lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bugün gaziantep olgun otoda opel için özel üretim landirenzo taktırdım.sistem takıldı gaz aldık çalıştırdık bitti iş.ne ayar ne arıza lambası hatası hiçbirşey yapılmadı.zaten %100 uyumlu demişlerdi.takan ustanın testinden de geçti araç.yani herhangi bir tekleme ve güç kaybı olmadığını söyledi.binip araca Kilis'e doğru yola çıktım.yaklaşık 20 kmsi şehir içi olmak üzere 60 km yaptım.şehir dışında 140 km hıza kadar çıktım.yol bilgisayarı verilerine göre 60 km de 3.7 lt yaktı araç.100 km de de 6.5 gösteriyor.eğer bu veriler güvenliyse(ustaya göre güvenli) çok iyi değilmi.aracımı çok seviyordum şimdi dahada çok swevmeye başladım.:)
gösterge de ise gelince kırmızı ısık yandı. 20 lt gaz aldım.depo girişi sıkılmadığı için gazı bir miktar kaçtı önce.ardından ustayla teste çıktık 5 km kadar yüksek devirde zorladık aracı.yokuş yukarı 150 - 160 ile bastık cekiş problemi varmı diye.sanırım bir miktar gazda boş sistemin içine doldu.ardından 60 km yol yaptım.göstergeye göre gaz bitti oldu.acaba bu normal mi?gösterge tam güvenli değil diyolar.arac astra h 1.6 2009

benim ki kırmızı yandıktan sonra 90-100km daha gidiyor...

kırmızı ışıktan sonra şehir içi 40-50 şehir dışı 80-90 km gidiyor lavato sisitem :)

corsa b gsi'ım var ; lpg taktırırsam kaç yakar acaba son zamlarla beraber ? ... makul kullanabilirim diye düşünüyorum :)

Astra G Edition otomatik aracimin Sehir icinde 9-10 lt / 100 km benzin sarfiyati var.
Otogaza gecersem 11 -12 Lt/ 100km gaz sarfiyati olacakmis.

Sarfiyat maliyetleri arasinda km basina max 10 kr tasarruf sozkonusu olacak gibi.

1.500 (O.G. sisteminin montaji)+400 (Ruhsata isletme vs) =1.900 TL.
1.900 / 010 = 19.000 km sonra kendini amorti edecek.

Ben yilda 10.000 km yapiyorum.

Bu hesap dogru mu?
Ileride otogazin lt maliyeti benzin fiyatina yaklasir mi? trend ne?

Otogaz sistemi olmasinin yani 2.000 TL lik ek yatirimin Otonun satis fiyatini artirmadigini hatta dezavantaj oldugunu duydum dogru mu?

Son düzenleme:
yılda 10 bın km yol yaptıgınız aracınızı eger 2 yıldan fazla kullanmayı dusunmuyorsanız taktırmayın. keza 2 yıldan fazla kullanmayı dusunuyorsanız da taktırmayın. otogaz sıstemıne verecegınız , hesap ettıgınız 1900 lıranın alternatıf yatırımlarının getirileri düşünülünce bana gereksiz geliyor. herşeyin yanında otogaz sıstemını taktıgınızda muhtemelen 10.000 km değil de, yılda 15.000 km leri göreceksiniz. tasarrufunuz aynı kalacak, km başına maliyetleriniz düşecektir..

herşeyin yanında eğer ki aracınızın muayenesi yaklaşıyor ise, ve 1000 tl altı bir sistem ki bu konuda onerim atiker olur, taktıracak olursanız taktırın derim. 1 senede mutlaka amorti edeceksiniz çunku. size ekstra maliyeti sadece gaz sızdırmazlık raporu sanırım 25-50 tl arası, ve ruhsata ısletmek için 2 yaprak ucretı 128 tl idi..

31 lt lpg = 73 tl 286 km yol / 31 = 8.9 lt tüketim :S

Astra G Edition otomatik aracimin Sehir icinde 9-10 lt / 100 km benzin sarfiyati var.
Otogaza gecersem 11 -12 Lt/ 100km gaz sarfiyati olacakmis.

Sarfiyat maliyetleri arasinda km basina max 10 kr tasarruf sozkonusu olacak gibi.

1.500 (O.G. sisteminin montaji)+400 (Ruhsata isletme vs) =1.900 TL.
1.900 / 010 = 19.000 km sonra kendini amorti edecek.

Ben yilda 10.000 km yapiyorum.

Bu hesap dogru mu?
Ileride otogazin lt maliyeti benzin fiyatina yaklasir mi? trend ne?

Otogaz sistemi olmasinin yani 2.000 TL lik ek yatirimin Otonun satis fiyatini artirmadigini hatta dezavantaj oldugunu duydum dogru mu?

bende sizin gibi yılda 10 bin km yapıyorum. 1900 TL masrafla lpg taktırdım.eğer yılda 10 bin km yapmaya devam edersem ve benzin/lpg bu oranda olursa ancak amorti edecek.fakat ben bunu çok hesap etmedim. amacım yakıt masrafımın düşmesinden ziyade aynı fiyata daha çok gezmek.haftasonları evde durmuyorum artık. ben aracımı 2009 da sıfır aldım ve 10 yıl kadar binmeyi düşünüyorum. zaten amorti etmeme gibi bir sorun olmaz diye düşünüyorum. ayrıca saterken aracınız lpg li ise daha yüksek fiyata satarsınız.ben aynı durumda lpg ve benzinli iki araçtan benzinlinin daha yüksek fiyata satıldığına sahit olmadım duymadım da. uzun süreler binmek istiyorsanız aracın bakımlarını yaptırın ve kaliteli motorla uyumlu bir sistem taktırın.

uzun yolda 90 km/h sabit hızla,100 km de 7-7.5 litre arası lpg yakıyorum..Çok memnunum kit landi renzo blue..lpg de 1.6 motorlu araçlar arasında astra G den az yakan bir araca denk gelmedim bugüne kadar..ecotec gerçekten çok başarılı...

Geri