Geri Vites Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qwer001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Geri Vites Sorunu

Uğur link' Alıntı:
Aslında 3. vitese de atmaya gerek yok. Debriyaja bastıktan sonra 2. sn kadar beklenmeli. 3. vitese attıktan sonra ( bı 1,2,5.. te olabilir) ayağımız debriyajda olduğu için bu süreyi geçirmiş oluyoruz bu yüzden de ses gelmiyor. Kısacası boşuna 3. vitese atmayın sadece 2. sn kadar bekleyip geri vitese atın derim. Saygılarımla.

Önerdiğiniz tavsiyeyi önce kendiniz deneyip sonucuna göre salık verirseniz daha faydalı olur. 3.vitesin espirisi hala daha dönmekte olan dişlileri frenlemek. siz iki sn değil 12 sn de bekleseniz bu ses gelir. Tecrübeyle sabittir. Yok ayağınız debriyajda dişlilerin dönmesi durana kadar beklerim diyorsanız onu bilemem ancak geri vitese almanın doğal mantığı olarak geri gitmek için o kadar bekleneceğini de hiç sanmıyorum. Hele akan trafikteki park manevraları için.

eketen link' Alıntı:
[quote author=Uğur link=topic=2001.msg41794#msg41794 date=1312240825]
Aslında 3. vitese de atmaya gerek yok. Debriyaja bastıktan sonra 2. sn kadar beklenmeli. 3. vitese attıktan sonra ( bı 1,2,5.. te olabilir) ayağımız debriyajda olduğu için bu süreyi geçirmiş oluyoruz bu yüzden de ses gelmiyor. Kısacası boşuna 3. vitese atmayın sadece 2. sn kadar bekleyip geri vitese atın derim. Saygılarımla.

Önerdiğiniz tavsiyeyi önce kendiniz deneyip sonucuna göre salık verirseniz daha faydalı olur. 3.vitesin espirisi hala daha dönmekte olan dişlileri frenlemek. siz iki sn değil 12 sn de bekleseniz bu ses gelir. Tecrübeyle sabittir. Yok ayağınız debriyajda dişlilerin dönmesi durana kadar beklerim diyorsanız onu bilemem ancak geri vitese almanın doğal mantığı olarak geri gitmek için o kadar bekleneceğini de hiç sanmıyorum. Hele akan trafikteki park manevraları için.
[/quote]

Astra j sahibi değilim sadece test sürüşünde kullandım onunla ilgili tecrübem yok lakin astra h sahibiyim bu bilgileri de kullanma kılavuzunun verdiği bilgilere ve kendi aracımdaki uygulamalarıma dayanarak veriyorum (dişli mantığını aynı olduğunu varsayarak).

Yani bir nevi deneyimimi paylaşmış oldum tek farkla j değil h kasa astra ile. Benim düşüncem ve kullanma kılavuzunda yazan dişlinin durması için sadece debriyaja bastıktan sonra 2 sn. kadar beklemek gerekiyor. Bu söylediğimi denemek çok ta zor olmamalı denersiniz baktınız ki olumlu sonuç alamadınız paylaşırsınız hep beraber işe yaramadığını görmüş oluruz.

Ayrıca sırf merak ettiğim için soruyorum ilk partilerde manuelleri de gelmişti de sizin aracınız otomatik değil mi?

115 Hp de de var arkadaşlar o ses. 5 vites olan araçlar yapıyor gacırtıyı 6 vites olanlar yapmıyor. Tabi ki Astra için konuşuyorum.

1423 link' Alıntı:
sn gökhan  her iki araca sahip olduğunuzdan farkı net anlıyorsunuzdur..dizel sıklıkla mı gacırtı yapıyor?
p son

ben çözümü kendi kendime 1 e atıp sonra geriye takarak buldum ama yinede direkt geriye takarsam o gıcık ses geliyor malesef:S

daha önce de konuşulmuştu bu konu. o zaman daha çok dizellerde yaşandığı gibi bir sonuç çıkmıştı. sn goxb un dediği doğru olabilir dizel olduğu için değil 5 viteslilerde yaşanıyor sanırım. benim arabamda böyle bir ses veya sorun yok.

bendede gerı vıtesden cok 1.vitesten 2 ye cekerken cam acıkken barız dıslı sesı duyuluyor.

yaw  bu lanet olası ses beni çok korkutuyor. her geri vites geçişinde bu ses gelir mi? en az 20 yıldır  araç kullanıyorum, reno'dan tutun, tofaşa, hondadan tutun captiva2ya kadar bir çok araç kullandım. manuel ve otomatik..... ama hiç bu sesi duymadım..... bu  araçta her geri vitese geçirdiğimde dişliler dağılıyormuş gibi ses çıkıyor... baaltaaa

3. vites olayını ben de deneyecegim ama insanla dalga geçiliyormus gibi geliyor.... ne o yaw,,,, once 3'e tak , debriyaja 2 kere bas, içinden 3'e kadar say oyle geri vitese al.... çekiççç

servise gidip adam akıllı bu sorun hakkında çözüme kavuşan var mı?

Sorun mu değil mi bilmiyorum ama malesef bizim araçlarda bu olay var, şu ana kadar bulunan en iyi çözüm de 3 e atıp sonra geriye almak, ama öyle 3 saniye falan beklemenize gerek yok, 3 e atıp olabildiğince hızlı bir şekilde geriye atsanız dahi hiç ses çıkmıyor.

markopasa86 link' Alıntı:
Sorun mu değil mi bilmiyorum ama malesef bizim araçlarda bu olay var, şu ana kadar bulunan en iyi çözüm de 3 e atıp sonra geriye almak, ama öyle 3 saniye falan beklemenize gerek yok, 3 e atıp olabildiğince hızlı bir şekilde geriye atsanız dahi hiç ses çıkmıyor.

Aynen bende burada öğrendikten sonra denedim.3 e atıp hemen geri vites yapınca ses fln çıkmıyor.Gerçi ses hiç çıkmasa daha iyi olurdu ama yapacak bişey yok, gülü seven dikenine katlanıcak artık :D

Geri