İçimizi Rahatlatalım!

İnsignia zaten sıradan bir opel değilki artık yeni çıkanlar hep üst sınıf oldu yukarda bir arkadasın (oğuzun) sözüne katılıyorum opel sınıf atladı..

Son düzenleme:
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.Eğer opc donanımla gelirse Türkiyede belkide tek olacak.Kim ne derse desin kafanızı takmayın.Araç geldi diye telefonu alıp, o koltuğa oturup, o kokuyu içine çekince iyiki almışım diyeceksin.İlk hafta normal uyuyamayacaksın, arada kalkıp bakacaksın araca.Hatta abartıp ikide bir aşağı inip binip gezeceksin :) Benden demesi :D

Buna lastik koymayı unutmuşlar :D

Allah razı olsun kardeşim daha iyileri hep sizlere evet bana servisin dediğide o yöndeydi donanımların hepsini sipariş veren bir sen oldun dediler ve eğer opc yaptırırsan tek olacak bu araç dediler bende zaten bu tek olma fikrine verdim diyebilirim o parayı 3.30 ci olsun bi mercedes olsun herkeste olabilir ama farklı bir insignia olacak ve o bende olacak hani farkı yaşatsın istemek araba benim için bir tutku kimse yanlış anlamasın bu deidğimi kimisi bi sticker yapıştırır kimsede olmaz oda onun farkı olur iki opel yanyana geldiğinde bu benimkisi der fark ettirir buda böyle birşey...

jant1.jpg

buda 20inç olanı. sadece 2.8 4*4 olan modelinde gördüm bunu.

ben bunuda düşündümde dediğim gibi araba kaldırsada bizim ankaranın yoları bu jantı kaldırmaz yamulmasın balon yapmasın tek 19" olsun kafam rahat olsun!!!

şimdi aklıma geldi, maddi yönden müsait olduğunuz bir zamanda ön disk ve kaliperleri Brembo ile değiştirmeyi unutmayın :) bizim kulüpten değiştirmeyi düşünen birisi var, isterseniz beraber hareket edersiniz.

edit: birde tavana siyah kaplama yaptırın :D

insignia_opc_017.jpg

insignia_opc_005.jpg

tavan kaplamaya bir örnek:

sdasdasdql.jpg

Maddi yönden müsayit olabilirim muhtemelen bende düşünüyorum bremboyu yalnız bi araç 300 bg üstünde olmadığı sürece brembo disk fren takımı gereksiz diye düşünüyorum,ayrıca birde şu brembo kapaklar daha önceki aracımda kullandım hava kanallı disk farkı olamasa brembodan hiç bir farkı olmuyor ki herkes hayırlı olsun brembo taktırmışın diyordu yani lafın kısası tahminimce brembo disk fren takımı 3000 lira civarında bi fiyata gelir (tahminimce) o parayı cok farklı şeylerde kullanabilirim diye düşündüm işin aslı ama o arkadaş bi araştırsın bi fiyat öğrensin ona göre beraber alabiliriz!

Tavan kaplamaya gelince beyaz arabada sunroff varsa o arabaya tavan kaplama hem çok yakışıyor hemde ayrı bi havası olkuyor tavan kaplamayı düşünüyorum oda geldiği gün 3m film cekilecek camlara onunla beraber halledilebilir diye düşündüm çağrı!

hayırlısı olsun,ALLAH kazasız belasız iyi günlerde kullanmak nasip etsin...

Hayırlı olsun öncelikle..Eğer bahsettiğiniz gibi bir model gelecekse TR de tek olursunuz ancak umarım opc line gelmez. Çünkü ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum , opc tamponların normal bir araca takılması ve sipariş geçilmesi gibi. FlexRide şasi getiremiyorlardı birkaç ay önce,böyle bir uygulama yapmalarına şaşırdım doğrusu.Çok merak ettim aracı şimdiden...

Brembo kapaklar ile brembolardan bayağı bir farkı oluyor,aradaki fark sadece hava kanallı disk değil.
Siz kapak taktığınızda balatanın soğumasını engellemiş oluyorsunuz,böylece fren performansınız olumsuz yönde etkileniyor.2. olarak Brembolar gördüğüm kadarıyla 6+ piston.Orjinal frenler 4 olmalı.Bir de boyut var tabi disk boyutu falan filan..Dediğiniz gibi 300 hp olmadıkça gereksiz .

