Dün test için tekrar şarj aletlerimi ortaya çıkardım akü şarjım 12,6Vtu. Einhell'i bağladım akım ölçer haraket bile etmedi sonra kipadan aldığım max. 4 amperliği bağladım 2 amperle şarja başladı 1 saat içinde oda şarjı tamamladı ve tabi 1 saatte ortalama 1 amper şarj ile pek şarj oldu diyemem. Daha sonra aküyü araca bağlı şekildeyken kırmızı maşayı aküye siyah maşayı aracın şesesine bağlayıp şarj ettim yaklaşık 1 saatte öyle şarj oldu ve yine damla şarj moduna geçti.
Bu arada einhell hiç şarj etmeyince merak edip içini açtım içinde ne kondansatör nede başka birşey vardı. Bir tane transformatör var 230v ona giriyor diğer ucundan çıkan kablo önce ampermetreye ordan bıçaklı araç sigoertasına ordan da maşalara geliyor.
Ampermetreye girmeden diyot olması lazım. sigorta sağlam ise diyot yanmış olabilir. tekrar bi bak istersen. Diyot olmaması imkansız.
Diğer alet ile yaptığın şarja gelince, şayet akün boşken bağladıysan ve 1 saatte akım çekmeyi bıraktıysa akünde problem olma ihtimali yüksek. kapakları açıp su seviyesine baktın mı hiç?