Lastik Basınçları

Ynt: Lastik Basınçları

tonyhawk link' Alıntı:
aslında patınaja kalamadıgından dolayı yapıyor sankı sızdede oluyorsa bencede normal o zman panıge gerek yok artık paranoya durumlarındayım  :D
eğer sesli bir şekil de (tak tak )yapıyorsa tc devreye giriyor ve araç zıplıyormuş gibi oluyor aracın optimal şekilde tutunmasını sağlıyor.

ulas79 link' Alıntı:
eğer seli bir şekil de (tak tak )yapıyorsa tc devreye giriyor ve araç zıplıyormuş gibi oluyor aracın optimal şekilde tutunmasını sağlıyor.

Evet benim bahsettiğim de tam olarak bu aslında. Uygun bir anda TC'yi kapatıp tekrar deneyeceğim, bunu denemek önceden aklıma gelmemişti.

aynende oyle oluyor serıye baglamıs sekılde taka  tuka zıplıyor  tc yı kapatınca ben denedım yapmıyor

ben bu aralar sürekli yaşıyorum bunu gaza biraz fazla yüklenince beygirler coşuyo araçta onları dizginliyor :)

ulas79 link' Alıntı:
ben bu aralar sürekli yaşıyorum bunu gaza biraz fazla yüklenince beygirler coşuyo araçta onları dizginliyor :)

Biz 140 tanesiyle başa çıkamıyoruz, sizde 180 tane var. Olsun o kadar. :D

xylent link' Alıntı:
Biz 140 tanesiyle başa çıkamıyoruz, sizde 180 tane var. Olsun o kadar. :D

:D :D

Aracı teslim almaya giderken biliyordum başıma gelecekleri, o yüzden basınç saatimle gittim.

Kontrol ettiğimde 40psi hava vardı lastiklerde ve utanmadan o şekilde teslim edeceklerdi bana. Fabrikada böyle yüksek basıyorlar, teslimata kadar araç kıpırdamayacağından lastiklerde sorun olmasın diye, doğru bir davranış zaten. Fakat teslim eden bayii ayarlaması lazım ama nerdeeee?

Aracı teslim aldığımdan beri 32psi da kullanıyorum. Süspansiyon konforundan çok memnunum. Hele ki H kasadan sonra oldukça yumuşak geliyor.

Bende araci ilk teslim aldigimda benim lastiklerde 40psi di direksiyon kus gibiydi  ;D

tonyhawk link' Alıntı:
Bende araci ilk teslim aldigimda benim lastiklerde 40psi di direksiyon kus gibiydi  ;D

Ben aldığımda kontrol etmemiştim, sonra 2.5 ay daha kontrol etmedim ki hep edeyim edeyim diyordum, her benzinliğe girdiğimde tabii "Ah oh" derken arada kaynıyordu. ((:

Sonra bir baktık Oğuz ve Tolga'yla buluştuğumzda basınçlar 27. Araba Türkiye'ye Mart'ta gelmiş,ben Ekim başı aldım, eh nerden baskan 40 bastılarsa da araba yata yata inmiş lastikler. şimdi 32 32 geziyorum. Galiba yani. Aslında bir kontrol etmek lazım. Hazirana bakarım büyük ihtimal. ((:

aracımı alalı 1 ay oldu 2.el olarak. dün lastik havalarına baktırayım dedim. lastikçi arkadaş hava basıncına baktıktan sonra servise yakında gittin mi dedi, bende aracı alırken servise gösterdiğimi söyledim, lastik basıncının 40 olduğunu söyleyip, 32 ye indirdi, ideal olan 32 dedi.

Geri