Hangi motor yağını kullanmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Navaron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi marka motor yağını kullanıyorsunuz

• Kullanılan toplam oy
    318
eski aracımda motorsilk..faydasını gördüm...yakıt olarak değil ama çekiş olarak bariz fark vardı...şimdikinde de aynı ürünü kullandım..fark göremedim..motor yeni sayılır..ilerleyen km lere bakacağız..

yağ olayı çok derin.. alınan uluslararası geçerlilik sertifikalarına göre sıralanabilir. fakat sanayi deneyimlerinden duyduğum gördüğüm durumlarda herkes mobil'den çok memnun sadece motor yapan ustalar memnun değil.. :D

yıllardır araçlarımda castrol kullanırım, bundan önceki periyodik bakımda ustam shell koymuş psikolojik mi bilmiyorum ama bariz fark var

Kesınlıkle yagda , GM , cunku castrol vs yag markaların mınerallerı 85 dereceye gore ayarlanmıs , fakat GM sıcak calısan motor yaptıgından ve 105 te fan actıgından GM yag en randımanlı yag olacaktır ;) Yıllardır opel tamırcısı olan ustamın soyledıgıdır ;)

Bu yağ konusu hiç bitmez yeminle :) aracınız yağsız kalana kadar yağlı olsun diyeyim ;)

Kesınlıkle yagda , GM , cunku castrol vs yag markaların mınerallerı 85 dereceye gore ayarlanmıs , fakat GM sıcak calısan motor yaptıgından ve 105 te fan actıgından GM yag en randımanlı yag olacaktır ;) Yıllardır opel tamırcısı olan ustamın soyledıgıdır ;)

105 mi. benim araç 92-93 te fanı açar. diğer modellerde farklıysa bilmiyorum.

Geri