Hyundai Accent Blue

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hepsini denemek lazım, denemeden bilinmez

misal ben şöyle tecrübe ettim;

kuzenin clioyla benim arabayı takip ettik bi gün, benim arabayı abim kullanıyodu, baya colin mcrae bi sürüş tarzı dalıyor virajlara, kuzen de takip ediyorum ayağına gazladı :rolleyes: süspansiyon dibe dayanınca abimi aradım gazlama gelemiyoz biz arkadan diye.
ama megane olsaydı çok daha yakın hızlarla takip edilirdi hiç şüphesiz.

dingil mesafesi, tavan yüksekliği yani ağırlık merkezi yüksekliği önemli burda. Kimse de b sınıf aracı c sınıflardan iyi viraj dönsün diye (gti,gsi gibi spor versiyonları saymazsak) aracın ağırlık merkezini aşağı çekmeye uğraşmaz. uğraşınca sınıf değişiyor zaten :D

misal peugeot 106 çoğu süper spor araçlardan daha iyi yol tutar.. ama amaç farklı tabi orda da :D

Accent değil mi koy sepete gitsin ön lastikleri ile kuş yakalasa ne olacak accente yapışan imajını değil buleesi evrim gecirsede gene aynı muameleyi görecek

adamların güvendiği bi kitle var demek ki yine ismi accent yapmışlar
biçok modeli i ce ix li isimlendirirken accenti ellemiş adamlar.
demekki opelciler arasındaki kötü imaj piyasada o kadar yaygın değil :rolleyes:

segment farklılığı diyorsunuz, doğru diyorsunuz. ama accent'i de opel'in modellerinden veya buna denk diğer firmalardan modellerinden daha iyi olduğunu iddia edenlere yaşanan örnekleri sunduk.(hyundai'i yüceltenler için söylüyorum). hiç birimizin aracı yere yapışmıyor, araba hurdalıkları son model lüks araçlarla dolu oluyor yeri geldiğinde. ama accent'i de o kadar göklere çıkarmayın yahu ayıp. segmentine denk örnek istiyorsanız benim süspansiyonu kolaylıkla yaylanabilen eski c3'üm bile accent era'dan daha iyi yol tutup viraj alıyordu. ikisinide kullandım ard arda hatta getz bile kullandım.

segment segment diye tutturuyorsunuz ya (segmentleri denk kıyaslama yapın diyen arkadaşlar sözüm size değil üstünüze alınmayın) o zaman accent'i de kendi segmentindeki clio symbol yada honda city ile kıyaslatın. sağda solda görüyorum duyuyorum accent'i dağlara çıkarıyorlar ediyorlar astrayı falan yerin dibine sokuyorlar. o çıkaranlara soruyorum o kadar parayı verdikten sonra üstüne bi 5.000 tl daha koyup neden astra h kasa düşünmediniz diye? virajı dönemeyip takla açıp zarar görmeniz 5.000 tl'den daha değersizse zaten söyleyecek başka bişey bulamıyorum.

(bu yorumlarım araçlarını tamamen sakin değilde agresif kullananlar için. amacı sakin sakin bi yerden başka bi yere gitmek isteyenlere haşa bi sözümüz olamaz, ALLAH kazasız dertsiz götürsün gidecekleri yere. ama 1.5 110 bg ile 1.3 90 bg'i ezdiğini sandığını düşünenlere virajlara girerken veya fren yaparken başlarına ne gelir onları iyi düşünsünler)

bırakın şu hyundaileri ya ne derseniz deyin hala teneke fren 0 yol tutuşu desen yok konfor 0 dieseli bile acayip yakıyor

segment farklılığı diyorsunuz, doğru diyorsunuz. ama accent'i de opel'in modellerinden veya buna denk diğer firmalardan modellerinden daha iyi olduğunu iddia edenlere yaşanan örnekleri sunduk.(hyundai'i yüceltenler için söylüyorum). hiç birimizin aracı yere yapışmıyor, araba hurdalıkları son model lüks araçlarla dolu oluyor yeri geldiğinde. ama accent'i de o kadar göklere çıkarmayın yahu ayıp. segmentine denk örnek istiyorsanız benim süspansiyonu kolaylıkla yaylanabilen eski c3'üm bile accent era'dan daha iyi yol tutup viraj alıyordu. ikisinide kullandım ard arda hatta getz bile kullandım.

segment segment diye tutturuyorsunuz ya (segmentleri denk kıyaslama yapın diyen arkadaşlar sözüm size değil üstünüze alınmayın) o zaman accent'i de kendi segmentindeki clio symbol yada honda city ile kıyaslatın. sağda solda görüyorum duyuyorum accent'i dağlara çıkarıyorlar ediyorlar astrayı falan yerin dibine sokuyorlar. o çıkaranlara soruyorum o kadar parayı verdikten sonra üstüne bi 5.000 tl daha koyup neden astra h kasa düşünmediniz diye? virajı dönemeyip takla açıp zarar görmeniz 5.000 tl'den daha değersizse zaten söyleyecek başka bişey bulamıyorum.

