Hararet Göstergesi d

serdaraslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar arkadaşlar , bugün 5 Km lik bir yola çıktım öncesinde aracı yıkattım .. dönüşte hep 90 da sabit kalan hararet göstergesi 91- 92 bandına yükseldi ama daha yukarı çıkmadı .
sonra parkedim 1 saat sonra yine kısaa mesafe bir yere gittim bu kez 90 da kaldı .. Bu normal bir şeymi .. Kaputu açıp kayış + su deposu vs kontrol ettim ama içim rahat etmedi , akşam bir tur atacağım öncesinde danışmak istedim. Resmi ekliyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-02 175353.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-02 175353.webp
    10.6 KB · Görüntüleme: 9
45 KM yol yaptım normal 90 da kaldı. hiç yükselme olamdı. o yükselme birşeyin işaretimiydi acaba. Termostat daha önce değişmişti.

Selamlar Serdar Bey,

Ben de bazen bu durumu aracımda gözlemliyorum, sanki tam 90 da durmuyor gibi geliyor bana hararet göstergesi. 2 yıldır bu böyle fakat bir problem yaşamadım. Belki göstergedeki hizalama sorunundan kaynaklı olabilir. Bir de tam dik bir açıdan bakmak gerekiyor yoksa yanıltıcı olabilir. Sizin resimde ama sanki biraz daha sağa yaklaşmış gibi benim tarif ettiğim durumu göre.
yardımcı olamadım ama başlık yukarı çıksın diye yazdım, belki birisi görür.

• Beğen
Tepkiler: serdaraslan
sağolun , o günden sonra yaklaşık 200 Km yol yaptım ama tekrar 91-92 gibi olmadı. Sanırım anlık bir hataydı.. Teşkkürler.

Serdar Bey tekrar merhaba,
Dün araca bindiğimde farkettim gösterge 52-53 gibi başladı (araba 2 gündr çalışmıyordu normalde 50 den başlaması lazım). daha sonra araba ısınınca baktım gösterge 92-93 gibi sabitlenmiş, bir kaç km gittim orayı hiç geçmedi sabit kaldı. Daha sonra aracı sağa çekip kapattım, gösterge 50 ye değil 52-53 civarına düştü. Tekrar çalıştırdım 92-93 e geldi yine. yine kapattım aracı, dışarı çıktım kapıları kitledim. bir kaç dk bekleyip tekrar bindim ve sorun düzeldi.

• Beğen
İnsignia ve 1.6 dizel motor kullanan tüm araçlarda gösterge 90 rakamının çok hafif üstünde durabiliyor. Bu aralar havalar ısınmaya başladı araçlarımızda sıcağı hissediyor artık.

• Beğen
Geri