Geri Vites Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qwer001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Geri Vites Sorunu

Merhaba
Aynı ses benim arabada da oluyor. Akşam deneyeceğim.

markopasa86 link' Alıntı:
Sorun mu değil mi bilmiyorum ama malesef bizim araçlarda bu olay var, şu ana kadar bulunan en iyi çözüm de 3 e atıp sonra geriye almak, ama öyle 3 saniye falan beklemenize gerek yok, 3 e atıp olabildiğince hızlı bir şekilde geriye atsanız dahi hiç ses çıkmıyor.

Arkadaşlar dikkat ederseniz 15 yıl önce yaşadık diyorum bunu. Bir değil iki değil kaçtane araçta başımıza geldi. 15 yıl bu şekilde kullanıldı bu araçlar ve hiçbir sorun çıkmadı çıkarmadılar rahat olun. ֖yle 2, 3 değil 10 sn de bekleseniz debriyajı istediğiniz kadar da pompalasanız kendi tecrübelerim üzerine söylüyorum çare değil. Tek çare ya 3. ya 5. vitese almak önce. Ama 5. vites konumu itibari ile zahmetli  3 ise hemen ileri it geriye geç Yeri geliyor 1 sn bile geri vitese geçme sürecinde önemli oluyor.  Zaten bir müddet sonra otomatikleşiyorsunuz. Bir arkadaşım söyledi onun aracını kullanırken hep geri vites öncesi bunu yapıyormuşum farkında bile değilim. Ve bu dert edilecek büyütülecek bir olay değil yeterki o gacırtı sesini çıkartmadan geri vitesinize geçin...

Dün akşam önce 3. vites sonra geri vites şekinde denedim. Gerçekten de ses kesildi.

ekoli06 link' Alıntı:
Dün akşam önce 3. vites sonra geri vites şekinde denedim. Gerçekten de ses kesildi.
Biz daha iyisini bulana kadar en iyi çözüm bu  011zaa

ben de denedim 3.vites olayını ses kesildi. güzel bir yöntem degil ama işlevselll. bravoo

2003 model corsa 1.7 DTI aracımda  aynı sesi yapardı 100000km de ve  baskı balata değişmemişti.Eski bir şöför yukarıda arkadaşın yazdığı gibi  3 e ya da (diğerinden emin değilim 5 olabilir)al  sonra geri vitese tak dişliler karşılıklı geliyor.Sen 3'e alınca az da olsa döndürüyorsun yerini buluyor dişli demişti.O şekilde kullandım sorun olmadı.
  şimdiki golf aracımdada bazen vites yerini bulmuyor (geçmiyor) aynı şekilde yapıyorum sorun olmuyor.

Geri