lpg de aracınız ne kadar yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuk_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uzun yolda 90 km/h sabit hızla,100 km de 7-7.5 litre arası lpg yakıyorum..Çok memnunum kit landi renzo blue..lpg de 1.6 motorlu araçlar arasında astra G den az yakan bir araca denk gelmedim bugüne kadar..ecotec gerçekten çok başarılı...

Kesinlikle katılıyorum, ecotec motor gerçekten başarılı, özellikle uzun yolda az yakıyor.
Bahsettiğim gibi atıker safefast sistem ile uzun yolda ortalam 100-105 km sabit hızla 7.7 lt/100 km LPG tüketimim var idi.

25,5 litre ile 315 km gittim şehir dışı.muğla izmir arası.. 100 kmde 8.09 lt yapıyor.başka zamanlarda 110 u geçmezsem 7.40 lara kadar iniyor.

Opel Astra G 2003 Njoy Otomatik
BRC takılalı birbuçuk ay oldu ilk zamanlar çok yakar dediler bu değerler nasıl sizce
gerçi gaz markasına göre baya oynak....

Shell Gaz 2.28tl---25.00tl 55km

Opet Gaz 2.25tl---25.00tl 64km

BRC takılalı birbuçuk ay oldu ilk zamanlar çok yakar dediler bu değerler nasıl sizce

Ahmet Bey ,ya yaptığınız hesapta önemli bir hata var ya da lpg sisteminizde ayar bozukluğu var,yeni takılmış olmasına rağmen bu kadar çok yakmaması lazım.Benim astra g'de zavoli takılı 25 tl ile sanırım 100km gider şehir içi,30 tl lik gaz aldığımda 140 km götürüyor.Zaten siz bu kmyi 25 tllik benzin alsanız da yaparsınız,lpgnin bir fark yaratma durumu olmamış bu harcamaya göre,bir an önce baktırın derim.

Son düzenleme:

Bende BRC taktırdım yeni sistemmiş güya ( my10 ) dedikleri sistem 1 dakika 27 saniyede gaza geçiyor eski sistemler de yani ( my 07 ) de daha çabuk gaza geçiyordu tabi haliyle benzin tüketimi de artıyor ben hiç memnun değilim BRC den

Bende BRC taktırdım yeni sistemmiş güya ( my10 ) dedikleri sistem 1 dakika 27 saniyede gaza geçiyor eski sistemler de yani ( my 07 ) de daha çabuk gaza geçiyordu tabi haliyle benzin tüketimi de artıyor ben hiç memnun değilim BRC den

Benzinden gaza geçiş su ısısına göre programdan ayarlanmıyor mu? Yani siz düşük veya yüksek ısı değerini programdan giriyorsunuz o da ona göre gaza geçiyor. Yanlışsam düzeltin.

Benzinden gaza geçiş su ısısına göre programdan ayarlanmıyor mu? Yani siz düşük veya yüksek ısı değerini programdan giriyorsunuz o da ona göre gaza geçiyor. Yanlışsam düzeltin.

bu my10 denen yeni sistem de gazın ısısına göre değiştirmişler, gaz enjektörlere gelmeden ısınıp enjektörlere öyle giriyor bunun da süresi 1 dakika 27 saniye tutuyor ama aracın motoru sıcakken dahi gaza geçiş uzun sürebiliyor. açıkçası ben bu yeni sistemden pek memnun değilim. atiker de 15 sn içinde araç gaza geçiyor ( motor soğukken ) sıcakken ise birkaç saniye içinde geçiyor benim aracın motor sıcakken dahi en az 30 saniye sürüyor gaza geçmesi.

Ahmet hocam sen ne yapıyorsun bende 2.5 V6 motor var.
( Deli gibide Sıkıyorum yollarda ) :))

Bp Gaz 2,24 TL --- 25.00 TL 65-70 Km

Sistemde bi aksilik ve ya sorun var büyük ihtimalle ...

harcadığın LPG miktarı çok yüksek, ancak daha kesin objektif değerler için aracı 50-60 km değil, 200-300 km yaptıktan sonra ortalamasını almanda yarar var.
O kadar LPG'yi motor bloğunun içine enjekte edemezsin, yada ortalama hızının 5-10 km olması lazım.
Kaçak kontrolü yaptır derim

Geri