lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar 2000 astra g aracıma dün mocanda brc sistem taktırdm.şimdilik bir sorun görünmüyo.sadece devir kendi kendine klima açıkken oynuyo biraz biyerin temizlenmesi gerekiomuş adını unuttumşimdi:)onun dışında problem yok henüz ne kadar yaktığını ölçmedim.hesapladığımda bilgilerinize sunarım.

arkadaşlar 2000 astra g aracıma dün mocanda brc sistem taktırdm.şimdilik bir sorun görünmüyo.sadece devir kendi kendine klima açıkken oynuyo biraz biyerin temizlenmesi gerekiomuş adını unuttumşimdi:)onun dışında problem yok henüz ne kadar yaktığını ölçmedim.hesapladığımda bilgilerinize sunarım.
hayırlı olsun hocam lpg iyidir.Arabanıza zevkle bineceksiniz...

hayırlı olsun...:)

teşekkür ederim arkadaşlar

Yeni ölçümler:28/08/2010

Kullanım:%90 sakin(Erbaa-Tokat, Tokat-Erbaa+şehiriçi)

Toplam km(Menzil): 186km(24km şehirçi)

Yol bilgisayarındaki harcanan litre: 11.7lt

Yol bilgisayarındaki ortalama yakıt: 6.9lt/100km

Lpg litre fiyatı: 1.98 TL

26tl ye doldu depo(13 litre)

Şu duruma göre km ye 139krş yaktı.Klima %40 açıktı.(vectra 2.0lt 16v 100. yıl)

Brc sequental

son ölçümüm: şehirler arası yolda 90-110 km/s hızlarında gittim. 100km'de 7,5 litre lpg harcadım.(araç astra g 1,6 , lovato lpg) bu arada klimayı hiç kapatmadım.

Son düzenleme:
corsa b 1.4 swing şehiriçi 30 tl ye (1.98) 93 km tek kelimeyle şok oldum 2bin motor bile bu kadar yakmaz

Istanbul-k.maraş lpg ölçümü

selamlar

ıstanbul dan 33 lt gaz aldım,yaklasık 425 km sonra mucurda 33 daha doldurdum daha sonra ve kayserı de 25 tl lık gaz takvıyesı ıle k.maraşa gıttım.yolda tamamen klıma acık ve aracta 4 kısı ve yuk vardı.gaza gıderken vermıs oldugum para ıst. 61 .00 mucurda 59.00 ve kayserıde 25 tl toplamda 145 tl ve yapmıs oldugum yol 1020 km ve km de 142 kurusa tekebul edıyor.gelırkende yıne aynı guzergah ve yıne aynı sarfıyat hızım yer yer 120 km ama genelde 110 cıvarında kullanmaya gayret ettım.

Yeni ölçümler:16/08/2010

Kullanım:%80 sakin(Erbaa-Samsun, Samsun-Erbaa)

Toplam km(Menzil): 409km(70 km şehir içi)

Yol bilgisayarındaki harcanan litre: 27lt

Yol bilgisayarındaki ortalama yakıt: 6.5lt/100km

Lpg litre fiyatı: 1.98 TL

60tl ye doldu depo(31 litre)

Şu duruma göre km ye 147krş yaktı.Klima yolun yarısında devamlı açıktı.Yol bilgisayarının anlık tüketimini devamlı kontrol ederek kullandım.Normalde 130 kuruşa düşerdi ama Samsunun içinde dur-kalklar ve sıkışık trafik nedenitle sarfiyat arttı.Şehiriçinde klima devamlı açıktı.Arabanın yağı ve yağ filtresi yeni değişti ayrıca bor power ekledim.Az da olsa faydasını gördüm.Araçta 3 kişiydik.Lpg filtreside değişti ve enjektör temizleyicide kullanıldı.Maşallah diyelimde nazar değmesin...
(Brc sequental)

Ayın 31 inde Erbaa-Ünye arası 138 kuruşa kadar düştü sarfiyat.Yol bilgisayarı ortalaması 6.0 lt idi.

Geri