Geri Vites Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qwer001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Geri Vites Sorunu

eketen link' Alıntı:
Arkadaşlar forumu inceleyin bu sorununuzun çözümü var. Tekrar aktaralım aracınız mutlaka tam durmuş olacak ve önce 3. vitese alıp sonra geri vitese geçeceksiniz...

Bu problem onceki aracim yeni kasa Fiesta'da da vardi fakat ondaki durum zaten fabrika cikisi o sekildeydi yani herhangi bir problem degildi.Once durun,debriyaja iki kere basin ardindan geri vitese takin denilmisti ve o sekilde yapinca ses gelmiyordu.

Ayni durum demek burada da var.Deneyeyim bakalim,arada cikan bu sesten kurtuluruz umarim.

Bilgi icin tesekkurler.

Bu sorun değil diye bir şey yok, olamaz da. Biz bu sorunu ve bu şekildeki çözümünü 15 yıl önce yaşadık. Sene olmuş 2011 hala aynı şey. Ayıp ayıp

gacırtı gucurtu bunlar bir sorun olabilir. bizim araçlardakiler bence sorun değil eğer debriyaja az basılıp hasar görmemişse..
opel combo da da her iki vites atışta 1 geliyordu bu ses..şanzıman sistemini bilen makine mühendisi babam,bana bir keresinde detaylıca anlattı..

işte bu kadar karmaşık bir sistemde hafif bir gacırtı gelmesi bir sorun değil..sistemin gereği bu imiş...nedense 1.4 turbo astradan bu zamana kadar hiç bir gacırtı duymadım.artık bilemiyorum..belki gelişen teknolojinin bir ürünüdür..:)

bildiğim kadarıyla,geri vitese atmadan araç tam olarak durmalı ve vites atışı yumuşak olmalı,kazma kürek gibi davranılmamalı.  :D
eğer geçişte sertlik varsa ,boşa alınıp,debrayajı bırak bas yapılarak tekrar denenmeli..

ayrıca tabir ettiğiniz gajırtı dışarıdan duyulabilyor mu? vites kolundan hissedilen birşey mi?

Aslında 3. vitese de atmaya gerek yok. Debriyaja bastıktan sonra 2. sn kadar beklenmeli. 3. vitese attıktan sonra ( bı 1,2,5.. te olabilir) ayağımız debriyajda olduğu için bu süreyi geçirmiş oluyoruz bu yüzden de ses gelmiyor. Kısacası boşuna 3. vitese atmayın sadece 2. sn kadar bekleyip geri vitese atın derim. Saygılarımla.

bu sorunun her ne kadar çözümü olmasada bence bir sorun! dizel arabamda var ama benzilide asla yok...:S

sn gökhan  her iki araca sahip olduğunuzdan farkı net anlıyorsunuzdur..dizel sıklıkla mı gacırtı yapıyor?

dizelle ne alakası olabilir çıkan sesin dizelin motoru dizel aktarma organlarında bir fark yok ki sadece biri 5 ileri diğeri 6 ileri bu dişli çapıyla alakalı bir durum o kadar.

1423 link' Alıntı:
sn gökhan  her iki araca sahip olduğunuzdan farkı net anlıyorsunuzdur..dizel sıklıkla mı gacırtı yapıyor?

Ben dizel kullaniyorum.Sıklıkla olan bir durum degil.Genelde acele ile geri donmek istersem oluyor.

Bugun dediğiniz gibi yaptım arkadaşlar  gıcırtıdan eser kalmadı.֖nce debriyaja basıp 3'e aldım, sonra geri vites yaptım tık yok , Tekrar teşekkür ederim hepinize...

qwer001 link' Alıntı:
Bugun dediğiniz gibi yaptım arkadaşlar  gıcırtıdan eser kalmadı.֖nce debriyaja basıp 3'e aldım, sonra geri vites yaptım tık yok , Tekrar teşekkür ederim hepinize...
Aynen devam hocam :)

Geri