 9 mikrondan 1 mikrona kadar elmas süspansiyon satabilirim size:D:D:D
Teşekkür ederim ancak o kadarı bizim için biraz gereksiz olabilir :) Şu an için elimizdeki aşındırıcı ve parlatıcı ürünlerle %90-%95 oranında farları yenileyebiliyoruz.. Zaten aldığımız ücreti düşündüğümüzde de bundan fazlası malesef bütçeyi zorlar :o

yaa ben oto yıkamadayken passatlarınkini boralar megan bunları cila üstüne kir çözücü sprey le karsıtırıp uyguluyorum cok güzel oluyor cbs marka cila kullanın bu işlemde sakın boyayayada kullanmayn boyayı çiziyor :):)

Okyat, sizin uygulamanız çok ge.ici bir çözüm malesef.. Farlar çok kısa bir sürede tekrar esk hallerine dönerler eğer tam anlamıyla temizleme yapılmazsa..

eskiden cam farlar vardı ne solma yapardı ne başka bişey.:D

Geri