İnsignia yı Test e gidiyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ezgene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
insignanında ikinci eli olcak arkadaşlar. şu anda bir sıfır astra ile aynı model ikinci el astra arasındaki fiyat farkına bakın, en az 4-5 bin ytl. sıfır a 4 ile ikinci el a 4 fiyatlarına bakın. insigna nın te kötü yönü var bence, daha öncede söyledim , arka baş mesafesi.bu kötü olmuş insigna için. ama diğer yönleriyle, hele o şoför koltuğuna oturduğumda, kendimi çok farklı hissettim. sanki aracın bir parçasıymışsınız gibi. her şeyi şoföre yönelik ele almışlar. bu da çok hoş olmuş. inşallah test e gidicem en kısa zamanda. tabi 1.6 motor kaşıma çıkarsa hayal kırıklığına uğruycağımdan eminim. çünkü o koltuğun hakkı en az 1.6 turbo bence

Türkiyede TL üstünden satılan ve TL üstünden alınan hiç bir aracın Karı olmaz çünkü paranız eriyor paranız değer kaybediyor... ikinci elden kasıt tabi aracın kendi parasını korumasıdır yoksa enflasyon oranında bütün araçların piyasa değerleri artar

şu bir gerçek ki türkiyede 4-5 avrupa amerikan markası dışında onlarda döviz üstünden alınıp satıldıkları için asla ve asla değer kaybettirmiyorlar...

örnek vermek gerekirse eniştem martta hemen hemen benimle aynı zamanlarda mercedes c220 aldı ikinci el 43 bin euroya
ikinci el bende o sıralar vectra yı aldım 35 milyara şimdi benim arabanın fiyatları sürünüyor 26-27 lerde eniştem ekimde 41 bin euroya sattı yani eniştem 43 bin euroluk arabada 2 bin euro yani 4 milyar zarar etti ben 35 milyarlık arabada nerdeyse 10 milyar zarardayımşu anda...

insigniada gelse bundan farklı olmıycak katiyen bu gün 55 milyara insigniaları alanlar bir sene sonra 40 civarında satıcaklar görünen köy kılavuz istemez bir markanın geçmişine bak sana geleceğini söylesin bu sadece opel için değil bütün markalar için geçerli ...

piyasada dolar yada euro üstünden satılan araçlar belli bunlar yıllardır döviz üstünden alınır satarken galericiler yada şahıslar döviz üstünden satar ama onların fiyatlarıda çok tuzlu olduğu için her zaman orta sınıf markalar prim yapmışdır ama madem opel onların sınıfında araç üretmiş veya ürettiğini idda edip onların fiyatlarına satıyor açıkcası bu benim görüşüm beni bağlar ama o fiyatlara tırmandım mı opel benim için tercih edilebilir bir marka olmaz

mercedes bmw audi gibi markaların yanına ben kafamda asla opeli koymam insignia yı kötülediğim için değil asla ama benim için bmw mercedes audi nin yerini opel istediği arabayı üretsin yanaşamaz bile..

hatta şunuda söyliyim mercedes c kasa yeni kasa lardan bahsediyorum eniştemin araçdan biliyorum içi küçüçük ben açıkcası hiç yakıştıramadım mercedese arkası anormal dar benim vectra bile yanında salon kalır arka tarafı içini çok sade buldum ki insignia bence on kat iyidir ama ne olursa olsun ben genede mercedesi alırım onun motorundaki o arma yeter benim için...

Son düzenleme:
Bu segmentteki insignia'nın avensis'in mondeo'nun vs. fiyatları normal. bu ülkede bu kadar vergi varken, otomobil firmalarını suçlamamak lazım. ayrıca sıfır 55 liraya bunu alacağıma 2. el şunu alırım olayı bitmez...

Bu arada bu arabanın baz donanımında neler var, internettte yok, bodrumda opel bayisi yok bir türlü öğrenemedim... ?

ama kesinlikle satar orası kesin sonuçda opel kredi yapar özel taksitlendirmeler yapar bu gün al yarın öde kampanyaları yapar araba alanı vergisi bizden olayları yapar satışını yapar...

Pazar günü Ankarada ilkkez yolda İnsignia yı gördüm.önce aynamda belrdi arkamdan geliyodu.konya yolundan aşağı iniyorduk kenara çekildim yol verdim.hem yandan hem arkadan uzun süre baktım.Arkası tampon kısmı yani biraz yüksekti egsoz borusuydu sanırım görünen bişey sarkmış gibi duruyordu.resimlerde üst sınıf gibi duruyo ama yanyana gelince o kadar üst sınıf havası yokmuş.sanki vectranın yenisi gibi bi hava verdi.ışıklarda yanyana durduk adama slm verdim:) camı açtık hayırlı olsun dedim memnunmusunuz dedim.tamamen hayal kırıklığı dedi.şaşırdım.tabi sohbet edemedik.enteresan geldi adamın tavrı.belkide naar etmeyelim diye demiştir.

Araç başarılı fakat istenilen fiyat çok uçuk.

en donanımlı modeli yanlış hatırlamıyorsam 125.000 TL

125.000 TL'ya alınacak araçları yazsak 2 A4 kağıdı yetmez düşüncesindeyim.

Baz Donanımlı modeli 55.000 TL.

1.6 motor standart bir motor.Yine 55.000 TL'ye aynı katagoride daha fazla donanıma sahip araç bulunabilir.

Hesaplarıma göre Cosmo donanımlı 19" jantlı, açılır tavan, navigasyon, infinity ses sistemi vb. eklenebilecek tüm opsiyonlara sahip 180 hp lik 1.6 Insignia 72.000 TL yapıyor ve öyle bir araba için bence çok uygun bir fiyat. Kulaktan duyma bilgilerle düşünmemek lazım...

72.000 TL'ye alınacak çok araç var.(BMW,MERSO,AUDİ vb.)

Sıfır !! ?? Yoksa bende gidip almam zaten . Hatta ben sıfır araç alma taraftarı değilim çok. Aynı paraya daha gelişmiş bir araç alınabilir 2. elde o ayrı konu. Fakat bu özelliklerde 72 bin liraya sıfır hangi araç alınabilir onları düşünmek lazım...

Geri