Lastik Basınçları

Ynt: Lastik Basınçları

Araç kitapçığında 32 konfor, 34 normal ,36 ekonomi olarak geçiyor yanılmıyorsam.

arkadaş!!!! aracı bayiden aldım, dün vaktim olmadı bugün gidip basınca bakayım dedim ne göreyim ? 47 önler 49 arkalar. delirdim delirdim. sanki transporter gönderiyorlar.

Benim 35 ti arac birkac kere arkadan kaydi tirstim 32 yaptim bilmem faydasi olur mu ama simdi daha iyi gibi

gogoank link' Alıntı:
arkadaş!!!! aracı bayiden aldım, dün vaktim olmadı bugün gidip basınca bakayım dedim ne göreyim ? 47 önler 49 arkalar. delirdim delirdim. sanki transporter gönderiyorlar.
47 ve 49 olması cok normal cunku aracın bayıde ne kadar kalacağı bellı olmadığından havaları yüksek tutuyorlar

gogoank link' Alıntı:

Lastiğin janta alısması icin, ayrıca teslim ederken uyarmıslardı beni 50 km sonra normal havasına ayarlayın diye.Sanırım sizi uyarmayı unuttular

Bence 34 den aşağı bizim lastiklere vurulmaz neden derseniz, bizim lastikler ince yanaklı. Ufak bir çukur, kasis vb. gibi yerlere girince şiddetin emilmesi çok önemlidir. Aksi taktirde jant a baskı olacağından bükülmesi bile muhtemel olacaktır. O yüzden 34 den aşağısı çok yumuşak olacak ve şok alma yükü azalacaktır.

Geri