LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2004 easy meriva ve Zavoli LPG

Arkadaşlar LPG ile ilgili yardım lütfen.2004 model easytronic 1,6 essentia MERİVA kullanıcısıyım.İzmir'de oturuyorum.Aracımı satınalalı 1,5 yıl oldu ve 8 ay önce ZAVOLI marka Sıralı LPG sistemi taktırdım.Aracımın performansı ile ilgili hiç bir problemim yok.Ancak ilk taktırdığımda 170-180 bin Eski Türk Lirası yakıyordu km.de ve bana 1500 km sonra tekrar gelmemi söylediler netekim gittim.O sıralar LPG İzmir'de 1,49 ytl idi.yani aracım yaklaşık 12 lt LPG tüketiyordu.Daha sonra LPG 1,59 YTL oldu ve km.de 250 bin eski tl. na çıktı yani km.de 15 lt. şu anda hala daha 15-16 lt yakıyor.tabii bu verdiğim veriler (lt hesapları 100 km.de Ş.içi)içindir.aracım EC normlarına göre 9,9 lt benzin Ş.içi yazıyor ama ben 1 yıl boyunca benzinli kullandığım için biliyorum aracım 11 lt.den ne eksik ne fazla yakıyordu.En son ayara götürdüğüm yerde 11 lt benzin yaktığını söyledim.bana o zaman 13 lt gaz yakar dedi ayar yapıldı hatta lpg kiti değişti farklı bir yer olmasına rağmen garantiden değiştirdiler.5 kuruş ödemedim.eğer 13 lt gaz yakıyor ise 1,66 ytl den km.de 215 bin eski tl. yakması lazım ama benim ki inanın 260 bin eski tl.i buluyor ve sürekli aynı yerden gaz alıyorum aldığım yerin gazı filtreden geçerek aracımıza konuyor ve çok temiz bundan eminim.Biliyorum biraz uzun oldu ama herşeyi açık açık yazmak zorundayım.
Şimdi bana İzmir'de Zavoli LPG kiti olan Meriva Easy'me en iyi ayar yapan bir yer biliyorsanız lütfen bana haber verin.
Teşekkür ederim

vectra b kasa 1996 model. Gösterge sıfırın altına inince 30-50 civarında benzin alıyorum. Zamlardan etkilenmiyorum :))

omvl, taktırdım.
1,6 16 v sıralı sistem takıldı
100km de 7, 30 lt sabit hız-100 arabada benle bir 4 kişi yük yok
fiyat alınan yere göre değişir tabiiki

Astra 1.6 oto.vites.
şehir içi 100km/12.2 lt lpg
şehir dışı 100km/9.0 lt

benim 2000 model astra coupe gsi aracım var ben sıralı sistem taktırdığımdan beri bir türlü randıman tutturamadılar daha bir depo gazı sorunsuz bitiremedim söktürmeyi düşünüyorum melesef

Benzinle lpg arasında % 15/20 mi fark var.

Bu konuyu açmadan önce dört beş motor ustasıyla istişare yaptım. Bu istişare sonucu şunlar çoktı: (1,4 ve 1,6 motorlar için) 50 ytl lik benzinle şehir içi yaklaşık 170/180 km gidiyor. LPG li araçlarda ise en fazla 220 km gider. Buda taş çatlasa % 20 fark yapıyormuş. Buna lpg li araçların motoru fazla yaıprattığından dolayı fazla arıza yapmalarını ve motor yağını daha çabuk karartmalarını eklediler.Ayrıca performans meseleside cabası dediler.
Bunlar benim şahsi görüşüm değil.Danıştığım motor ustalarının görüşleri.İnanırmısınız hepside aşağı yukarı bunu dedi.Bir tanesi bile hayır farkı yüzde 45/50 demedi.
Sizinde görüşlerinizi bekliyor, teşekkür ediyorum.

arkadaşım aracım 2000 cc vectra cd (97 model ) 50 ytl'lik lpg ile şehir içi 260-270 km yapıyorum zamdan önce 300 km civarıydı (üstelik lpg sıralı değil )

olayı biraz yanlış olmuş
50 ytl lpg ile 220 km giden araç vay haline...
ben ş.içi 30 ytl ile 180-190 km gidiyorum
15 ay oldu lpg takılalı 30.000 km yoşl yaptım servis hiç de öle demedi
yeni kasa elegance astra aracım

50YTLlik benzinle 180-190 km yapıyorım şehir içi.Ancak 50 ytl lik lpg ile şehir içi 280 km yol yapıyorum 1,6 astra aracımla.Yani km de 10 ykr daha az tüketim söz konusu.Üstelik lpg ye yapılan son zamlara rağmen.

Geri