Kız- erkek yakınlığına 45 cm uygulaması!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali elbet bir şeyler olmuştur ama bu derecede mi olmuştur onu bilemem...

Basın abartmayı seviyor ama şunu da göz ardı etmemek gerekir ki MEB kadrolarında maalesef son yıllarda müthiş derecede kadrolaşıldı. Okul müdürleri arasında görüş itibariyle hükümete yakın olmayanlar genel olarak barındırılmıyor maalesef.

Bir okul müdürünün de böyle bir görüşte olduğunu düşünürsek böyle bir kural koyması çok da hayal değil. Her şey yönetmeliklerle belirlenemez. Bazı ifadelerle müdürler yetki sahibidir. Olur mu olur yani? Ama sonuçta bakan yalan demiş, amenna demekten başka bir şey kalmaz.

Velevki doğru olsa, duvar ördürülse yeridir.
Gençler bataklığa doğru gidiyor.

Özellikle liselerde erkek-kız yakınlaşmaları gerçekten tehlikeli bir halk aldı. Ancak bu yasaklarla engellenemez. Mümkün değil! Yasakçı zihniyetle bir yere varılmaz.

Eğitim, eğitim, eğitim...

İnsanların zihnine yerleştirmek lazım bu tip davranışların hata olduğunu.

Bakan elbette yalanlayacak. Zaten bakanın yaptığı en güzel şey, olaylardan sonra açıklama yapmak değilmidir? 21. yy.da Anadolu'da öğretmenlik yapan bir neferin abisi olarak şahit oldukların ne yazık ki yetkililerin açıklamaları ile örtüşmüyor, imkan ve olanaklar bakımından keşke yetkililer haklı olsalar da yalancı durumuna düşen ben olsam :). En basit şey; yıllardır velilerden zorla alınan kayıt paraları konuşulur, yetkililer bu duruma halen bir çare bulunamadılar, tek yaptıkları şey bu tür haberleri yalanlamak değil midir?

Bakanın yalanlaması normal olmasına normal ama diyecek bir şey kalmıyor. Konunun üstüne gidildikçe insanlar bunu kullanıyorlar. "Zaten yalan habermiş" deyip bundan sonraki haberlere de itibar etmiyorlar. O nedenle "amenna" demek gerekir diye yazdım ben.

Yoksa MEB'in üstünü kapattığı olayların sayısı var mıdır bilemem... :)

Elbette konuların üzerine aşırı derecede gidip yarayı kangren yapmanın bir mantığı yoktur, hele hele yetkililer tarafından vatandaşın sesi duyulmuyorsa, tepkilere cevap verilmiyorsa elden fazla birşey de gelmez.

Yasaklarla bir yerlere varılmayacağı çok doğru bir tesbit ama, demokrasi var diye de her şey ortaya serilmemelidir. Senin dokunma özgürlüğün varsa benim de dokunulmama özgürlüğümün olduğu unutulmamalıdır. Devir hızla değişiyor, bizler de bu değişim çarklarının arasında eziliyoruz. Önceden öğretmenlerimiz kulaklarımızı çekerdi, ensemizde boza pişirirlerdi ama hiç birimiz gönül koymazdık, şimdilerde öğretmenler talebelere öte git bile diyemiyorlar, dedikleri zaman hemen talebenin velisi okulda şikayet için bitiyor. Artık ilköğretimde sınıfta kalmak bile yok.

Aynen öyle şimdi benim önceki okulumdan orta1-2-3 talebeleri facebookta ekliyor mecburen bir kaçını da ekliyoruz, vallahi de billahi de paylaşımlarının %99.9 u aşk meşk ile ilgili. İspata da hazırım. Durumlarını değiştiriyorlar ilişkisi var diyor, sonra diğer öğrencim o ilişkisi var olanı tebrik ediyor, değişik tarzda resimler vs... daha neler neler...

Çocuğun evinde internet var. Ana baba ya göz yumuyor ya da duyarsız.

Şimdi düşünün... Nesil nereye gidiyor...

Aynen öyle şimdi benim önceki okulumdan orta1-2-3 talebeleri facebookta ekliyor mecburen bir kaçını da ekliyoruz, vallahi de billahi de paylaşımlarının %99.9 u aşk meşk ile ilgili. İspata da hazırım. Durumlarını değiştiriyorlar ilişkisi var diyor, sonra diğer öğrencim o ilişkisi var olanı tebrik ediyor, değişik tarzda resimler vs... daha neler neler...

Çocuğun evinde internet var. Ana baba ya göz yumuyor ya da duyarsız.

Şimdi düşünün... Nesil nereye gidiyor...

ayşe ilişki durumunu ilişkisi var olarak değiştirdi

yorumlar
- ahmet: tebrik ederim
- fatma: çok sevindim
- nuriye: darısı bize

2 gün sonra

ayşe ilişki durumunu ilişkisi yok olarak değiştirdi

- ahmet: üzülme değmez
- fatma: boşver canım zaten sana layık değildi
- nuriye: bekarlık sultanlıktır

Terbiye ve eğitim öncelikle ailede başlar, aile içinde bu tür bir eğitim verilmemişse, ne yaparsak yapalım çocuklarımızın ev dışı göze hoş gelmeyen, benimsemediğimiz davranışlarını engelleyemeyiz. Ben kızımın daha 12 yaşındayken facebook'a katıldığını tesbit ettim ve derhal sayfasını temizleyip bir süreliğine bilgisayarı tamamen yasakladım, bir süre sonra yasakları hafiflettim ama zaman zaman bilgisayarımı kontrol edip, ona internette girdiği yerleri söyleyince kontrol altında olduğunu anlayıp kaçak göçek internet işlerinden uzak durdu. Şimdi durum ikimiz için de daha iyi oldu. Günün belli sürelerinde e-mail, internet için bilgisayar başına geçer, msn için izin alma şartı halen var.

Okulda herkes elinde 50 cm. lik cetvellemi dolasiyormus ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri