Şimdi efendim, yaza doğru eşim için bir araç düşünüyorum. Günlük 3 gidiş, 3 geliş 6 km yol yapacak. Ve tamamı şehir içi olacak. Hatta öyle ki çok dar sokaklar, sıkışık trafik, canavar yayalar v.s.
Arabadan beklediklerim küçük olması, ucuz olması, ikinci elde satışının imkansız olmaması ve hidrolik direksiyon olması...
Bunlar dışında pek bir şey aramıyorum. Eşim ısrarla Ford Ka diyor. Tasarım anlamında gerçekten tam bir bayan arabası yapmış herifler. Motor deseniz 1.3 ideal. 3 kapı olması da dert değil. Ve asıl bomba, fiyatları... 8-9-10 bin TL gibi bir rakama temiz bir şeyler alabilirim.
Aldıktan sonra uzun süre kullanırız. Hemen satmak gibi bir niyetimiz yok. O nedenle her ne kadar ikinci eli zayıf olsa da satışı imkansız değil.
Biraz araştırdım, öyle kronik sorunları falan da yok. Fena araç değil gibi duruyor. Fakat kullanmadım, buradan ne söylesem boş. İçinizde kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz? Trafikte seyreden öküzler çok rahatsız ederler mi? Atıyorum, 2000 model bir KA; yine atıyorum, 5 yıl binmek için alınır mı?
Başka araç önerilerinizi de alabilirim. Fakat bütçem 8 bin TL civarı. Hadi olsun 9 bin. Yav hadi çok çok temiz bir araç olsun 10 bin.
Bu rakamların üstüne çıkmayacağımız öneriler olsun lütfen.
Şimdiden herkese teşekkürler...