katil tırın kaza anı..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aga78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yani sonuç olarak bazı arkadaşlarım güvenli takip mesafesi denen olayın
" yalan " olduğunu ( güvenli takip mesafesi demek her türlü hava ve yol koşulunda önceden bilinemeyen bir takım aksilikler karşısından önündekine çarpmadan durabilmektir, ve uygulanması zorunludur.)
güvenli takip mesafesi denen olayın , örnek : şehir içinde birisinin bize arkadan çarpması durumunda geçerli olduğunu biz çarparsak önümüzdeki arabaya kardeşim böyle lönk diye durulurmu denencek bir olay olduğu anlıyoruz.

dilerim kimsenin başına bu kamyon şöförü gibi şöförler yüzünden kötü bir şey gelmesin. benim anlatmak istediğimi o zaman daha iyi anlayabilirsiniz.

yani sonuç olarak bazı arkadaşlarım güvenli takip mesafesi denen olayın
" yalan " olduğunu ( güvenli takip mesafesi demek her türlü hava ve yol koşulunda önceden bilinemeyen bir takım aksilikler karşısından önündekine çarpmadan durabilmektir, ve uygulanması zorunludur.)
güvenli takip mesafesi denen olayın , örnek : şehir içinde birisinin bize arkadan çarpması durumunda geçerli olduğunu biz çarparsak önümüzdeki arabaya kardeşim böyle lönk diye durulurmu denencek bir olay olduğu anlıyoruz.

dilerim kimsenin başına bu kamyon şöförü gibi şöförler yüzünden kötü bir şey gelmesin. benim anlatmak istediğimi o zaman daha iyi anlayabilirsiniz.

tabiki abi doğrusu bu ama demek istediğim "hırsızın hiçmi kabahati yok?" tabiki tırcıda kabahat var bide katil demişsiniz iyi hoş ama öndekininde işlediği asli bir suç yokmu?ben bunu demek istiyorum.birde kendimizi tır cının yerine koyup düşünelim,"katil" ağır bir itham buyüzdendir tek itirazım...

iyi de Burak tırcı katil olmuş işte 2 kişin ölüme tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu sebebiyet vermiş. öndekinin suçu yokmu dersen mutlaka araştırısan vardır en azından arabası teknik bir sebebten bile durduysa aracının bakımını yaptırmamış yada ehil olmayan kişilere yaptırmış olabilir ve hatta şahinin sürücüsü bazen benim yaptığım gibi sanki direkt fren yapmış gibime geldi teknik bir sebebten değil bilinçli bir şekilde aracı yolun ortasında frenle durdurmuş olabilir.
ancak bu durumda bile arkadan gelen şöför kuralları önemse se idi 2 kişi ölmeden durumu kurtarabilirdi .

not : bir arkadaş tır o hızla manevra yapamaz demiş haklıdır 90 - 100 ile giderken aniden manevra yapamaz devrilir ancak 2 ssaniye önce frene bassa idi 2 saniyede hızı 30 - 50 km gibi bir yerlere düşer ufacık bir direksiyon hareketi ile belkide ölümcül bir sonuca neden bırakmadan kurtarabilirdi 2 canı.

arkadaşlar hepimiz insanız, bu forumda yazılan yazılardan bir derleme yapsak belki de hiç birimizin kurallara tam anlamıyla riayet etmediğini biliyoruz. hangimiz elli km yazısı olan yerde hızımızı 50 ye düşürüyoruz trafik ışıklarına sayaç kondu az saniye kalınca yavaşlamamız gerekirken biz daha çok gaza basıyoruz velhasıl hepimiz bazen kuralları ihmal ediyoruz. Hangi insan hangi mantıkla önündeki arabaya kasten vurur? tamam tır şoförü hızlıydı ama öbür araç da, her ne sebeple olursa olsun, otoyolda durmak suretiyle kazaya davetiye çıkardı. adı üstünde kaza...suç varsa her ikisinde de var...kaldı ki sağ kalan kadın herhangi bir arızadan vs. bahsetmiyor...arabada birşey olmuş olsa adam mutlaka bir tepki verirdi kahretsin, lanet olsun vs. gibisinden...böyle bir olay da yok..direkt olarak fren yapıyor. Allah rahmet eylesin...ama yarın öbür gün aynı şekilde sizin başınıza allah korusun böyle bir kaza geldiğinde, size de aynı yakıştırmayı yapmaları pek hoş olmasa gerek...bu sebeple insanları direkt olarak yargılamamalıyız. o zaman yollarda 130-140 ve üstü süratte giden herkes katil adayı...

Neticede en azından ben bilirkişi olsam araca 8/6 tır'a da 8/2 suç verirdim...

bir de şu açıdan bakmak lazım öndeki araba aniden sebepsiz yere değil de bir başka sebeple durmuş da olabilirdi..bu durumda da tırın durabilecek şekilde gidiyor olması lazımdı

Geri