Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

teşekkur edrim mehmet usta. zannedersem sana gelmeden once randevu almamız gerek, pazarlamacı olduğumuz için vakit onemli bizim içinde.
4 nolu işlemi yaptıracağız yukarıda yazdığın bi kaç arkadaş goruşmek uzere.

122bg istiyorum

ustacım ben de 2hafta kadar önce 2003 1.7dti bi araç aldım.daha önce bi çok dizel araç kullandım ama opelin dizelini ilk defa kullanıyorum.araçta 3 ile 4 bin devir arasında hissedilemeyecek kadar kesiklik yaşıorum.gerçi bana mı öyle gelior bilmiyorum.araç 76000km de ve gazı kökleyince egzozdan bayaa bi siyah duman atıor.sizce neden olabilir?
etrafım modifiyecilerle dolu.hepsi de benzinli araçlar kullanıyorlar.dizel bi araçla hele ki corsa gibi ufak bi araçla diğer araçlara kafa tutmak hep içimde kalmıştır.o yüzden arabanın asfalt sökebilmesi için neler yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misin...

Merhaba..

Aracının duman atma sebebi yüksek olasılıkla aşırı kurum birikimi dir..

Bir an önce emme manifoldunun sökülüp içerisindeki bütün kurumun temizlenmesi gerekiyor..Enjektörlerin düşen açma basınçlarının tekrar ayarlanması gerekiyor..EGR nin iptal edilmesi gerekiyor..Bu şekilde o dumandan kurtulabilirsiniz..

Performans konusuna gelince

Aracına bir turbo revizyonu yaparak daha yüksek basınçlara müsade edicek kompresör pervanesi tatbik edilmeli..Böylece 1.7 barlara çıkılabilir..Bu basınç uygun oranda yakıt ile desteklendiğinde(chiptuning) 300 newton torka yaklaşılır..Ve asfaltı sökebilirsin..

122bg istiyorum

çok teşekkür ederim ustacım..buralarda bu işi temiz yapacak adam bulamazsam direk yanındayım.. kolay gelsin..

Selam Ustam

Benim birkaç sorum var, kıymetli vaktinizi alıcam ama :)

Yaklaşık 3 ay oldu 1.3 dizel easytronic vites astra aldım,

Benim muhterem 120 YTL'lik benzinle şehiriçinde maks. 650 km yapıyor, normal mi ?

frenler çok sert birazcık frene biraz dokunmam bile anında kendini hissettiriyor, normal mi ?

Benim gibi yeni opelcilere tavsiyen nedir...

Şirketin şoförü arkadaşım garajdan çıkarırken tamponu biraz çizdi, birşey demedim ama tabi içim cız etti, şimdi illa tüm tamponu boyatmam mı lazım, bölgesel tamir yapabilecek bir yer var mı ankara da bildiğin, yoksa nazarlık mı kalsın... ( çizik 7 X 10 cm )

İlgin için şimdiden teşekkürlerimi kabul et :good:

Benim birkaç sorum var, kıymetli vaktinizi alıcam ama :)

Yaklaşık 3 ay oldu 1.3 dizel easytronic vites astra aldım,

Benim muhterem 120 YTL'lik benzinle şehiriçinde maks. 650 km yapıyor, normal mi ?

frenler çok sert birazcık frene biraz dokunmam bile anında kendini hissettiriyor, normal mi ?

Benim gibi yeni opelcilere tavsiyen nedir...

Şirketin şoförü arkadaşım garajdan çıkarırken tamponu biraz çizdi, birşey demedim ama tabi içim cız etti, şimdi illa tüm tamponu boyatmam mı lazım, bölgesel tamir yapabilecek bir yer var mı ankara da bildiğin, yoksa nazarlık mı kalsın... ( çizik 7 X 10 cm )

İlgin için şimdiden teşekkürlerimi kabul et :good:

Merhaba.. sondan başlıyım..

Siyah arabaya local boya olmaz sırıtır..Bırak nazarlık kalsın..Pasta cila ile olabildiği kadar kazıttır..

Evet frenin o hassasiyeti normal..Çok ilerde biraz sağırlaşıcaktır ama o zaman zaten siz alışmış olacaksınız..

20 bin km den önce yakıt sarfiyatınız yerine oturmaz..Ne desek boş..

Aman diyim yakıt kalitesinin üzerine titreyin..Carbon Clean çok önemlidir..30 bin gibi başlayın ve her 15-20 binde tekrar uygulatın..arabanızı ister devirli kullanın ister devirsiz kullanın ama ayda bir iki mutlaka otoban ve sürrat görsün araba..

Geri