LPG li araçların ateşleme bobinini bozması

Opel X16XE motorlarda dediğiniz gibi Sorun daha fazla. Sorun Bobinden, LPG de hissedilme nedeni ise LPG'nin tutuşma sıcaklığının daha yüksek olmasından.

simdi bizim X20XEV kodlu motorlarda bu problem pek cikmaz demek oluyor o zaman.
ben daha taktirali 1 hafta oldu, Atiker sirali taktirdim. cok sukur su an ne ariza lambasi, ne de bir tekleme, ayni benzinli gibi gidiyorum. insallah cikmaz boyle bir sey.

Benim daha onceki arabam 1997 vectra gls idi zawolli lpg taktirmistim 40000 km yol gittim hic bir sorun yoktu olmadida.simdiki aracim 2004 vectra c onada zawoli lpg taktirdim 15 bin km oldu gene tik yok alllahta cikarmasin zatn.ben bu konuda tek sunu soylucem lpg araci kullanmayi bilmek lagzim.mesela lpg ile 1000 km yol yaptiysan 100 km benzinle yol yapican nedeni ise motor icindeki kurum vede buna benzer lpg den gelen atiklar temizlensin.birde her zaman motru benzinde isiticaksin motor iyi isinmadan yol yapmicaksin.bu dediklerimi yaparsanizz lpg asla zarari yok

Arkadaşlar; bobin değiştirmek gibi pahalı işlemlere girmeden önce bujileri değiştirin.Şöyle ki; dört adet tek tırnak buji alıyorsunuz.Tabi ki sıcak tip olacak.Yani elektrodu uzun,daha sonra tırnak aralıklarını 0.60mm ayarlıyorsunuz. İşlem tamamdır.Aynı dert bende de vardı,bu şekilde hallettim. Saygılar. Deneyin mutlaka....

Herkese ışık tutmak için bende tecrübemi paylaşayım.x16xel kod motorlu astra F aracımda aldığımda tek tırnak buji vardı.servis bakım zamanı gelinde usta bu bujiler orjinal değil dedi ve değiştirdik.gittim gm orjinal çift tırnak buji aldım.arabanın torku yükselince sesi falanda değişti.ancak 1 hafta sonra herkesin bahsettiği elektrik kesinti teklemesi yaşadım.özellikle aracı güce bindirince yada klimayı açınca nerdeyse motor ölüyodu.biraz araştırdım buji kablosundan dediler.gittim buji kablosu aldım GM marka.taktıktan bir hafta sonra aynı problemi yine yaşadım.hemde daha düşük devirlerde.kablolar garantili olduğu için aldığım yeri aradım.serinin içinde problemli kablolar çıkabiliyor getir değiştirelim dedi.gittim yenisini verdiler.orda gözüme 4 tırnaklı süper 4 bosh bujileri gördüm.gerek yok orjinal bujinizi kullanın dedi satan adam.(sitemizde çok övgüyle bahsedilmişti) kabloları değiştirdikten sonra sorun çözüldü.daha önceki devirlerde sorun yaşamıyorrum.ancak konuyu bir süredir endişe duyduğum içn araştırmaya devam ediyorum çünkü şuanda klima kullanmıyorum.yazın klimayı açınca muhtemelen sıkıntı yaratacak gibi hissediyorum.çok güvendiğim ir ustam bana vectra C bujisinden al dedi (tek tırnaklı).4 tanesi 35 tl. ben sentil ayarı yapıp takayım arabanın benzinden gaza geçişini bile hissetmezsin ded.bu vectra C bujisini deneyeceğim.sorunu olanlarda araştırsı yada enazından bir takım denesinler derim.

Benide ekleyin anasını satım bobinciler arasına bendede astra f var:))))lpg takıldı araca iyi dedik yolda gidiyoruz arabanın bogazına bişe tıkanmış gibi öksürüyor,alla alla dedik açtım araba çalışıyor çıkardım birinci bujikablosunu tornavidayı soktum değdirdim motora canavar tıkıtıkır.2 baktım canavar,3 geldik nefes kesilmiş inliyor,4 e baktım kimseler yooookk.al sana bobin.aradık dedik hemşerim kaç para.dediler 400.tl ohhh dedik rahatladık.sonra gittik sefaköyde YALÇIN ABİ'ye YALÇIN KURİÇ.saolsun çıkma bi tane attık üstüne maaşallah tık yok şu an.....BOBİN DİYEN OLDUMU YANIMDA KASILIYORUM AĞALAR..

Sanayiden ve forumdan takip ettiğim kadarı ile genelede Astra F ,Vectra B 2.0 gls ve 1.6 gl lerde var ???? allahalla araştırmak lazım birşeyler uyuşmuyor gibi..bende lpg de kullanıyorum henüz bir sorun yok ayrıca motor kodlarına baktığımız zaman l-et lerde ---ev lerde sorun yok gibi-...enteresan

bu arada çok iy bir arkadaşımda 96 astra gl var onda çok bariz resmen araba tekliyor..ama oda değiştirmiyor o şekilde kullanıyor ..alt devirlerde tekleme yapıyo gazı biraz yiyince devam..ee değiştremiyor çocuk çok pahalı çünkü.

astra klasik 2000 1.4 kullanıyorum.6 ay önce atiker lpg takdırdım aynı sorun bendede var.2.ve 3. viteste birden hızlanmaya kalkınca tekmeliyor.yavaş yavaş hızlanıyorum.lpg ustası değiştirmedik parça bırakmadı ama çözüm bulamadı.dün servisteki ustama bobini sordum.yanmış olsa dedi sürekli tekmeleme yapar binemezsindedi.bujilere bir tırnak ayarı çekti okadar.bende buji kabloları yok direkt bujinin üzerine geçiyor.tasarruf yapalım derken ne hallere düştük.sonumuz hayır olsun.

benim arabada da yok maşallah maşşalah nazar değmesin. 1.5 yıl oldu takalı lpgyi daha tık yok valla :)

Geri