lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim önceki arabam olan Volvo s40 1.6 şehirler arası 21 kuruş, şehir içi 23 kuruş yakıyordu. Allahtan Astra aldım ve rahatladım. Şehirler arası 15 kuruş şehir içi 18 kuruş yakıyor.

arkadaşlar ilk depomu bitirdikten sonraki fullememdeki değerler :
33 lt 410 km yaptım.sadece 30-35 km si şehir içi.bu duruma göre sanırım 100km/8lt civarında yakıyor doğru hesaplamışsam.bu arada ortalama hızım 90 sayılır özellikle öyle kullanmaya dikkat ettim ne kadar yol yapcak die.bir de lpg ilk takıldığında fazla yakar diyorlar doğrumu acaba?bir diğer sorum ben simit depo taktırdımki 43 lt lik.ama tamamen boşaldığı halde 33 lt aldı neden olabilir.yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

33 lt 410 km yaptım.sadece 30-35 km si şehir içi.bu duruma göre sanırım 100km/8lt civarında yakıyor doğru hesaplamışsam.bu arada ortalama hızım 90 sayılır özellikle öyle kullanmaya dikkat ettim ne kadar yol yapcak die.bir de lpg ilk takıldığında fazla yakar diyorlar doğrumu acaba?bir diğer sorum ben simit depo taktırdımki 43 lt lik.ama tamamen boşaldığı halde 33 lt aldı neden olabilir.yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam 5000 bakımları ve kalibrasyon oturana kadar değişkenlik gösterebilir...

Yakıt fena sayılmaz. bence iyi. Depolar güvenlik açısından %80 i kadar gaz alıyor 43*0,8= 34.4 (max. bu kadar alması gerekir)

Yakıt fena sayılmaz. bence iyi. Depolar güvenlik açısından %80 i kadar gaz alıyor 43*0,8= 34.4 (max. bu kadar alması gerekir)

Hocam 5000 bakımları ve kalibrasyon oturana kadar değişkenlik gösterebilir...

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. o zmn normal civarda dolmuş depo ben de servisi arayacaktım.
bir sorum daha olcak bunu teknik servis bölümünde de paylaştım ama emin olamadım.araç sadece lpg de uzun yol gittiğinde stop edince motor sarsıntılı ve farklı bir sesle duruyor.böyle birşey yaşayan varmı nasıl çözülebilir? saygılar...

vectra 2.5 sport yakıt tüketimi

Arkadaşlar bende 2.5 sport var yeni aldım.lpg de s.içi sakin kullanımda 350 krş yakmakta acaba fazlamı yakıyor.yol bilgisayarım 18 lt civarı gösteriyor.lt/100km değeri. 2.5 olan veya hakkında biligi sahibi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum tş

2005 model astra g aracımda ekogaz takılı ortalama160-170 yakıyor performansıiyi ancak benzini hiç bir şey tutmuyor

hesap ortada fakat benim eski vectra b mde de zovolli smit tüp vardı ve fullettiğimde ortalama 42 litre alıyordu en son kaza yapmadan önce 43.1 litre doldumuştum akabinde de kaza yapmıştım, fakat şimdiki vectra b aracıma da yeni zavolli simit tüp taktırdım ve 36 litreden fazla almıyo, zorlamanında iyi olmadığını söylüyorlar.
birde aracım şehir dışında 8-9lt/100km fakat şehir içinde full bir depo ile 125km götürdü. bu kadar fark çok anlamsız ve sebebini servistekilerde anlayamadı kullandıkça krum bağlar ve yakıtın azalır diyorlar. birde merak ettiğim şey çalışmayan enjektörü nasıl alayabiliriz. çünkü aracım 1.8, 1.6 ya göre performanslı ve 2.0 görede az yakması gerekiyo ama ikiside değil maağlesef. en son sormak istediğim çalışmayan enjöktör motor arıza ışığını yakar mı?

o kadar çok farketmemesi lazım, bir yerlerde ya kaçak var, ya son aldığın istasyon az lpg koydu yada farklı bir problem.
yeniden lpg alarak tekrar test etmeni önermek durumundayım.

bayramda yapmış olduğum değerlerde araç şehir içi 0,195 tl şehir arası 0,168 tl gibi tüketim gerçekleştiriyor

Geri