dün sabah aksaray'dan hatay'a geldim arkadaşlar. depoyu fulledim ve yola çıktım. ereğli makasına kadar 100ü geçmeden geldim, yeni ve hala açılamayan otobana çıktığımda 120-130km hızlarla geldim. adana çıkışında mıstık usta'da kahvaltı molası verdik. molanın ardından tam tesisten çıktık ben 3. viteste bi kapattım... bi baktım hemen solda radar var... yakalandık tabi

bende hiç hız kesmeden redline dedim

adana çıkışı otoban gişelerinde polis çevirdi. 135km/s ile radara girmişim... 130liralık bir belge imzalattılar bana

neyse çıktık yola tekrar. ama içim çok acıdı. hani 160-170km/s hızlarla girsem yanmam ama tesisten yeni çıktım 5 km farkla yakalandık işte. tabi otobana çkınca 180km/s hıza kadar çıktığım oldu. toplam 5,5 saatte aksaray'dan hatay'ın samandağ ilçesine ulaşabildik. hatay ile samandağ arası 22km gösteriyor tabela ama 30-35dk yol sürüyor. ben samandağ merkez'inden biraz daha ileriye gittim samandağın içinde ilerleyerek. yol o kadar berbat ki anlatamam. yolda çalışma var ve inanın hala yola dolgu bile yapılmamış. taşlık bir zeminde gidiyorsunuz yolun bir bölümünde. hele birkaçkez kamyonun arkasına takıldık konvoy oldu, 1. viteste yokuş çıktık... ölüm gibiydi. in yürü daha iyi yani

o yolu 2 defa geldim 1 defa gittim toplam 100km'ye yakın yol gittim hatay'dan sonra. sonuç olarak 540km yol yaptım ve yakıt bitti. 2 liradan 90,17 liralık LPG aldım.
yol boyunca arabada 5 kişi vardı ve bagajda boş yer yoktu. klima yolun %60ında açıktı.
yolda benle ilgili mi bilemiyorum bi ara arabanın içini acayip bir gaz kokusu aldı. klimayı kapatıp camı açtım koku gitti. o aralar hızım 180km civarıydı. açıkçası biraz tırstım hızımı düşürdüm ve klimayı tekrar açtım. koku yoktu. sonra bir daha gelmedi. bariz şekilde gaz kokusuydu ama nereden geldi bilemiyorum. o sırada bir kamyon solluyordum o kadar.
bugun öğlen tekrar yola çıkıyorum bakalım bu sefer nasıl olacak...
şöyle bakacak olursak 540km ile(100km şehir içi) 90 lira'ya mal oldu. haa unutmadan birde 130liralık cezamız var

45lt yakıt harcamışız...