hararet göstergesi

huseyin.10

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bende de 2006 astra g var, araba viteste gaza basmadan rampadan inerken hararet düşüyor hatta sıfıra kadar iniyor saatlerce çalişan motorun harareti neden sıfıra kadar düşüyor kime sorduysam böyle bişeyle karşılaşmadıklarını söylediler bi bilgisi olan var mı yoksa devirdaim sistemini komple değiştirecekler...

termostad arızası bence

devirdaim müşüründen olabilir dediler değiştireceğim belki sorun ordadır

müşürden kaynaklanıyordur bundan bi kaçyıl önce benim başıma geldi yolda giderken hararet hiç yükselmedi sonra durduk kaputu açtık oynadık filan etrafla biraz gaz bastık belki takıldı die göstermeye başladı biraz gittikten sonra yine sıfırlandı hemen servise gittik müşürü değiştiler sorun kalmadı

Bu müşürler pahalımı _?

eger aracı yuksek vıteste ve dusuk devırde kullanırsanız arac hararet gostergesı bıraz duser ama 0 a ınmez kesınlıkle...

havalar soğuyunca bendede şöle bişey çıktı 91 92 de sabit olan hararetim bi bakıyorum 85 civarına düşmüş. sonra tekrar 91 92 ye sabitleniyor ara sıra yapıyor bende neden olduğunu merak ediyorum eğer çözerseniz bu sorunu mutlaka bizide bilgilendirin.

konuyu açan arkadaşla aynı sorunu paylaşıyorum..gerek sordugum usta gerek forumda yaptıgım arastırmalar beni termostat arızasına yöneltti..şöyle ki,termostatın görevi motorda dönip dolaşan suyu yeterli bi ısıya gelene kadar motora hapsetmektir,motor optimum çalışma sıcaklığına geldiğinde bu değer yükselmesin diye termostat yerıne göre açılır veya kapanır,açılırsa su radyatöre gider ve soğur,kapanırsa motor içinde dolanır ısınır..ben de arabamı vıteste veya boşta 30 sn kadar rampa aşağı saldıgımda hararet dırekt 70 lere ve daha da aşağılara düşüyor..sebebi de termostatın bozuk olması yani açık kalmış olması..kapalı kalmış olma ıhtımalı hepten sakat zaten araç o zaman hararet yapmadan 5 km bıle gıdemezdi..yalnız termostatın müşirle alakasını çözecek teknık bilgim yok.tahmınlerım var ama teknık bılgım yok :)
kısacası termostatın acık kalmış dostum,suyun motorda hapsolmuyor sureklı radyatörle motor arasında gezınıp duruyor ve motorsıcaklıgın da değişken hal alıyor..özetle olay budur..
bu arada devir dayimi değiştirme,benm yeni değişti,yine yapıyor ;)

detaylı bi şekilde inceleteceğim artık biran önce çözüm bulmam lazım çünkü yolda giderken göstergeyi takip etmekten bıktım artık...fakat gösterge sıfıra kadar düştükten sonra motoru durdurup tekrar çalıştırınca gerçek değeri gösteriyor 85-90 arası oluyor

Geri