Lpg sirali gaz hakkinda bilmek istediğiniz her şey...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asvtec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gündüz pek giremiyorum kusura bakmayın Mehmet bey
gece karanlık olduğu için nozle ları söküp bakamadım sadece haritanın resmini ekleyebildim ama nozle larada bakar size bildiririm

birde ekleme yapayım ben arayüzü kontrol ettiğimde lambda sensörü ayarları var ama sensör bağlantıları lpg yi takan servis yapmamış lambda sensörünün bağlantıları şartmıdır sizce lpg ecusu lambda sensörünün ölçtüğü değerleri değerlendirip yakıta müdahele edermi ??

Son düzenleme:
200o model G kasa opel astra Cd'm var.1.6 ve 16 valf.atiker sıralı sistem kullanıyorum..40 LT'lik depo var.tamamen boşken dolduruyorum 29 litre alıyo.
.Sice bu normalmi..Ve bu kadar litre ile 210 km yol yapıyor.1.96 dan alıyorum litresini.biraz çok yakıyo gibi sanki ?
sizce nasıl ?

merhaba, 2011 model Astrama yarin brc taktiracagim, tum parcalarin orijinal oldugunu nasil anlayabilirim acaba? bir de bu brc nin kac modeli var ve en iyisi hangisidir?

tesekkurler...

Merhaba ;

Ton benzin ve gaz ms lerine baktığımızda nozzların buyuk olmadığı anlaşılıyor fakat Yakıt ayarının nasıl olduğunu burdan anlaymam.Lpg sistemlerinde oksijen sensörü bağlantısı sadece aracın sensörünün çalışıp çalışmadığını gösteren ve ayar yaparken sondanın voltajına bakarak ayarın doğrulugunun anlaşılmasını sağlayan bir bağlantıdır ve fakat bu bağlantının aracın ayarına bir müdehalesi yoktur.Aracın benzin işletim sistemine ait sensörlerden lpg ecüsü bilgi alıp düzenleme yapamaz.Selamlar...

gündüz pek giremiyorum kusura bakmayın Mehmet bey
gece karanlık olduğu için nozle ları söküp bakamadım sadece haritanın resmini ekleyebildim ama nozle larada bakar size bildiririm

birde ekleme yapayım ben arayüzü kontrol ettiğimde lambda sensörü ayarları var ama sensör bağlantıları lpg yi takan servis yapmamış lambda sensörünün bağlantıları şartmıdır sizce lpg ecusu lambda sensörünün ölçtüğü değerleri değerlendirip yakıta müdahele edermi ??

Şuan piyasada olan ürün BRC MY11 dir , 2A Mühendisilk yetkili servislerinde yaptırdığınız montajlarda tüm parçalar orjinal kullanılacaktır ,montajı yaptıracağınız servisin bilgisini bana verin ,daha detaylı konuyla ilgilenelim.Selamlar...

merhaba, 2011 model Astrama yarin brc taktiracagim, tum parcalarin orijinal oldugunu nasil anlayabilirim acaba? bir de bu brc nin kac modeli var ve en iyisi hangisidir?

tesekkurler...

atiker lpg taktırdım usta umarım hayırlısı olur.
sızdırmazlık
muayne
ruhsat için ne kadr sürem var.

Şuan piyasada olan ürün BRC MY11 dir , 2A Mühendisilk yetkili servislerinde yaptırdığınız montajlarda tüm parçalar orjinal kullanılacaktır ,montajı yaptıracağınız servisin bilgisini bana verin ,daha detaylı konuyla ilgilenelim.Selamlar...

Servis yetkili ve parca orijinal problem yok. işçilik harika. Takılan ürünm modeli ise sequent, my07. Nasildir acaba? bir de fiyat nekadardir?

Ayrıca:

1. LPG'den önce, benzin aldığımda yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlardım ve tüketim normal kullanımda 13lt / 100 km ortalama olurdu (ş.içi) Araç henüz 6.000 km'de olduğu için normaldir diyordum ama bu abartılı rakam elbette çok rahatsız ediciydi...
Dün akşam ise LPG taktıktan sonra yine yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırladım 70km yol yaptım (ş.içi) ve yakıt ortalaması 7.5lt / 100 km'e kadar düştü... Daha fazla göstermesi gerekmez miydi, bu yol bilgisayarı neyi, nasıl ölçüyor?

