Kardeşime Golf aldık.

Ynt: Kardeşime Golf aldık.

OGOKTAS link' Alıntı:
Tolga merakla bekliyorum yorumlarını, birde bir ara iki aracın aynı karede önden yandan arkadan resimlerini paylaşırsan çok sevinirim.

Kardeşim aslında aklımda uzun uzadıya yazacak çok şey var ama fırsat bulamıyorum, bulduğumdaysa o an aklım karışık oluyor, zamanla detaylara gireceğim.

sallierim link' Alıntı:
Tolga abi özellikle fren sistemini kıyaslar mısın.geçenlerde bir golf gördüm adam basar basmaz durdu hayran kaldım.freenleri bir test et sana zahmet

Corsa gibi; pedala dokunmanla anında negatif ivme kazanıyor araç, bu konuda Astra dan malum pek memnun değiliz ancak Astra nın da yüksek hızdaki sert frenlerdeki stabilitesi beni çok etkiliyor, bakalım Golf bu konuda nasıl?

harunhoca link' Alıntı:
Yaz Tolga bey yaz, hiç bir sorun yok. Babamın oğlunun değil bu araçlar, iyi yönleri olduğu gibi eksik yönleri de var. Golfün de üstün tarafları olduğu gibi kötü yönleri de var.

Olmaz mı hocam araç bu, göklerden inmemiş, ben Astra mı hala çok seviyorum değişen birşey yok.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Sağol kardeşim, bebiş nasıl düzenli uyuyor mu?

Sağol iyi bebiş kardeşim, çiok uslu maşallah bir acıkırsa mırmır yapıyor o kadar. 14alkiss

REC link' Alıntı:
Ben de yeni Astra'yı 4 gözle bekliyorum.

Astra J'deki:

Kaliperlerin, amortisörlerin, gıcırdayan koltukların, zırıldayan gösterge siperliğinin, bagaj kapağı döşemesinin, flex floor'un, torpido gözü kapağının sesini kesip yakıt deposuna dalga kıran koyarlarsa ve içine örümceğin yuva yapamayacağı bir far sistemi yapıp tozdan görünmeyen yol bilgisayarı göstergesinin izolasyon sorununu düzeltirlerse, sadece açıp kapatma ile çatlayan bagaj kapağı tutamağını değiştirip bir de sallanmayan debriyaj pedalı koyarak kendiliğinden deforme olan cam çıtalarına el attıklarında geriye sadece; yerine tam oturan fabrika hatası olmayan tamponlar koymak,  dokunulduğunda çizilmeyen vites topuzu (AS) koymak ve ilerleyen yıllarda bunları çalmamak kalır. GOLF de 8. neslini çıkarmayı unutursa işte o zaman bu iş olur :)
Hocam birincisi dalga sesi golfun deposundanda geliyor ondada dalga kıran olmadığı için. Bunun yanı sıra golf 7 lerdeki bazı kronik sorunları belirtmek isterim.
Kol dayamadan gelen ses, arka koltuklardan gelen ses, motordan gelen çık çık sesi, far ve stopların buğulanması, arka cam fıskiyesinin kaçırması, comfort ve highline koltuklarının tüylenmesi, dsg sorunlarını zaten söylemeye gerek yok, radyo çekmemesi.Bunlar hemen aklıma gelenler, emin olun daha birçok sorun var. Ve golf 7 çıkalı daha 1 yıl oldu, astra j 4 yılı devirdir. Golfler kullanıldıkça eskidikçe daha başka sorunlarda çıkacaktır.
Bu demek değilki golf 7 kötü. Aksine tasarım ve fiyat dışında iyi bir araç. Ama astra kötü golf iyi demek yanlış... Bu sınıfta her araçta olabilen sorunlar golftede mevcut.

