Mavi duman atması aracın yağ yaktığının bir göstergesi.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
:bir:türbün milinde boşluk var hafif yağ kaçırıp biriktiriyorsa marşa basınca onu yakıyodur..yağını kolla
öteki türlü halini söylemek istemiyorum,multijet makina kolay kolay birşey olmaz diyorum bak bakalım hiç üfleme varmı makinada..
yağ eksilitrse olasılıklar içinde tabii ... Caner kardeşimin dediği gibi turbo milide akla gelir ama yağ eksiltmiyorsa çiğ mazotda mavi renk olur onun için kesin birşey demek zor...çalışması nasıl mesela kızdırma buji sorunuda olabilir.bilmiyorum yardımcı olurmu ama benim eski tigrada benzer bi durum vardı ...
uzun süre bekleyen motorda ( soğuk ) aşınmış olan üst kapak subaplarının contaları ısınıp genişleyene kadar aralarından sızan yağ yanma odasına kaçıyor ve ilk çalışmada motor ısınıcaya kadar o sızan yağı yakıyor mavi duman ondan çıkıyor demişlerdi bana ...
benzinli motor ve dizel motorda bu işlerde bi farklılık varmı bilmiyorum o kadar teknik bilgim yok yani ama sizde de benzer bi durum olabilir..
bu durum üst kapak revizyonu ile gideriliyor masrafı da öyle çok değil ama ben yaklaşık 2.5 yıl o şekilde kullandım bi sıkıntı olmadı öyle aşırı yağ eksiltmede olmadı zaten 3 kez yağ değişimi yaptım başkada yağ eklemedim yani...
Merhabalar benim aracım da da aynı sorun var yeni aldım aracı sabah ilk çalıştırma da biraz 5 sn kadar duman atıyor yoğun sonra kayboluyor araç 2011 Opel Astra 1.3 CDTI Euro 5 motor enjektör temizliği buji değişimi yapıldı devam ediyor sorun nedir acaba nasıl çözülür subab lastiklerinden mi bilen arkadaşlar dan yardım bekliyorum1.3 lerde subap lastiklerideki kurumadan dolayı ilk çalıştırmada mavi duman atma yapabiliyor fakat bir zararı olacağını sanmıyorum.
Mavi ise geçmiş olsun üst kapak açılır üstad çok üzerine gitme masraf artarMerhabalar benim aracım da da aynı sorun var yeni aldım aracı sabah ilk çalıştırma da biraz 5 sn kadar duman atıyor yoğun sonra kayboluyor araç 2011 Opel Astra 1.3 CDTI Euro 5 motor enjektör temizliği buji değişimi yapıldı devam ediyor sorun nedir acaba nasıl çözülür subab lastiklerinden mi bilen arkadaşlar dan yardım bekliyorum
Üst kapak (silindir kapağı) açılmadan sadece keçeler (contalar) değişemez mi? Tabi başka bir sorunuda yoksa.Mavi ise geçmiş olsun üst kapak açılır üstad çok üzerine gitme masraf artar
Kapak açılmalı üstad başka yolu yok işçilik düzgün yapılmalı önemli olan işçilik iyi olmasıÜst kapak (silindir kapağı) açılmadan sadece keçeler (contalar) değişemez mi? Tabi başka bir sorunuda yoksa.