Son olarak bence en iyi seçimi yapmışsınız.O fiyatlara başka şeyler alınabilir ancak dediğiniz gibi olursa hem tek olursunuz hem de bana göre bu kategoride en güzel görünüm ve donanıma sahip araçlardan birine.Dediğiniz şekilde gelmese bile,opc line oldugunu düşünelim,yine estetik ötesi bir araç,bence dogru bir karar:)

Size o paralara neler alınır diyenler aracın opc body ile halini görünce ne yapacaklar acaba? :D

Son düzenleme:
Hayırlı olsun öncelikle..Eğer bahsettiğiniz gibi bir model gelecekse TR de tek olursunuz ancak umarım opc line gelmez. Çünkü ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum , opc tamponların normal bir araca takılması ve sipariş geçilmesi gibi. FlexRide şasi getiremiyorlardı birkaç ay önce,böyle bir uygulama yapmalarına şaşırdım doğrusu.Çok merak ettim aracı şimdiden...

Brembo kapaklar ile brembolardan bayağı bir farkı oluyor,aradaki fark sadece hava kanallı disk değil.
Siz kapak taktığınızda balatanın soğumasını engellemiş oluyorsunuz,böylece fren performansınız olumsuz yönde etkileniyor.2. olarak Brembolar gördüğüm kadarıyla 6+ piston.Orjinal frenler 4 olmalı.Bir de boyut var tabi disk boyutu falan filan..Dediğiniz gibi 300 hp olmadıkça gereksiz .

Son olarak bence en iyi seçimi yapmışsınız.O fiyatlara başka şeyler alınabilir ancak dediğiniz gibi olursa hem tek olursunuz hem de bana göre bu kategoride en güzel görünüm ve donanıma sahip araçlardan birine.Dediğiniz şekilde gelmese bile,opc line oldugunu düşünelim,yine estetik ötesi bir araç,bence dogru bir karar:)

Size o paralara neler alınır diyenler aracın opc body ile halini görünce ne yapacaklar acaba? :D

iyi dileklerine öncelikle teşekkür ederim,bilmiyorum önceki aracımda kapakları kullandım pekte bi sorun olmadı hatta hiç sorun yaşamadım diyebilirim,araç tam full donanım + kaplan dişi opc body ile gelecek allah kaza bela vermesinde tek gerisi pek önemli değil allah daha daha iyilerini hep iyi niyetli burdaki arkadaşlara ve cevremdekilere versin...

Bence en hayırlı olanı yapmışsın dostum hem diğerlerinden farklı oldun hemde kafan rahat oldu 40 gün sonra canlı resimleri bekliyoruz allah kaza bela vermesin

iyi dileklerine öncelikle teşekkür ederim,bilmiyorum önceki aracımda kapakları kullandım pekte bi sorun olmadı hatta hiç sorun yaşamadım diyebilirim,araç tam full donanım + kaplan dişi opc body ile gelecek allah kaza bela vermesinde tek gerisi pek önemli değil allah daha daha iyilerini hep iyi niyetli burdaki arkadaşlara ve cevremdekilere versin...

:) Sorunu hemen yaşamazsın,uzun sürede görürsün.Balatalar erken biter,ötme yapar vs..
Jantlar bile fren performansına etki eder. 5 kollu bir jant yerine çok kollu bir jant türbülans sağlayarak diski ve balatayı soğutur.Brembo alırsanız görürsünüz,yine soğutma sağlamak için aracın alt takımından frene doğru bir kanal takılabilir,bu da soğuk hava vermek içindir frenlere :) Kısacası frenlerin soğuk olması çok önemli bir nokta :)

Bu arada benim gibi bir duygu yaşayacağını düşünüyorum aracı alınca. Kim ne derse desin,kimlerde ne araç olursa olsun,bir buluşmaya gittiğinde veya,caddede süzülürken,yanından geçen araçları defalarca görüp,tek olduğunu hissetmek,ve insanların aracı görünce "bu ne acaba,daha önce hiç görmedim" demesi gibi bir his yok :) Ben de aldığımda opcyi , o fiyata ben olsam TypeR , Cooper alırım diyenler oldu,ama okulun garajına bir giriyorum 50 tane Cooper 30 tane TypeR var :) Tamam İstanbulda 3-5 tane daha opc var belki ancak daha hiçbir mekanda yan yana gelmedim :) (sadece bir kez alışveriş merkezinde yan yana park etmiştik,bir de Fatih abi (Çorludaki Opc'li abimiz) geldiğinde bir eşim daha oluyor,ancak o zaman daha da güzel oluyor olay,iki tane aynı araç,millet iyice meraklanıyor :D )

Son düzenleme:
Kimseye hayirli olsun demekden baska hicbisey duscegini sanmiyorum :) Arac sizin para sizin. keyfini cikarin. Sifir aracin heleki sifir insignianin tadina doyulmaz.. ama ben olsaydim o fiyata tercihimi bmw 5.20 den yana kullanirdim. Hayirli ugurlu olsun gule gule kullanin :)

Geri