huseyin0667 link' Alıntı:
Hocam birincisi dalga sesi golfun deposundanda geliyor ondada dalga kıran olmadığı için. Bunun yanı sıra golf 7 lerdeki bazı kronik sorunları belirtmek isterim.
Kol dayamadan gelen ses, arka koltuklardan gelen ses, motordan gelen çık çık sesi, far ve stopların buğulanması, arka cam fıskiyesinin kaçırması, comfort ve highline koltuklarının tüylenmesi, dsg sorunlarını zaten söylemeye gerek yok, radyo çekmemesi.Bunlar hemen aklıma gelenler, emin olun daha birçok sorun var. Ve golf 7 çıkalı daha 1 yıl oldu, astra j 4 yılı devirdir. Golfler kullanıldıkça eskidikçe daha başka sorunlarda çıkacaktır.
Bu demek değilki golf 7 kötü. Aksine tasarım ve fiyat dışında iyi bir araç. Ama astra kötü golf iyi demek yanlış... Bu sınıfta her araçta olabilen sorunlar golftede mevcut.
söylediğiniz sorunların hepsi çözüldü ve bahsettiğiniz gibi kronik değil. yeni çıkan üretimlerde radyo çekmeme su fıskıye sızdırması 1,4 tsi lerde motordan gelen ses bitti. zaten her aractadayoktu bu sorunlar. koltuk tüylenmesi bazı golflerde çıkmıştı ( özellikle bej renk ) ama kullanıcı hatası olanda var üretim hatası olanda... golfün tek dezavantajı fiyatının yüksekliği....

Nedense bir şeyler yazınca alakasız cevap verenler yuzunden olay farklı boyuta tasınıyor ya neyse,golf kötü araba degıl ima ettıgım bu degıldı hele u led ,arka led ve cam tavanla çok hoş görunuyor ,ama sorunsuz bır arac demek,astranın onlarca sorunu var golfun yok demek objektıf yorumlar degıl, golfün sorunlarına göz atın dedıgımızde,ben bakmadım onlara bıle demek zaten rasyonel bır tartısma ortamında olmadıgını gosterır o kısının; yoksa golf alınmayacak bınılmeyecek bır arac degıl sadece sorunlarını bıle okumayan ve bu aracı cok abartan mantıgı elestırdım ben,

Diğer konuda da paylastım mesela sorunlu 7 ılerı dsg amerıkada satılmıyor   6 ileri tork konvertörlü şanzıman , 6 ileri yağ içinde çalışan sorunsuz olan DSG ve En üst modellerde 8 ileri ZF şanzımanı var,neden bızde sorunlu bır sanzıman satılıor mesela bunu konusalım,   1.4 tsı hıghlıne'ı astra 1.4 cosmo fıyatına satsınlar ben de alırım golf ama yaratılan algı ve fıyat polıtıkasını onaylamıyorum.

akın link' Alıntı:
söylediğiniz sorunların hepsi çözüldü ve bahsettiğiniz gibi kronik değil. yeni çıkan üretimlerde radyo çekmeme su fıskıye sızdırması 1,4 tsi lerde motordan gelen ses bitti. zaten her aractadayoktu bu sorunlar. koltuk tüylenmesi bazı golflerde çıkmıştı ( özellikle bej renk ) ama kullanıcı hatası olanda var üretim hatası olanda... golfün tek dezavantajı fiyatının yüksekliği....
Allah allah demekki bi bizim aracın sorunları çözülmemiş, herkese dalga kıran takmışlar, bize güvenlik için dalga kıran yok bu modellerde demişler.. Ayrıca bizdeki araç 1.4 değil 1.2. Ve parça takıldıktan bir süre sonra ses yeniden başladı...

dreamofice link' Alıntı:
 Nedense bir şeyler yazınca alakasız cevap verenler yuzunden olay farklı boyuta tasınıyor ya neyse,golf kötü araba degıl ima ettıgım bu degıldı hele u led ,arka led ve cam tavanla çok hoş görunuyor ,ama sorunsuz bır arac demek,astranın onlarca sorunu var golfun yok demek objektıf yorumlar degıl, golfün sorunlarına göz atın dedıgımızde,ben bakmadım onlara bıle demek zaten rasyonel bır tartısma ortamında olmadıgını gosterır o kısının; yoksa golf alınmayacak bınılmeyecek bır arac degıl sadece sorunlarını bıle okumayan ve bu aracı cok abartan mantıgı elestırdım ben,

