Lastik Basınçları

Ynt: Lastik Basınçları

Arkadaslar almanyada yasiyorum ve haftada 1 sefer 100km lik mesafeyi 130-160km arasi gidiyorum. Kislik lastiklerim 16 jant dunlop. Arac sizlerinki gibi turbo falan degil 1.4 105ps.  ;D Kislik lastiklerin basinci ne olmali. Ayrica hazir sormusken yazliklar r17 v hankook. Yazliklari da zamani geldiginde kaca ayarlamaliyim?

herkes 32 diyor ama ben 205 45 17 kışlıklara 34 bastım. yazın muhtemelen 32 ye düşerim.

Lastik basıncının 39 yada 32 olması arasında ne kadarlık bir yakıt tasarrufu var? Kayda değer,cebe değer birşey değildir galiba ya.Ben de 39'da kullanıyorum.Ama hiç de az yakıyor arabam diyemem.Ben de düşüreyim 32'ye.Konforlu arabayı traktör gibi kullanmayayım.

Aracımı teslim aldığımda özellikle lastik basınçlarını kontrol ettinizmi diye sorduğumda ewet dediler ve üstünde durmadım yaklaşık iki hafta aracı kullandıktan sonra lastiklerin gözüme çok inik geldiğini fark ettim ve soluğu herzaman uğradığım lastikçimde aldım. Bir baktıkki lastikler 28 psi çıktı.Lastikçim 32 psi ayarladı dört lastiği de.28 psi de arac müthiş konforlu gelmişti ve çok şaşırmıştım.Budan önceki ford focus aracımda da 32 psi kullanıyordum basınçları. Vay be demiştim kendi kendime  opel ford arasında müthiş amotisor varkı var demiştim.  Ama anladımki bu var lastiklerdeki 28 psi basınçtan kaynaklanıyormuş . Bencede ideal basınç kış ayları için 32 psi. yaz ayları için 30 psi...

benim arkalar 30 önler 32 ama sanki aracın ön lstikler inik hissi var hep içimde arabayı bırraktımı sanki aracı tutan bişey var gibi otomatik vites olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ki ?

yasincan51 link' Alıntı:
benim arkalar 30 önler 32 ama sanki aracın ön lstikler inik hissi var hep içimde arabayı bırraktımı sanki aracı tutan bişey var gibi otomatik vites olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ki ?
En az 32 olacak zaten. Lastiklerin dediğin gibi inik.

teorik olarak jant capi carpi iki yani 34

asil onemli olan aracin agirligi ve lastiklerin yuk endeksi

albertxx link' Alıntı:
34 yapın güzeldir 34 :)
Aynen en ideali 34.

ben 32 32 kullanıyorum

34 yapınca biraz sekiyor gibi geliyor arac

Geri