Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)
Arkadaşlar bu hafta cumartesi günü aracımı servise götürdüm. Kaliperlerden gelen seste şikayetlerimden bir tanesi idi.
Yaklaşık 3 ay önce kaliper sesi şikayeti ile servise gittiğimde servis elamanın bana tavrı çok garipti. İnternetten öğrendiklerinizi gelip burada uygulatmaya çalışıyorsunuz şeklindeydi. Neyse neticede aracı incelediler ve sesin kaliperlerden olduğunu (yani benim dediğim gibi olduğunu) anladılar. Kaliperleri değiştirdiler. Fakat ses tabiki kesilmedi. Cumartesi gittiğim zaman şikayetimi yineledim ve GM'nin servislere bu şikayetlerden dolayı bir sıvı gönderdiğini söyledim. Tabiki benim bu söylediğime de inanmadı ve GM bir sıvı gönderseydi bize de gelirdi şeklinde ukalaca bir yanıt verdi. Bende Ankadar Opis ile görüşmelerini bu uygulamanın orada yapıldığını söyledim. Görüştüler ve benim dediğimin doğru olduğunu anladılar. Bu defa ben elamanı sıkıştırmaya başladım. Eleman eveleyip geveledi ve sonunda benim istediğim şeyi ağzından kaçırdı. Hatta servis müdürü bile vardı orada. Elamanın söylediği GM'nin gönderdiği sıvının da bu problemi çözmeyeceği, çünkü kronik bir problem olduğu ve GM'nin bunun üzerinde çalıştığı idi. Bunun üzerine zaten başka problemler yüzünden beni gerdikleri için servisi birbirine kattım. Madem böyle idi siz neden bunu daha önce kabul etmiyordunuz, beni oyalamak içinmi kaliperleri değiştirdiniz, madem çözülmeyecek bunu neden müşterilerinize doğru dürüst adam gibi söylemiyorsunuz diye bayağı çıkıştım. Ayıplı mal sattığınız için mahkemeye vereceğimi söyleyince etrafımda dönmeye başladılar.
Kısacası bu opel servislerine ben hiç bir şey demiyorum. Öünkü adamlarda acayip bir tavır var. Bir halt bilmedikleri halde çok birşey biliyorlarmış gibi ukelalık yapıyorlar. Hiç arabadan anlamıyormuşuz gibi kandırmaya çalışıyorlar. Bilinçli olduğunuzu da anlayınca acayip bir pişkinlikle etrafınızda dönmeye başlıyorlar.
Herkese iyi günler diliyorum.