Diğer konuda da paylastım mesela sorunlu 7 ılerı dsg amerıkada satılmıyor   6 ileri tork konvertörlü şanzıman , 6 ileri yağ içinde çalışan sorunsuz olan DSG ve En üst modellerde 8 ileri ZF şanzımanı var,neden bızde sorunlu bır sanzıman satılıor mesela bunu konusalım,   1.4 tsı hıghlıne'ı astra 1.4 cosmo fıyatına satsınlar ben de alırım golf ama yaratılan algı ve fıyat polıtıkasını onaylamıyorum.
+1

dreamofice link' Alıntı:

7 ileri dsg 250 nm ustunu kaldirmiyor turkiyede de guclu araclarin 6 ileri dsg ile geldigini gorebilirsiniz

tartimayi sorunlar uzerinden goturmek anlamsiz ben astra da bircok sorun yasadim ama sn.rec in yazdiklarininsa bircogunu yasamadim3 yili gecmjs olmama ragmen. bu nedenle surasi bozulabiliyor diye bir araci kotulemek.bence anlamli degil ayni sey golf icin yada baska araclar icinde gecerli yakin zamanda c sinifinda ozellikle kimse sorunsuz bir arac beklemesin oyle birsey olmayacak.cunku. ayrica ne golf ne astra zaten en sorunsuzluk iddiasi olan araclar degil.bu gune kadar oyle bir basarida gostermediler zaten

bana gore direksiyonunda zevk almadigim arabanin hicbir anlami yok bir genellemesi yapilamaz yani su en iyi bu en kotu diye octavi ile ilgili yazdim bugun 10 numara bir arac hersey guzel ama yoltutus ve izolasyon zayif  bu arabayi ben almam mesela hixbir sekilde kalan her yeri sinif lider bile olsun kesinlikle listeme girmez.

astraowner link' Alıntı:
7 ileri dsg 250 nm ustunu kaldirmiyor turkiyede de guclu araclarin 6 ileri dsg ile geldigini gorebilirsiniz

Bunu bılmıyordum; ama usa'dekı golfler  177 ft/lbs tork degerıne sahıp yanı 240nm buna rağmen 7ılerı dsg kullanılmamıs, dızeller 340nm tork

dreamofice link' Alıntı:
Bunu bılmıyordum; ama usa'dekı golfler  177 ft/lbs tork degerıne sahıp yanı 240nm buna rağmen 7ılerı dsg kullanılmamıs, dızeller 340nm tork

240 nm lik tiguande de 6 ileri dsg var turkiye de ayni motorlu scirocco da ise 7 ileri dsg var.2.0'dizel passatta 6 ileri dsg hicbir 250nm ustu aracta yok zaten 7 ileri amerikadaki motorda 2.5 litre eminim bir sorun vardir yada tek uygun motor oldugu icin direk hep 6 ileri dsg ile seri uretim yapiyor olabilirler turkiyede de aractan araca yada kullanim kosullarina gore boyle bir tercih yapiyor vw yani direk sorunlusunu buraya gonder sorunsuzlar amerikaya gitsin diye bir tercih yaptiklarini sanmiyorum. ama bazi ulkelerde 10 yil turkiyede 2 yil garanti turkiye sartlarindan kaynaklaniyor.dogus tan kaynaklaniyor ve tabiki vatandaslarimizdan kaynaklaniyor. sonucta garantisi bitiyor 2 yil sonra dur bi 30 bin lira kredi cekip yenisini aliyim diyen bir milletiz.

7 ileri sorunsuz falan diye bir savunmam yok bu arada yanlis anlasilmasin. ama tekrar soyluyorum sorunlulari buraya gonderme gibi bir durum oldugunu sanmiyorum.

http://binekarac.vw.com.tr/vwSozluk/ShowComponent.aspx?ComponentID=18372

şurda bahsedilmiş zaten max tork değerlerinden. 6 ileri dsg içinde 350 nm imiş.

Geri