lpg de aracınız ne kadar yakıyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bazen 65 TL ye 363 km giderken bazen 300 km zor gidiyorum.Hatta 270 km bile olduğu oluyor.Kullanım koşullarım aynı dersek bu fark nereden kaynaklanıyor?LPG yi farklı istasyonlaran aldığım oluyor.
 
1.6 f var bende 1 ay oldu takalı tıntın gidersem 18 19 kr yakıyo basarsan 20kr ykıyo en fazla 22kr yaktı.
 
Ben Brc taktırdığım üstünden 1500 km falan geçti. Şehir dışında ölçme fırsatım olmamıştı. Geçen Kayseri-Ankara git gel yaptım. Ortalama 24,75 litre'ye 333 KM yaptım. Önceden Opetten alırdım. Bu sefer Shell'e döndüm. gayet memnun kaldım. (Litre fiyatı 1.87.Hemen hemen 0,135-0,140 TL / 1 KM oluyor.) Ama şehir içinde sanki bir gariplik var çünkü;9,5-9,8 Litre arasında yakıyor.Oda 0,183 TL/ 1 KM civarına denk geliyor.Aralarında bir tutarsızlık var gibi nedense:confused::rolleyes:
Ama gene de iyi çünkü İlk depomda 11-12 litre yakmıştı. Biraz düşüş var ve inşallah biraz daha düşer.
 
Son düzenleme:
Vectra 2.0 cdx otomatık aracıma gecen hafta TELEFLEX taktırdım 2 haftada 1500 km yol yaptım.

120 tl lik gaz aldim istanbul Maslak Opetten lt 1,99 tl yaklasik 60 lt, 150 km sehir icinde yaptim dur kalk vs,daha sonra Sirinevlerden-Ankara evıme dondum 4 saatte geldim 15 dk molada dahil. Bayram donusu yollarda biraz kalabalikti arabada 4 kısı ortalama 140-150 km/h gibi bir suratle toplamda 658 km yol yapti..Yaklasık 10 lt yaktı.Gazı ankaradan alsam Mılangaz 1.62,opetten alırsam 1.87TL Corsamla gelsem bu suratte 8 lt mazot yakıyor *3050 240 kurus yapıyor.
 
Son düzenleme:
30 TL LPG ile şehir içi 125 km yol yaptım. Km'de 25 Kr ediyor.

LPG taktırdığımdan beri yaptığım en iyi değer. LPG 1.99 TL idi. LPG 1.93-1.96 TL seviyesindeyken bile bu değeri 1-2 defa yakalamıştım.

Sanırım istasyon farkı İzmir-Çeşme çevre yolu Gaziemir-Balçova güzergahı Limontepe mevkii' Servis Alanı'nda ki Petrol Ofisi'nden tesadüfen aldım.

Tesadüf de şöyle oldu: Bayramda Karşıyaka'dan Buca'ya ilk kez çevre yolundan gittim. Geri dönüşte tam çevre yoluna çıkarken gaz bitti. O arada sapağı karıştırıp Çeşme yolu'na girdim. :D İlk gördüğüm istasyon da orası olunca oraya girdim. Şimdi "keşke depoyu fulletseydim" diyorum. :)

Bir de benzin çeyrek depodaydı. Aynı yerden 20 TL'lik benzin de aldım. Gösterge yarım depoya dayandı. İşte bunu çözemedim.
 
dün sabah aksaray'dan hatay'a geldim arkadaşlar. depoyu fulledim ve yola çıktım. ereğli makasına kadar 100ü geçmeden geldim, yeni ve hala açılamayan otobana çıktığımda 120-130km hızlarla geldim. adana çıkışında mıstık usta'da kahvaltı molası verdik. molanın ardından tam tesisten çıktık ben 3. viteste bi kapattım... bi baktım hemen solda radar var... yakalandık tabi :) bende hiç hız kesmeden redline dedim :kop: adana çıkışı otoban gişelerinde polis çevirdi. 135km/s ile radara girmişim... 130liralık bir belge imzalattılar bana :D neyse çıktık yola tekrar. ama içim çok acıdı. hani 160-170km/s hızlarla girsem yanmam ama tesisten yeni çıktım 5 km farkla yakalandık işte. tabi otobana çkınca 180km/s hıza kadar çıktığım oldu. toplam 5,5 saatte aksaray'dan hatay'ın samandağ ilçesine ulaşabildik. hatay ile samandağ arası 22km gösteriyor tabela ama 30-35dk yol sürüyor. ben samandağ merkez'inden biraz daha ileriye gittim samandağın içinde ilerleyerek. yol o kadar berbat ki anlatamam. yolda çalışma var ve inanın hala yola dolgu bile yapılmamış. taşlık bir zeminde gidiyorsunuz yolun bir bölümünde. hele birkaçkez kamyonun arkasına takıldık konvoy oldu, 1. viteste yokuş çıktık... ölüm gibiydi. in yürü daha iyi yani :) o yolu 2 defa geldim 1 defa gittim toplam 100km'ye yakın yol gittim hatay'dan sonra. sonuç olarak 540km yol yaptım ve yakıt bitti. 2 liradan 90,17 liralık LPG aldım.

