Mazda 3 - Opel Astra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AksngR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi

• Kullanılan toplam oy
    52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
volksvagen 1.6 sını 92 den beri sunuyor.. satıyormu? satıyor.. 1.3 motor verimsiz ama almanyada kaç tane var?? tr de vergi biraz insaflı olsada bende 1.9cdti 'a binsem..

verimsiz ama sıfır araç alan orta direğin cebine hitap ediyor.. verimsiz derken nerden baktığına bağlı.. verimli araçmı istiyorsun? paçası tutan varsa 2.8 V6 alsın bizde babayiğit görürüz..

editledim burak şahsına yazmış gibi olduğumdan.. ;)

neden bahsettiğimi ikimizde biliyoruz 2.8 lere uçmaya gerek yok mühendis adamlarız verimli derken fiyat/hacim/performansı makul tutmamız gerek.

1300 den 1600 cc arası aynı vergi diliminde. Yap o zaman 1.590cc motoru fordda 109ps veriyorsa sen 120olacak kadar geliştir.

astranın vectranın 100hp lik ecotec motorunu aldı cruze baktı kasayı kaldırmıyor geliştirip 124hp yaptı opel bunu zamanında neden akıl etmediki.

neden bahsettiğimi ikimizde biliyoruz 2.8 lere uçmaya gerek yok mühendis adamlarız verimli derken fiyat/hacim/performansı makul tutmamız gerek.

1300 den 1600 cc arası aynı vergi diliminde. Yap o zaman 1.590cc motoru fordda 109ps veriyorsa sen 120olacak kadar geliştir.

astranın vectranın 100hp lik ecotec motorunu aldı cruze baktı kasayı kaldırmıyor geliştirip 124hp yaptı opel bunu zamanında neden akıl etmediki.

1.6 cdti motoru fiat geliştirdi.. biliyorsun ortak tabanda amerikada üretilmiş motordur cdti lar.. opel de yapacak ama sorun opel'de değil gm politikasında.. 1.3 ler satmaya devam etsin bakalım diyorlar ki bence aile aracı olarak 1.3 cdti lar mükemmel bir fiyat/sorunsuzluk/kalite/fayda dörtlemesi kurmuş durumda.. astra sedan'ın satış rakamlarından anlaşılacaktır bu..

neyse bu 1.3 cdti tartışmamıza başka bir başlıkta başka bir zaman devam ederiz biraz konu dısına çıktık ve konunun açılış amacınıda istemeden yerine getirmiş olduk.

hepiniz bilinç altında 1.3 dizelin ne kadar verimsiz motor oldugunu biliyorsunuz ama fanatiklik yapıp her zman savunuyorsunuz OPEL de bu çok sevdiginiz motoru en az 2015 e kadar size sunacaktır;)

Allah hepimize gerçek alman arabalarından nasip etsin iyinin kötüsüne değilde iyinin iyisine binelim.
yani ne diyeyim usta son sözü söylemişin.
bunu mertçe söyleyen ender insanlardansın.

konunun gereksiz yere çekilmesi sebebiyetiyle konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Son düzenleme:
neyse bu 1.3 cdti tartışmamıza başka bir başlıkta başka bir zaman devam ederiz biraz konu dısına çıktık ve konunun açılış amacınıda istemeden yerine getirmiş olduk.

ya ne amacı ne istemesi arkadaş? inceden atfetme konunun haklılığına.. ben idda ediyorum ya tr deki hiç bir mazda3 hiçbir astra j yi geçtim astra h'dan iyi değildir. bana bunun aksini kanıtlayamazsınız.. desenki bana honda civic hb ile astra h kıyaslayalım ok.. ama mazda 3 e binmiş detaylı olarak en az 2 defa incelemiş biri olarak asla diyorum..

önce mazda 3 'e baktım şaşmaz girişi kia bayiinde adamla da tartıştık sanırım satış müdürü.. adamlar o arabaya 44.000 lira istiyordu benzinli, lpg kiti takılmadan dedimki bana ne gibi artıları var bu aracın? adam koltuk ısıtma var diyor ya :D donanıma bakarmısın?

neyse ordan çıkıp opise gittim yeni gelecek olan 1.3cdti 95 hp corsa d ile astra h hb baktım..

astra her halükarda iyi.. ama corsa dan devam edelim

111.yıl donanımında (ki pek bir zengin olduğu söylenemez) 95 hp dizel corsa d ile birlikte afl, açılır tavan, 17" jantlar vs.vs.vs. doldur doldur bitmiyor yinede 44.000e gelmiyor.. ki al sana donanım al sana performans al sana düşük yakıt tüketimi.. iç mekan desen mazda 3hb ile aynı nerdeyse..

geçelim astra h 'a donanım fakiri astra h essantia ları opel comfort paket altında satışa sunmuş yine de donanım fakiri kalmış.. ama gel görki yine yine mazda 3hb 'den iyi durumda.. opc paket (eklerden bahsediyorum) lpg kiti ile (opel almanya garantili bayii garantisi değil) 36.500 lira idi..

44.000 liraya tamam şimdi ucuzlamışta 43.000 lira olmuş olsun.. sen olsan bu 2 aracımı tercih edersin? yoksa mazda3hb imi? gerçekci ol biraz lütfen..

43.000 lira para var cebimde ya.. beğenmediğiniz 124hp cruze bile hertürlü daha iyidir bu mazda3 den..

43.000 lira para var elinde astra j 1.4T parası :D yeni teknoloji miss gibi turbo..

yahu amma abarttınız şu mazdayı.. gider kia ceed alırım yinede dönüp bakmam suratına.. adam deseki abi mazda 3hb bu donanımda 38.000 lira ha derim bak güzel alternatif olabilir.. 2000 lira farkıda sağlamlığına say ;) ama diyemiyorum sağlam mı değilmi bilmiyoruz bile daha..

dip not: bu mazdacı arkadaş burda polemik yaratma çabasında müslüman mahallesinde turbo salyangozundan başkasını bulamaz farkında değil.. ama farkedecek.. hiç bir opelci aracını bir mazdaya değişmez opel'e bizim gibi bakarak binsen sende anlardın ;)

Son düzenleme:
o söz bana ait değil.onuda bana yüklemeyin.o laftaki manayıda anlamadım.

üstad konu en gerekli yerinde de sen bana bi cevap yazamadın.. noldu kurudun gibi geldi bana.. ama japonlar susuzda çalışır korkma :rolleyes:
tamamen kişisel görüşünüz.araca bakmayın,sevmeyin.saygı duyarım.burada kesin bir bilgi yok.tamamen yorumunuz hangisini cevaplayayım.güzellik görecelidir.yüzüne bakmam diyorsunuz dünyada tutunamayan kiayı övüyorsunuz.araba bilginizide farkında olmadan belli ediyorsunuz veya fanatikliğinizi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri