Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

Sabah aracı servise bıraktım, önlerden gelen ses için.

Az önce geri aldım sesten eser kalmamış; bunun faydası sadece bozuk yolda gelen lokurtu değil aracın asfaltta da genel olarak daha sessiz yol almasını sağlamış.

Önlerde orink elden geçirilmiş arkalara mavi gres gibi birşey sürmüşler..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Sabah aracı servise bıraktım, önlerden gelen ses için.

Az önce geri aldım sesten eser kalmamış; bunun faydası sadece bozuk yolda gelen lokurtu değil aracın asfaltta da genel olarak daha sessiz yol almasını sağlamış.

Önlerde orink elden geçirilmiş arkalara mavi gres gibi birşey sürmüşler..

önlerden nasıl bir ses geliyordu?

Bozuk yüzeylerde parke yolda vb yüksek oranda lokurtu geliyordu frene basınca ses kesiliyordu basınç boşluğu alıyordu..

Paylaşım için teşekkürler.Emeğinize sağlık

Arkadaşlar bu hafta cumartesi günü aracımı servise götürdüm. Kaliperlerden gelen seste şikayetlerimden bir tanesi idi.
Yaklaşık 3 ay önce kaliper sesi şikayeti ile servise gittiğimde servis elamanın bana tavrı çok garipti. İnternetten öğrendiklerinizi gelip burada uygulatmaya çalışıyorsunuz şeklindeydi. Neyse neticede aracı incelediler ve sesin kaliperlerden olduğunu (yani benim dediğim gibi olduğunu) anladılar. Kaliperleri değiştirdiler. Fakat ses tabiki kesilmedi. Cumartesi gittiğim zaman şikayetimi yineledim ve GM'nin servislere bu şikayetlerden dolayı bir sıvı gönderdiğini söyledim. Tabiki benim bu söylediğime de inanmadı ve GM bir sıvı gönderseydi bize de gelirdi şeklinde ukalaca bir yanıt verdi. Bende Ankadar Opis ile görüşmelerini bu uygulamanın orada yapıldığını söyledim. Görüştüler ve benim dediğimin doğru olduğunu anladılar. Bu defa ben elamanı sıkıştırmaya başladım. Eleman eveleyip geveledi ve sonunda benim istediğim şeyi ağzından kaçırdı. Hatta servis müdürü bile vardı orada. Elamanın söylediği GM'nin gönderdiği sıvının da bu problemi çözmeyeceği, çünkü kronik bir problem olduğu ve GM'nin bunun üzerinde çalıştığı idi. Bunun üzerine zaten başka problemler yüzünden beni gerdikleri için servisi birbirine kattım. Madem böyle idi siz neden bunu daha önce kabul etmiyordunuz, beni oyalamak içinmi kaliperleri değiştirdiniz, madem çözülmeyecek bunu neden müşterilerinize doğru dürüst adam gibi söylemiyorsunuz diye bayağı çıkıştım. Ayıplı mal sattığınız için mahkemeye vereceğimi söyleyince  etrafımda dönmeye başladılar.
Kısacası bu opel servislerine ben hiç bir şey demiyorum. ևünkü adamlarda acayip bir tavır var. Bir halt bilmedikleri halde çok birşey biliyorlarmış gibi ukelalık yapıyorlar. Hiç arabadan anlamıyormuşuz gibi kandırmaya çalışıyorlar. Bilinçli olduğunuzu da anlayınca acayip bir pişkinlikle etrafınızda dönmeye başlıyorlar.
Herkese iyi günler diliyorum.

Çok şükür dediğiniz gibi tavırlarla karşılaşmıyorum, servisin sahibinden çalışanlarına kadar çoğunluk tanıdık olunca..

İlçedeki servisler bazen tecrübesizlikleriyle büyük illerdekileri aratsa da en azına böyle laubali tavırlar sergilemiyorlar..

Geçtiğimiz perşembe 06/10/2011 tarihinde servise arkadan gelen lokurtu ve boşluk sesleri ile ilgili servise uğradım. Kliper papuçları değişti ses kalmadı daha önceki bakımda sadece yağlanmıştı ve bu ses geçici olarak kesilmişti. değişimin aynı parça ilemi olduğunu sorduğumda hayır opel bu sorunla ilgili yeni bir parça geliştirdiğini söylediler ve bu sorunla karşılaşanların aracındaki papuçlar üçretsiz değişiyor bilginize arkadaşlar.
servis: opel gerçek dolmabahce.
Saygılar.

hüseyintekin link' Alıntı:
Geçtiğimiz perşembe 06/10/2011 tarihinde servise arkadan gelen lokurtu ve boşluk sesleri ile ilgili servise uğradım. Kliper papuçları değişti ses kalmadı daha önceki bakımda sadece yağlanmıştı ve bu ses geçici olarak kesilmişti. değişimin aynı parça ilemi olduğunu sorduğumda hayır opel bu sorunla ilgili yeni bir parça geliştirdiğini söylediler ve bu sorunla karşılaşanların aracındaki papuçlar üçretsiz değişiyor bilginize arkadaşlar.
servis: opel gerçek dolmabahce.
Saygılar.

Paylaşım için teşekkürler.

Bu arada n parçaymış bana da kaç ay öncesinde size dedikleri gibi "parça geliştiriliyor" demişlerdi!

bence bu işler Türkiye'de yeterince önem verilmiyor sadece araç sektöründe değil
2 ay önce bosh'un en üst marka buzdolabını almıştık ve sıfır bölmesi bariz yamuktu ve açıklık vardı
3 kez farklı servis geldi inceledi yapamadı sonra
8 kişilik bir ekip direk bosh fabrikasından geldi içlerinde mühendis, satış temsilcisi, usta, kalite kontrol müdürü de vardı
baya bir uğraştılar araçlarıyla söktüler bölmeleri değiştirdiler ama açıklığı kapatamadılar ve ne dese beğenirsiniz
evet buzdolabınızda bir fabrika hatası var ve bu binde bir bu şekilde hatalı olabiliyor bizi maruz görürsünüz artık
resmen şaka gibi
Şu an direk almanya bosh fabrikasıyla iletişime geçtim
Yani uzun lafın kısası insanlar kendi hatalarını kabul etseler bile bazı şeyleri düzeltme adına hiç de müşteriyi memnun etmiyorlar

Sn. Hakan üzülerek belirtmeliyim ki Bosch lar her ne kadar kaliteli ve uzun ömürlü olsalar da aynı başarı buzdolplarında pek geçerli değil, özellikle yerli üretimlerinde.

Geri