Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drwaverunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Kaliperleri Ses ve Çözümleri (Video&Fotoğraf)

tabi kaliper sesini duyan birçok araç var sitemizde
ancak bu bütün araçlarda olacak değil ben de aracımda bu sesi 1 yıldır hiç duymadım
benim aracımda yok bu ses
2012 lerde belki iyileştirme olabilir şayet bu konuda fazla bir şikayet gittiyse
aracınızı bozuk zeminde camlar açık kullanıp deneyin
zaten ses var ise burç ile bu ses kesiliyor

walla ben hiç görmemişim..
bu dertten şikayet edenleri :)

ugurdogan__ link' Alıntı:
çözülmemişsse iptal edeyim classic 3 alayım
astra j yi teslim al, değil kaliper sesi hiç bir şey classic3 e yöneltmez seni. ayrıca her araçta kaliper sesi olacak diye bir kural yok rahat ol. üstelik giderilmesi çok kolay bir ses.

Çok teşekkür ediyorum.İnşallah dediğiniz gibidir.

Şimdi forumdan okuyunca başlıkları,heralde kronik bir sorun diye düşündüm.Umarım ses felan duymayız.

Bazı kullanıcılar için sorun teşkil etmiyor bu tarz şeyler ama ben belirgin lokurtu,tıkırtı seslerinden fazla rahatsız oluyorum.Dediğim gibi her sesten değil belirgin seslerden rahatsız oluyorum

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=ugurdogan__ link=topic=717.msg48703#msg48703 date=1317225105]
Arkadaşlar ben aracımı cumartesi alacam ama bu lokurtular olayı çok fenaa...Bundan önceki aracım chevrolet cruzdu.

Satma sebeplerimden en büyüğü lokurtular ve lastiklerden gelen bilye sesiydi.(sanırım kaliper sesi bu olsa gerek)

Ufak bir çukara girsem dahi lokurtu yapıyordu araba.Ondan önce astra classic 3 vardı bende, hiç ses yoktu.O sebeple cruzumu sattım yine opel alayım dedim ama bunda da ses varmış yaw...şimdi cumartesi aracı alacam bu lokurtu tıkırtı varsa çok moralim bozulur.20 bin tl fazla para verdim konforu olsun,lokurtusu olmasın diye.!!!

Aracı teslim almadan bu işlemi yaptırabilir miyim ? Ya da 2012 modellerinde bu sorun çözülmüş müdür?

Sağolun Hakan bey.Umarım dediğiniz gibidir

bütün araçlarda yok bu ses mesala ben bu sesi hiç duymadım aracımda
belki 2012 lerde iyileştirme de yapılmış olabilir
önce aracınızı teslim alın bozuk zeminde camları açıp kullanıp deneyin
zaten lokurtu olursa burç ile sesi keserler
[/quote]

Hayırlı olsun Uğur Bey aracı buldunuz galiba.Kısmetse benim araç yarın gelicek inşallah.

bugrakorkmaz link' Alıntı:
Hayırlı olsun Uğur Bey aracı buldunuz galiba.Kısmetse benim araç yarın gelicek inşallah.

Sağolun Buğra bey yardımlarınız için.Ama istediğim araç arkadaşta yoktu.Yoksa o da uygun fiyata veriyordu ama renk seçeneğim yoktu beyaz olarak.

Her şeyin hayırlısı.Sizin aracınızda hayırlı olsun Allah kazasız belasız sürüşler versin inşalla

Cam açıkken bir kasis'den veya sert bir şekilde başka bir şeyin üstünden geçince arka tarafdan bir metal sesi duyarsan kaliper sesi odur.

Merak etme servise götür aracı bi günde yapıp hallediyorlar benim aracımda vardı 2011 ağustos'da aldım aracı gelir gelmez yaptılar geçti ses.

Fakat astranın süspansiyon sistemi biraz sesli çalışıyor ona yapılcak birşey yok.

Bu lokurtu sesi bendede var arka taraftan geliyor ama servise bunun için özellikle gitmedim son zamanlarda iyice rahatsız etmeye başladı.
nasıl bir işlem uyguluyorlar yaptıran arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

hüseyintekin link' Alıntı:
Bu lokurtu sesi bendede var arka taraftan geliyor ama servise bunun için özellikle gitmedim son zamanlarda iyice rahatsız etmeye başladı.
nasıl bir işlem uyguluyorlar yaptıran arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
kaliper bağlantı noktası burçlanıyor bu kesin çözüm veya gm özel yağ üretmiş onunla dolgu yapıyorlar bu ise geçici bir çözüm.

Geri