yol boyunca arabada 5 kişi vardı ve bagajda boş yer yoktu. klima yolun %60ında açıktı.
yolda benle ilgili mi bilemiyorum bi ara arabanın içini acayip bir gaz kokusu aldı. klimayı kapatıp camı açtım koku gitti. o aralar hızım 180km civarıydı. açıkçası biraz tırstım hızımı düşürdüm ve klimayı tekrar açtım. koku yoktu. sonra bir daha gelmedi. bariz şekilde gaz kokusuydu ama nereden geldi bilemiyorum. o sırada bir kamyon solluyordum o kadar.

bugun öğlen tekrar yola çıkıyorum bakalım bu sefer nasıl olacak...;)

şöyle bakacak olursak 540km ile(100km şehir içi) 90 lira'ya mal oldu. haa unutmadan birde 130liralık cezamız var :kop: 45lt yakıt harcamışız...
 
Ayıptır söylemesi :)
10 Ekimde aldıgım 35lt lpg ile 480km gittim :) Hatta daha gidiyordu fakat biter miter benzinde az var boşuna kasmiyim dedim :)

200km'si şehir dışı geri kalan şehir içi (İzmir = KSK ~ Liman ~ Güzelyalı ~ KSK şeklinde)
 
sonunda aksaray'a döndüm :) sağlıklı bir ölçüm yapamadım. ilk 80km tamamen şehir içi hatta ekstrası :) samandağ'dan yola çıktım ve önce çevlik'e gittim. orada titus tüneli ve kaya mezarları'na bir ziyarette bulundum, gitmişken görmek olmaz diye hatta dalından mandalina topladık taze taze :) daha sonra dağ yolundan kapısuyu köyü üzerinden vakıflı'ya geçtim. oradan sonra tekrar samandağ'a indim. buraya kadar 26km gibi bir yol yaptım ama dağ yolunu kullandığım için sürekli 1. ve 2. vites tırmanma yaptım. sonra harbiye'ye şelaleye gittim. inebildiğim kadar aşağı indim arabayla. daha önce giden arkadaslar ne kadar dik bir yokuş olduğunu bilirler. arabada 5 kişi ve bagaj dolu olunca inanın aha kaldık çıkamıyoruz diyecek noktaya geldim :kop: sonra hatay'ın o her 300-400 metrede bir kırmızı yanan trafik ışıklarında durdum :) hiç mi yeşile denk gelmem yaa. :kop: sonra şehirden çıktık.

yolun %80inde klima açıktı. 500km yol geldim. 40lt yakıt harcadım. yol bilgisayarı 8,2lt/100km ortalama tüketim gösteriyordu eve geldiğimde. dağ yolu ve şelale tüketimi resmen fırlattı :)

toplamda 1040km yol yaptım 170lira yatık ücreti ve 130lira trafik cezası ödedim :kop:
yaklaşık olarak 16,3krş yakmış görünüyor.
 
Son düzenleme:
Ankarada gaz 1.63 arabam şehir içi 0.162TL şehirler arası 0.140 TL yakıyor ATİKER
 
Ayıptır söylemesi :)
10 Ekimde aldıgım 35lt lpg ile 480km gittim :) Hatta daha gidiyordu fakat biter miter benzinde az var boşuna kasmiyim dedim :)

200km'si şehir dışı geri kalan şehir içi (İzmir = KSK ~ Liman ~ Güzelyalı ~ KSK şeklinde)

benim skor 38 lt ile 440 km full şehirler arası. ist-balıkesir.

Sana acayip imreniyorum yaa :) Allah ayarını bozmasın :)
 
Geri
Üst