Vectra B'nin deri direksiyonlarının 40-50bin de gümlediğini ve piyasadaki hemen hemen tüm vectra-b lerin direksiyon derisi olmadığını görürüz, veya ben görürüm ilgi alanım olduğundan. Benzer sorunlar Vectra C ve Astralarda da görülebiliyor, bazılarında görülmeye de biliyor malum eli terleyen adam plastik direksiyonu bile eritebiliyor velhasıl opel direksiyon simit kaplaması kadar adi kaplama görmedim. Hyundai ve KIA da eski hallerinde değil, AUDI ve Mercedes gibi firmalardan tasarımcılar ve mühendisler transfer ettiler. Opel'in de Amerikan olduğunu hatırlarsak daha net olur, GM'in Opel'i hala faal tutmasının sebebi rakiplerinin bu açıktan faydalanarak güçlenmesini önlemek, opel zar zor ayakta duruyor, fanatik bakmamakta fayda var. Bir de I30'un test sürüşünü öneririm acayip bir araç gerçekten.
Vallaha Mert; insan biyolojisi çok farklı..Yani kimisinin teri kokar kimisinin kokmaz..Kimisinin kanat kası beline kadar uzar, kimisinin serratus magnus hizasında kalır,daha da aşağı inmez..Genetiktir yani...Direksiyonu hangi koşullarda,deterjanlı eliyle mi tuttu, terli terli mi tuttu bilemeyiz..Bebeklik kusurları olabilir ki b kasa ile b2 kasa arasında aslında çok fark var..Millet sadece tasarım açısında fark görüyor..Plastik kalitesi iyileştirildi,ekstra donanımlar geldi,daha modern görüntü vs vs sen biliyorsun zaten...
Opelin direksiyonu hadi adi diyelim,tamam... Audi nin koltuklarının, sanki skoda ya da seatmış gibi erimesine,aracın 150 bin km den sonra içeri ses almasına ne demek lazım?Hem de sen bu araca 100 bin tl veriyorsun da alıyorsun konu çok...Kia ve Hyundai gerçekten eskisi gibi değil...((Benim opeli tercih etmemin gözlemlerimde büyük nedeni var, bunu biliyorsun...Kör satıcının kör alıcısı değilim yani...))Haliyle Kia ve Hyundai nin geliştiğini ettiğini söylüyoruz...Fakat bunu da 1-2 tasarımcaya mı indirgemeli? Yani audi den tasarımcı gelmeseydi bu firma batacaktı önermesi ne kadar mantıklı geliyor sana?Bana gelmiyor..Gözlemden bahsettim az önce; şimdi bu tasarımcılar sence kia ve hyundai'de (audi ve mercedes tasarımcıları) sence audi ve mercedes i mi taklit ettiler yoksa rakiplerini mi? Sence golf ya da audi a3 e mi benziyor i30 ya da ceed yoksa astra ya mı?Bu yine fanatiklik değil...Sunduğu donanımlara bak, hangi firmada var?Adamlar resmen en büyük rakiplerini taklit ederek pazara girdi... 2. kalite araçlara alternatif oluşturdu.. Bu sence mercedes ve audi nin mi satışlarını olumsuz etkilemiştir yoksa ford ve opelin mi?Adamlar kendi silahlarıyla vurdular rakiplerini(Direksiyon simidi ve tuş takımlarından tut da, orta konsol, şasi vs vs...)
GM GM demişsin ama adamların reklamı bile var; Asya'da taklit ediliriz,Avrupa'da taktir ...Mesela adamların petrolle dertleri olmadığı için motorları da gayet tutumsuz ve dizel motor opsiyonunu pek bulamazsın...Haliyle Opel de bundan çekiyor zaten yıllardır...Bunun yanında Avrupa'nın, hatta Dünya'nın en önemli AR-GE ülkelerinden biri olan İsveç'te 2025 yılında benzinli araç kullanımını yasaklayan ve bu devlet eliyle yapan bir yasa çıkarıldı...Düşün..Bunun yanında nükleer santraller de 10-15 yıllık planlamalarla kademe kademe kapatılıyor...Neyse ben kendimi kaybetmemişken hazır, burada konu içinde kalayım olaylar iç içe geçmiş vaziyette..Tek bir odak yok yani...Bir amerikan gözüyle dünyaya bakmak var bir de avrupalı..Yukarıda da örnek verdiğim İsveç ülkesi ki, bugüne bugün adamlar Orta Çağ'dan beri bağımsız takılıyor...