2. Aracımın performansında hiçbir düşüş olmadı, hatta araç daha da rahatladı LPG ile. Benzin filtresinde bir sorun olabilir mi? Buji, hava filtresi gibi LPG ile ortak kullanılan elemanlar dışında, benzindeki performans düşüklükleri başka nelerden kaynaklanır?

ilginiz için çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Sayın Hocam ;

MY07 artık yetkili servislerimiz tarafından dönüşüm yapılmayan bir ürün ,sistem mart ayından buyanma MY11 e geçti.Siz nerde montaj yaptırdınız???:confused:

Servis yetkili ve parca orijinal problem yok. işçilik harika. Takılan ürünm modeli ise sequent, my07. Nasildir acaba? bir de fiyat nekadardir?

Ayrıca:

1. LPG'den önce, benzin aldığımda yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlardım ve tüketim normal kullanımda 13lt / 100 km ortalama olurdu (ş.içi) Araç henüz 6.000 km'de olduğu için normaldir diyordum ama bu abartılı rakam elbette çok rahatsız ediciydi...
Dün akşam ise LPG taktıktan sonra yine yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırladım 70km yol yaptım (ş.içi) ve yakıt ortalaması 7.5lt / 100 km'e kadar düştü... Daha fazla göstermesi gerekmez miydi, bu yol bilgisayarı neyi, nasıl ölçüyor?

2. Aracımın performansında hiçbir düşüş olmadı, hatta araç daha da rahatladı LPG ile. Benzin filtresinde bir sorun olabilir mi? Buji, hava filtresi gibi LPG ile ortak kullanılan elemanlar dışında, benzindeki performans düşüklükleri başka nelerden kaynaklanır?

ilginiz için çok teşekkür ederim...

Erzurum TULU da yaptrdm. ilk mesajimda bahsettigim yer degil, taniyorum burayi.

Kitapcigin uzerinde kucuk bir yerde yaziyor, MY07 diye. belki my11'dir. Nerden anlayabilirim baska?

Edit: Az once aradim, my10 kullaniyoruz dediler. bu nedir ya:) yalniz sunu belirteyim kesinlkle sorunsuz calisiyor ve suan cok memnunum...

Son düzenleme:
Merhaba ;

Ton benzin ve gaz ms lerine baktığımızda nozzların buyuk olmadığı anlaşılıyor fakat Yakıt ayarının nasıl olduğunu burdan anlaymam.Lpg sistemlerinde oksijen sensörü bağlantısı sadece aracın sensörünün çalışıp çalışmadığını gösteren ve ayar yaparken sondanın voltajına bakarak ayarın doğrulugunun anlaşılmasını sağlayan bir bağlantıdır ve fakat bu bağlantının aracın ayarına bir müdehalesi yoktur.Aracın benzin işletim sistemine ait sensörlerden lpg ecüsü bilgi alıp düzenleme yapamaz.Selamlar...

Mehmet bey,

Safefast kullanıyorum, kısmen ayarları da kendim yapmışımdır. ECU'nun özelliklerini biliyorum.

Safefast ECU'sunun üzerinde adaptasayon özelliği var, şayet bu özelliği aktive ederseniz, OBDII portundan okuduğu sft lft bilgileri ile lpg miktarında düzeltmeye gidiyor. Bunu da ekranda belirtiyor zaten.
Aslında bu sayede aracın kendi ecu 'su üzerindeki lft sft değerleri şaşmamış oluyor, biraz ince ayar misali. Bildiğim kadarı ile BRC 'ninde bu özelliğe sahip bir ECU 'su olacaktı.

Her halukarda aracın kendi ecu su kadar hızlı tepkiler verebilecğeini düşünmüyorum, ancak şu anda bende aktif durumda. Normal kalibrasyon ve ince ayar sonrasında bu özelliğin aktive edilmesi öneriliyor.

Bu arada aynı ecu'yu satan başka bir firmanın dökümanında bu adaptasyon özelliğinin aynı zamanda map değerleri üzerinde kalıcı değişiklikler de yapabildiğinden bahsediyordu ama ben gözlemlemedim. sadece anlık bozuklukları giderip kısmen stf değerini dolayısı ile ltf değerini 0 'a yakın tutuyor.

saygılar

Geri