Servis yetkili ve parca orijinal problem yok. işçilik harika. Takılan ürünm modeli ise sequent, my07. Nasildir acaba? bir de fiyat nekadardir?
Ayrıca:
1. LPG'den önce, benzin aldığımda yol bilgisayarının tüm değerlerini sıfırlardım ve tüketim normal kullanımda 13lt / 100 km ortalama olurdu (ş.içi) Araç henüz 6.000 km'de olduğu için normaldir diyordum ama bu abartılı rakam elbette çok rahatsız ediciydi...
Dün akşam ise LPG taktıktan sonra yine yol bilgisayarının tüm verilerini sıfırladım 70km yol yaptım (ş.içi) ve yakıt ortalaması 7.5lt / 100 km'e kadar düştü... Daha fazla göstermesi gerekmez miydi, bu yol bilgisayarı neyi, nasıl ölçüyor?
2. Aracımın performansında hiçbir düşüş olmadı, hatta araç daha da rahatladı LPG ile. Benzin filtresinde bir sorun olabilir mi? Buji, hava filtresi gibi LPG ile ortak kullanılan elemanlar dışında, benzindeki performans düşüklükleri başka nelerden kaynaklanır?
ilginiz için çok teşekkür ederim...
Recai merhaba,
Ustanın üzerine laf söylemeyi sevmem ancak bence lpg map tablonda bir yanlışlık var, şayet düzgün olsa (normal durumda beklenen) lpg 'de ve benzinde araç bilgisayarında aynı değerleri okuman, zaten lpg ecusunun orada durmasının tek nedeni benzin enj. sürelerini belli katsayılar ile çarpmak. bir nevi aracın kendi ecusunu kandırmak,başka bir amacı yok. dolayısı ile aynı değerleri okuman gerekir.
sendeki bozukluk pozisif yönde yani olması gerektiğinden büyük bir oran ile benzin sürelerini çarpıyorsun, böyle olunca da aracın benzin miktarını kısıp sana yol bilgisayarında sanki az yakıyormuşsun gibi bir izlenim veriyor. bu arac içerisindeki ltf değerini zaman içerisinde bozacaktır. bence bir ayar yaptırmanda fayda var.