ben iki aracı teknik olarak modamod karşılaştırmıyorum.söz konusu olan o kadar parayı edip etmediğidir.o paraya başka neler alınabileceğidir.amaca nasıl hizmet ettiğidir.ben aralarındaki bu fiyat uçurumunu haketmediğini düşünüyorum.(Mustafa bey konuyla ilgili çok güzel bir yorum yazmış zaten ve özelliklede opelin bir orta sınıf markası olduğunu ancak Tr opelin PAÇOZ lukları yüzünden aracıda PAÇOZA
çevirdikleri için ülkemizde rağbet görmeyeceğini gayet güzel açıklamış.)
kim kimin karoserini yada platformunu kullanıyor yada (globalleşen dünyada hertürlü sektörde artık bir dönem rakip olan firmalar evlilikler gerçekleştirip, arge çalışmalarını birlikte yapıyorlar. örn
pel ve fiat dizel motorlarının ortaklaşa geliştirilmesi gibi.saaba platform sağladığı için göklere çıkarmamaımz gerektiği gibi,fiatla motor geliştirdiği içinde aşağılamamaız gerekli) diğerinin jantı 1-2 inc diğerinden yüksek yada düşük diye araştırıp araba alan kaç kişi varki dünyada.
ayrıca madem saab dediniz kesinlikle opelin hiçbir modeli ile kıyaslanmayacak kalitede ve "karizmada" araçlar üretiyorlar.dünyada bir jet markasıyla aynı marka olan başka bir binek araç yok.hatta bir kısım teknolojisinin SAAB jet mühendislerinin geliştirdikleri teknolojiden alındığını tüm dünya otomotiv sektörü bilmektedir.maalesef ülkemizde avrupada ve amerikada olduğu gibi çok yaygın kullanılan bir araç değil.