kalkışta geç devirlenme

tansu usta!
şu an bakıyorum forumdasınız. bi bakarmısınız başlığıma.

Ustalar, bu konu ile ilgili birçok arkadaşın sıkıntısı var. Sizlerin tercübesine ihtiyacımız var. Lütfen yardımcı olurmusunuz....

özgür16 hocam, senin sorunun da mı aynı. sen neler yaptın çare bulmak için?

benim sorunumda aynı genelde tavsiyeler şöyle;
endiksiyon bobinini değiştir,
yakıt pompasını kontrol ettir,
carbon clean yaptır,
egr valfini, boğaz kelebeğini ve rolanti regülatörünü temizlettir.

corsa B de endüksiyon bobini yekpare bir blok halinde bujilerin üzerinde sanırım doğru mu?

evet. bana 200 ytl ye yakın bir fiyat söylediler markasıda delphi idi. ama ben hele bi carbon clean yaptırayım sonra bobine bakarız dedim ve carbon clean yaptırdım. sorunun %100 ü çözülmesede eskisine göre daha iyi. benim rolantide de oynamalar oluyordu şimdi o yok. kalkarken biraz fazla gaz vererek kalkıyorum dizel araba gibi yani alıştım artık ben. belki ilerde bobini değiştiririm bende

sayın öğretmen82,
ben konuyu yavaş yavaş aydınlatıyorum. sanırım bu sorun boğaz kelebeği potansiyometresinde.
çünki bu parça radyoların volüm düğmeleri gibi. şehir içinde dur kalk derken gaza ilk basılan noktası yıpranıp parazit yapmaya başlıyo. bu parçayı bir değiştirip denemek lazım. şimdi arıyorum. fiyat alıcam. değiştirmesi çok basit.

sen dene o zaman abi eğer sende çözüm olursa bende değiştiririm.

teknik servis ne diyor bu konu hakkında. problemin o parçadan kaynaklandığını söylüyor mu peki??

Geri