Durmadan istiyorsunuz ben de bilgi pompalıyorum.
Önceki mesajda kopy paste yapıyorsunuz dediniz. Tabii ki bir forum ortamında kaynak istendiğinde bu bilgi ancak copy paste ile paylaşılır. Ben yazıyorum siz inanmayıp kaynak istiyorsunuz. Kaynak gönderiyorum bunları biliyorum googledan copy paste yapma diyorsunuz. Eh başka nasıl bir metodla size bilgi vereceğim. Bana inanmıyorsunuz sonra muteber kaynak gösteriyorum bu durumda da internet üzerinden kaynak gösterince suçlu oluyorum.. Diploma no önemsiz. Kendinizle yukarıdaki gibi çelişince bu açık ortamda gören gördü. Diploma ile iş bitse...
Alın size biri üniversite kaynağı, iki link
Burada 1000 saatlik LPG kullanımının motorda oluşturduğu hasarla ilgili bilgiler var. Kaynak içinde türk proflar da bulunuyor. 1000 saat çalışan bir motor bir arabayı kaç km götürür? Ortalama 80 km/h olsa (şehir içi dışı ortalama en fazla 50-60 km arasıdır ama sizin için değeri 80 e çıkardım. 80.000 km olur) bir de iyi haberim var aradığınız resim de orada...
http://www.ijest.info/docs/IJEST10-02-10-063.pdf
Çürüyen 40.000 km için, üstelik bir gaz satıcısının verdiği bilgi.. Extra yağlama yapılmaz ise hasar (wear) 40.000 km de başlar diye açıkça yazılmış..
http://www.mastergas.pt/en/lubrificacao-valvulas-gpl.shtml
Sabahtan beri yazmayayım diye kendimi tutuyorum. Bu saatten sonra hala ne yazacaksınız bilmem ama insanın hatasını görmesi önemli bir Erdemdir. Sizin yerinizde olsam bu insanlık erdemini gösterirdim..
Daha ilk mesajda kibarca kaynak istemek yerine "gerçek dışı sallama" vs gibi ifadelerle insanları rencide etmenin arkasında durmayı sürdürüp yıpranma ve hasar bilgileri OPEL ALMANYA tarafından bile tasdik edilmişken km hesaplarına takılmak durumu kurtarmaya yetmiyor.. Şimdi KM yi de gördünüz. Sabahtan beri konunun anafikrinin dışına takıldınız. İnşallah durumu kavrar kendinizi daha fazla yıpratmazsınız.
Hala 80 binde bu sebepten motor acilan bir ornek veremediniz, laf kalabaligi ve demogoji yaparak gecistiriyorsunuz...
Verdiginiz linklerin hepsi daha once defalarca okudugum (ki turkceleride mevcut) cogu gereksiz bilgilerdir. Cogu dedim darilmayin diye
Neyse 80 bin ornegini verene kadar ugrasmayin istanbulda bir gun bulusalim aracimi kullanin bakalim 200 bin kmde LPG li arac nasil oluyormus gorun, caylar benden :rakir:
Cidden o ikinci linkte bilgiye muhendis olarak inandinizmi buna inanmis olmazsiniz ben inanmadim Muhendis olarak sizi bilmem sadece satis icin reklami guclndirmek yapilmis bir rakam degeri... Powerup, MotorUp,Motorsilk borpower gibi birsey inandirici bile degil
Son düzenleme: