nano su kaydırıcı

WD-40lık bir iş değil o haraketli parça yuvasında şişiyor ve sıkışıyor yerinden çıkarabilmek bile yeterince zor.. Taşlamayla olacak iş değil tam yuvarlaklığın korunması lazım zaten tornacının alacağı para çok değil 2 tane 2-3cm çapında yaklaşık 10cm uzunluğunda parçanın üst yüzeyini alıcak mekanizmayı sökmektede yardım ederim ama ben yuvalarından sökemediğim için gidip sıfırını aldım

Son düzenleme:
Mehmet ustam dediğin çıktı :( Samsunda bu işten anlayan bulurum umarım zira sıfırını alacak durumda değilim artık. tamamen kilitlendi silecekler ve kaldırmama rağmen geri inmedi öyle duruyor. yakın zamanda samsuna da geçemeyeceğim, yağmur desen yağar bolca napacaz bakalım...

sakın zorlamayın silecekleri somunundan söküp bagaja atın olmadı.. Silecekleri birbirine ve motora bağlayan 2 alaminyum çubuk var kırılrsaki benimki kırılmıştı başka bir nedenden, bulunması çok zor ve seti 50tlydi

söküm sırasında sakın motorun üzerinden aşağıda K1619 reminde görülen 1 nolu metal parçayı sökmeyin açısı 1 derece kaysa sıkıntı oluyor ben yanlışlıkla çıkardım 6-7 kere tekrar açtım sigorta yakıp durdu terar bulana kadar açıyı motorun üzerindeki bağlı olan metalin üzerindeki alaminyum çubuğu sökünce de motor yerinden çıkabiliyor

kısaca parçayı komple sökünce o iki alaminyum boruyu gösterildiği gibi tornavidayla kanırtarak sökün ben vurarak sökmeye çalışırken kırmıştım hatta, motorun 3 vidasını söküp alın ucundaki metal parçayla çıkacak yuvadan dediğim gibi o şekilde götürün sanayiye üzerinde kırılacak parça yada motor olmasın zaten elle haraket etmeyecek sıkışmıştır biri yada ikisi de takınca elle haraket edececek kadar olsa yeterli çok rahat olmasına geek yok motor gerçekten güçlü sonra motoru geri takıp çubuklarıda taktınız mı iş tamam

silecek.jpg

Son düzenleme:
sakın zorlamayın silecekleri somunundan söküp bagaja atın olmadı.. Silecekleri birbirine ve motora bağlayan 2 alaminyum çubuk var kırılrsaki benimki kırılmıştı başka bir nedenden, bulunması çok zor ve seti 50tlydi

söküm sırasında sakın motorun üzerinden aşağıda K1619 reminde görülen 1 nolu metal parçayı sökmeyin açısı 1 derece kaysa sıkıntı oluyor ben yanlışlıkla çıkardım 6-7 kere tekrar açtım sigorta yakıp durdu terar bulana kadar açıyı motorun üzerindeki bağlı olan metalin üzerindeki alaminyum çubuğu sökünce de motor yerinden çıkabiliyor

kısaca parçayı komple sökünce o iki alaminyum boruyu gösterildiği gibi tornavidayla kanırtarak sökün ben vurarak sökmeye çalışırken kırmıştım hatta, motorun 3 vidasını söküp alın ucundaki metal parçayla çıkacak yuvadan dediğim gibi o şekilde götürün sanayiye üzerinde kırılacak parça yada motor olmasın zaten elle haraket etmeyecek sıkışmıştır biri yada ikisi de takınca elle haraket edececek kadar olsa yeterli çok rahat olmasına geek yok motor gerçekten güçlü sonra motoru geri takıp çubuklarıda taktınız mı iş tamam

silecek.jpg
ustam çok sağolasın emeğin için. yanlış anladıysam düzeltin lütfen. motoru sökeceğim onu götürmeyeceğim sadece metal kolların olduğu bölümü götüreceğim doğru mu?

motoru ve 2 alaminyum çubuğu sökün kalanı götürün

attachment.php

Ekli dosyalar

• corsa c silecek motoru.webp
    corsa c silecek motoru.webp
    49.3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
önemli değil sonuda parçanında fotoğrafını buldum 175tl şuanki fiyatı
pr_01_2113_max.jpg

sağolasın hocam. parçayı nerede buldunuz? internet sitelerinde pek denk gelmedim de? eğer almak zorunda kalırsam diye soruyorum umarım kalmam ama.

mehmet hocam bugün parçayı güzelce söktüm yardımlarında çok teşekkür ederim. ben orduda biraz yukarıda bir ilçede yaşıyorum. küçük bir yer. fatsaya (37 km) inecektim bir iki tornacı aradım bilmiyorlardı ama bakmamız lazım dediler. buradan bir arkadaş bir tornacı var dedi ve gittik gitmez olaydık. adam baktı anlattım bunlarda böyle oluyor şöyle yapmanız lazım diye. baktı spreyler sıktı sökmeye çalıştı biri dönüyordu ama biri çok sıkışmıştı. mengeneye kooydu borusundan çekiçle üstünden vururken tam öyle vurma döküm parça diyecektim ki işaretlediğim yerden parça kırıldı adam pişkin pişkin kaynak yaptırırsın fatsada yaparlar falan demez mi bağırdım çağırdım yok. Haram olsun hakkım dedim çıktım. fatsaya inmek ayrı masraf, yapacakları meçhul, kaynak ne kadar sağlam tutar bilinmez ben de parçayı sipariş etmeye karar verdim. ne dersiniz? sipariş ettiğimde söktüğüm gibi takıyorum değil mi sadece başka bir ayrıntı yok?

Son düzenleme:
Geri