neyse bu 1.3 cdti tartışmamıza başka bir başlıkta başka bir zaman devam ederiz biraz konu dısına çıktık ve konunun açılış amacınıda istemeden yerine getirmiş olduk.
ya ne amacı ne istemesi arkadaş? inceden atfetme konunun haklılığına.. ben idda ediyorum ya tr deki hiç bir mazda3 hiçbir astra j yi geçtim astra h'dan iyi değildir. bana bunun aksini kanıtlayamazsınız.. desenki bana honda civic hb ile astra h kıyaslayalım ok.. ama mazda 3 e binmiş detaylı olarak en az 2 defa incelemiş biri olarak asla diyorum..
önce mazda 3 'e baktım şaşmaz girişi kia bayiinde adamla da tartıştık sanırım satış müdürü.. adamlar o arabaya 44.000 lira istiyordu benzinli, lpg kiti takılmadan dedimki bana ne gibi artıları var bu aracın? adam koltuk ısıtma var diyor ya
donanıma bakarmısın?
neyse ordan çıkıp opise gittim yeni gelecek olan 1.3cdti 95 hp corsa d ile astra h hb baktım..
astra her halükarda iyi.. ama corsa dan devam edelim
111.yıl donanımında (ki pek bir zengin olduğu söylenemez) 95 hp dizel corsa d ile birlikte afl, açılır tavan, 17" jantlar vs.vs.vs. doldur doldur bitmiyor yinede 44.000e gelmiyor.. ki al sana donanım al sana performans al sana düşük yakıt tüketimi.. iç mekan desen mazda 3hb ile aynı nerdeyse..
geçelim astra h 'a donanım fakiri astra h essantia ları opel comfort paket altında satışa sunmuş yine de donanım fakiri kalmış.. ama gel görki yine yine mazda 3hb 'den iyi durumda.. opc paket (eklerden bahsediyorum) lpg kiti ile (opel almanya garantili bayii garantisi değil) 36.500 lira idi..
44.000 liraya tamam şimdi ucuzlamışta 43.000 lira olmuş olsun.. sen olsan bu 2 aracımı tercih edersin? yoksa mazda3hb imi? gerçekci ol biraz lütfen..
43.000 lira para var cebimde ya.. beğenmediğiniz 124hp cruze bile hertürlü daha iyidir bu mazda3 den..
43.000 lira para var elinde astra j 1.4T parası
yeni teknoloji miss gibi turbo..
yahu amma abarttınız şu mazdayı.. gider kia ceed alırım yinede dönüp bakmam suratına.. adam deseki abi mazda 3hb bu donanımda 38.000 lira ha derim bak güzel alternatif olabilir.. 2000 lira farkıda sağlamlığına say
ama diyemiyorum sağlam mı değilmi bilmiyoruz bile daha..
dip not: bu mazdacı arkadaş burda polemik yaratma çabasında müslüman mahallesinde turbo salyangozundan başkasını bulamaz farkında değil.. ama farkedecek.. hiç bir opelci aracını bir mazdaya değişmez opel'e bizim gibi bakarak binsen sende anlardın