Manuel şanziman yaği tartişmasinda ep 80 galip geldi

SAE yağın kodu Ep-80 yağlar zaten SAE serisidir. yani kullandığınız yağ doğru yağ. ben de aynı yağın Mobil markalısını kullandım.
80 numara, 90 numara ve 80-90 numara yağ kullanmayın sadece ep-80 serisi yağ kullanın. bu yağların ambalajlarında zaten SAE EP-80 CL-4 yazar.

kullandığınız yağın rengi sarımıydı kırmızımıydı benim takıldığım konu bu bir önceki mesajınızda sae ep 80 yağın rengi kırmızıydı demişsiniz castrol yağın rengi sarıydı acaba ep 80 birde kırmızı renkli yağı mı var diye düşündüm

kullandığınız yağın rengi sarımıydı kırmızımıydı benim takıldığım konu bu bir önceki mesajınızda sae ep 80 yağın rengi kırmızıydı demişsiniz castrol yağın rengi sarıydı acaba ep 80 birde kırmızı renkli yağı mı var diye düşündüm

yağın rengi çok da önemli değil... manuel şanzumanlara 80 numara şanzuman yapı konur... castrolun ep80 şanzuman yağının da sarı olması gerekiyor... atf'yi sadece rengi aynı diye koyuyorlar ama çok yanlış bir uygulama...

valla bende özel bir servise sordum bana atf veya 75- 90 elf ipoyitli şanzıman yağı kullanabilirsin dediler yani opel araçlarında ikisinide kullanabiliyormuş bir sorun olmuyor yani ikisinide gönül rahatlığıyla kullanabilirmişiz.

castrol ep80 kullanıyorum 10 bin km oldu sıkıntı yok vites geçişleri mükemmel sabahları bile 1 e rahat geçiyor....

ahmet abi alanyada kime değiştirttin şanzuman yağını?

sanayide motor parçacılarının bulunduğu arada yükseller oto eletrik'in yanında DOST OPEL SERVİS var. Adı İsmet, arkadaşımdır, kendisi opel servisten ayrılma usta.
dükkanında Tech-2 test cihazından carbon clean cihazına kadar her alet mevcut.
herhangi bir iş için gidecek olursan bana ulaş ben telefon ederim kendisine, ilgilenir.

SAE EP-80 yağı değişik firmalar imal ediyor, bazı firmaların rengi pembe bazılarınınki sarı. benim kullandığım Mobil marka olan sarı idi. bildiğim kadarı ile Bp ve castrol'unki de de sarı.
opel servislerde kullanılan ve yurt dışından gelen SAE EP-80 ile ATF her iki yağında rengi pembe.
yağın rengine takılmayın önemli olan SAE EP-80 CL yazısını görün yeter.
bu yağ hem lt.lik ambalajda hemde 18 kg.lık tenekelerde satılıyor.
burası küçük yer olduğu ve ustaların %90 nının bu yağı bilmediği için burada lt.lik ambalaj bulamadım.
18 kğ.lık tenekeden aldım, lt.si 6-7 lira civarında.

yağın rengi çok da önemli değil... manuel şanzumanlara 80 numara şanzuman yapı konur... castrolun ep80 şanzuman yağının da sarı olması gerekiyor... atf'yi sadece rengi aynı diye koyuyorlar ama çok yanlış bir uygulama...
iyi akşamlar,
bugün ben de şanzuman yağını değiştirdim. Ama castrol bulamadım.Usta TUTELA 2C 80/S yağdan koydu. Ama yağın rengi yeşildi. Rengini görünce şok oldum çünkü şanzumandan çıkan yağ kırmızı renkliydi. Defalarca ustaya sordum bişey olmaz dedi bu ATF değil dedi biz birçok arabaya bundan koyuyoruz bir şikayet almadık dedi. Rengi konusunda kafam takıldı ayrıca bu TUTELA ZC 80/S marka şanzıman yağları SEA 80 serisindenmi oluyor onu öğrenemedim. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
easytronic şanzıman için yağ ömrü 2 baskı balata değişimi arası kadar mıdır acaba?

SAE yağın kodu Ep-80 yağlar zaten SAE serisidir. yani kullandığınız yağ doğru yağ. ben de aynı yağın Mobil markalısını kullandım.
80 numara, 90 numara ve 80-90 numara yağ kullanmayın sadece ep-80 serisi yağ kullanın. bu yağların ambalajlarında zaten SAE EP-80 CL-4 yazar.
Bu durumda bizim arabaya 80 numara yağ koydular...TUTELA ZC 80/S markası bu.Ben tekrar değiştirecem bu yağı.

Geri