eger aracı 30 a alıp 20 ye satıyor, aynı aracın dızelını 50 ye alıp 35 e satıyorsanız, benzınlıdeki kaybınız %33.3 iken , dizelde %30 dur... yani kaybınız yine daha az.
benim mantığım düz çalışıyor matamatiğimde pek sağlam değildir birinden zararım 10 milyarken satarken
diğerinden 15-20 milyar satarken zarar ediyorum üstüne alırkende 5-10 oda en az zarar ediyorum benziliye oranla bunun neresi kar ben pek onu anlayamadım..
ben böyle algılıyorum ve böyle oldumu benzinli bana daha avantajlı geliyor..
illa ekonomi yapıcak olsam ben şahsım adına benzin+lpg yapardım ama bunu gidipde 1.4 1.6 arabaya yapmazdım madem lpg yapıcam bunu lpg nin gerçekden faydalı ve ekonomi sağlıycağı bir motora uygulardım buda en az 2.0 ve üstü olurdu....
önceki örneklerde de verdim benim 307 xr ve stilo lu arkadaşlarım var ikiside lpg de şehir içi 180 yakıyorki bu araç benzinli mazotlu değil ve 180 bence mazotluya göre bile gayet makul bir mazotluda şehiriçi en fazla ne kadar ekonomi sağlaya bilirki deki 160 olsun aradaki 20 de benzinin lüksünün keyfinin farkı olsun
sesiz sedasız performanslı araç üstelik ucuza geliyor bende lpg yi savunmuş gibi olmıyım sonuçda aracım ne dizel ne lpg li ikisi içinde tarafsızım...
ama dizel aracın yüksek fiyat oluşu gürültülü çalışışı ve donanımsız üretilmesi genel dizellerden bahsediyorum bana ters geliyor bu kadar fedakarlığı ben ekonomi için yapmam bu hayata bir kez geliyoruz her şey bizim mutluluğumuz keyfimiz daha yüksek lüks konfor standartlarında yaşamamız için yapılıyor ben gerekirse illa ekonomi olucaksa 2 gün işime otobüsle giderim araba kapıda yatar ama gene keyfimden lüksümden konforumdan kesmem
bu benim hayat görüşümdür tabi..
ben her sabah sitede traktör gibi çalışan dizel sesleriyle uyanıyorum ben evin içinde bu kadar rahatsız olurken bu insalar hiçmi rahatsız olmuyor o arabaların içinde şaşıyorum trafikde bile bazen yanıma dizel araçlar geliyor ben arabanın içinde müzik açık olmasına rağmen o arabanın motorunun sesinden rahatsız oluyorum...
bunlar benim görüşlerim tabi kimseyi bağlamaz. her kezin yaşam tarzı olaylara bakış açısı farklıdır