Geri Vites Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qwer001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qwer001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.battlefieldturk.com
Arkadaşlar aracımdan çok memnunum,herşey çok güzel fakat bi sorun canımı sıkmaya başladı.Benmi yanlış yapıyorum bilmiyorum ama vitesi geri alırken gacırtı geliyor arada sırada.Yani debriyaja sonuna kadar basıyorum ve mandalı çekip geri vitese alırken gıcırtı çıkıyor ama herzaman değil.Bunu önlemenin bi yontemi var mı ?

Ynt: Geri Vites Sorunu

Benim eski vw aracımda çıkıyordu sorduğumda bunun sorun olmadığını söylemişlerdi. Debriyajdan ayağımı çekip yeniden vites geçişi yapmamı istemişlerdi. Ama bunda öyle bir problemle karşılaşmadım. Servise sormakta fayda var.

bu sorun debriyajla alakalı ya debriyajınızın altında paspas var debriyaja tam basmanıza engel oluyo ya da debriyaja tam bastığınız halde debriyajınız dişliyi tam bırakmıyo

aahhmmeett60 link' Alıntı:
bu sorun debriyajla alakalı ya debriyajınızın altında paspas var debriyaja tam basmanıza engel oluyo ya da debriyaja tam bastığınız halde debriyajınız dişliyi tam bırakmıyo

Saol ahmet, bide paspası kaldırıp deniyeyim.Olmazsa servisin yolunu tutarız artık...

Arkadaşlar forumu inceleyin bu sorununuzun çözümü var. Tekrar aktaralım aracınız mutlaka tam durmuş olacak ve önce 3. vitese alıp sonra geri vitese geçeceksiniz...

daha önce bir başlıkta konuşulmuştu bu durum.
önce 3'e takıp sonra geri vitese takın ses falan kalmayacaktır. ;)

ևok ilginç ya 3. vites sonra geri vites  :o

Teşekkür ederim arkadaşlar sizler olmasanız kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi :D

Aynen önce 3 e atıp sonra geriye atma durumunu çözdükten sonra o garçç sesinden eser kalmadı

3.vites olayını denemedim ama araç durduktan sonra boşa alıp sakin şekilde geriye taktınmıda ses çıkmıyo
yoksa 1. vitesten sert bi şekilde geriye taktınmı renolar gibi ses çıkarıyo

Geri