(bu yorumlarım araçlarını tamamen sakin değilde agresif kullananlar için. amacı sakin sakin bi yerden başka bi yere gitmek isteyenlere haşa bi sözümüz olamaz, ALLAH kazasız dertsiz götürsün gidecekleri yere. ama 1.5 110 bg ile 1.3 90 bg'i ezdiğini sandığını düşünenlere virajlara girerken veya fren yaparken başlarına ne gelir onları iyi düşünsünler)
hyundaiyi göklere çıkaranlardan biri olarak biz şirketimizde her marka modeli aynı anda denedik en sounsuzu hyundai,ikincisi citroen c4 dü opel corsa bizi üzdü,207-307 üzdü ne diyecektik biz opelciyiz o sebeple hyundainin hakkını yiyelim mi her aracın kendine has özellikleri var mesela ben dizel 206 ya bir türlü ısınamadaım firmamızdaki arkadaşa bir dünya bağlama çektim,sen genç adamsın bu daha iyi görünüyo diye kandırdım opel corsayı aldım bu hyundainin hakkını yememi gerektirmez o daha keyifliydi sunu söyleyeyim opelin girdiği her viraja hyundai de girer sorunsuz çıkar ama megan için aynı şeyi söyleyemem...üstelik bunlar tecrübe ile söylenmiş ve tamamen kişisel görüşlerdir siz opeli beğenirsiniz opel dersiniz ,başkası şahin der bir başkası başka birşey,ayrıca sizin o c3 üm bile dediğiniz markanın her modelde zaten iddiasıdır en iyi yol tutmak, onu neden hyundai ile kıyaslıyorsunuz o opelden de iyi yol tutar zaten...

Segment olayı tamam eyvallah ama 39-40 milyara araba alacam, eski 19 milyarlık arabamdan iyi olmayacak; Benim demek istediğim buydu.Yoksa tabiki sınıf farkı var ama birisi 2011 model son teknolojiyle üretilmiş bir araç diğeri 96 da üretilmeye başlamış 2001 de üretimi durmuş bir araç.Biraz gerçekçi olalım...

hyundaiyi göklere çıkaranlardan biri olarak biz şirketimizde her marka modeli aynı anda denedik en sounsuzu hyundai,ikincisi citroen c4 dü opel corsa bizi üzdü,207-307 üzdü ne diyecektik biz opelciyiz o sebeple hyundainin hakkını yiyelim mi her aracın kendine has özellikleri var mesela ben dizel 206 ya bir türlü ısınamadaım firmamızdaki arkadaşa bir dünya bağlama çektim,sen genç adamsın bu daha iyi görünüyo diye kandırdım opel corsayı aldım bu hyundainin hakkını yememi gerektirmez o daha keyifliydi sunu söyleyeyim opelin girdiği her viraja hyundai de girer sorunsuz çıkar ama megan için aynı şeyi söyleyemem...üstelik bunlar tecrübe ile söylenmiş ve tamamen kişisel görüşlerdir siz opeli beğenirsiniz opel dersiniz ,başkası şahin der bir başkası başka birşey,ayrıca sizin o c3 üm bile dediğiniz markanın her modelde zaten iddiasıdır en iyi yol tutmak, onu neden hyundai ile kıyaslıyorsunuz o opelden de iyi yol tutar zaten...
yanlış anladığınız bi konu var ki ben opelci değilim. opel sahibiyim ama kendimi asla opelci olarak görmüyorum. ve farkındaysanız yazınızda taraf tutan olarak görünüyorsunuz. orta ve alt segmenti citroen ve hyundai'den ibaret görüyorsunuz. citroen konusunda dediklerinizde haklısınız araçları yolu iyi kavrar ama hyundai'ye yol tutuyo demeyin elinizi vicdanınıza koyun. opelin girdiği her viraja girer çıkar demişsiniz bi önceki sayfada başımızdan geçen olayı anlattım okumadınız mı? siz de tabi yaşadıklarınız tecrübeleriniz itibariyle düşünüyorsunuz ama yaşımız sizden küçük olsada bizde bazı şeylerin tecrübe sahibiyiz. yol tutuş olarakda şunu söylemek istiyorum, citroen iyidir ama opelden iyi değildir. yol tutuş konusunda en önde olan ford'lardır. fiestası olsun focusu olsun mondeosu olsun hepside sınıflarının en iyi yol tutan araçlarıdır. (yazdıklarımda yaşınıza istinaden saygıda kusur etmemişimdir umarım)

Hyundailer de tokluk hissi yok bence ama teneke fln demekte yersiz.i30,era ve getz kullandım hatırı sayılır süre.Performansı konusunda zaten herkes hemfikir yalnız viraj konusunda biraz abartmışsınız araç gayette girdiği gibi çıkıyor virajlardan öyle savrulma vs söz konusu değil.(tabi limitleri aşırı zorlarsanız ve kabiliyetiniz yeterlli değilse altınızdaki aracın ne ollduğu farketmez).Fren meselesine gelincede duruyor işte normal bi şekilde astram nasıl duruyorsa o da aynı şekilde duruyor zaten anlamam frenleri zayıf meselesini.Fiyatına gelince evet yüksek ama bu fiyatlar mutlaka düşecek bu da gerçek.Görüntüde hoş.Yedek parça fiyatları zaten çok iyi araçta emektar neden kötü diyelim ki.Tarzım değil diyeni anlarım ama kötü diyenleri anlayamıyorum.

Geri