Odak Opelsizasla indirimi ve Mobil 1 Yağ sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sohayli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Odak Opelsizasla indirimi ve Mobil 1 Yağ sorunu

Evet dediginiz gibi  bu konusmanin sonu gelmeyecek.
yorum yapmiyorum fakat bilmenizde fayda var .3.2 dediginiz yag degisiminde kulkanilir fakat bakimda yag filitresi degistiginde filitrenin aldigi yag da hesaplanir.

Nasıl öfkelendiğimi anlatamam. Sadece Opel servisi değil, tüm servisler bunu yapıyor...

Ne demek yahu araç garanti dışı kalır? Ben yolda gidiyorum karter hasar aldı ve sızdırıyor, elimde bulunan ya da o an temin edebildiğim uygun numaralı Mobil1 yağ ile üstünü tamamlayarak kendimi servise kadar atsam, ya da hastayı hastaneye yetiştirsem  aracım garanti dışı mı kalacak?

Yetkili serviste yerine düzgün oturtulamayan yağ tapası yerinden çıksa / sızdırsa ve yağ boşalsa. O an şartlar gereği GM bulamayıp uygun numaralı Mobil1 temin edip koysam, aracım garanti dışı mı kalacak?

Kim olursa olsun yüzüne söylerim, yetkili servislerin çoğu aynı, 3 kuruş için alçalıp yerin dibine giriyor, bin bir takla atıyorlar. Kaç tane yetkili servis çalışanı bu fiyatlar üzerinden kendi aracının bakımı kendi çalıştığı serviste yaptırır???

Bir diğer mevzu ise fazla yağ olayı, 2 hafta önce dikkatimi  çekti ve benim 1.3 aracımda da yağ fazla... Ben de şimdi bakımı yaptırdığım yetkili servise gidip fazla yağ konulduğunu fatura dışında ayrıca belgeletip imzalatacağım. Madem biz yağ değiştirince belgelere dayandırılıyor, onlar da fazla yağ koyduklarına dair imza atsınlar. Fazla yağdan çıkan bir problem olduğunda, o zaman görürüm onları...  Yağ filtresi maksimum (o da maksimum) 0.5 lt fark ettirir ve bu rakam yine 4 litreyi bulmaz... Parasını alıyorsan al, zaten veriyoruz neden fazla yağ koyuyorsun araca?

http://www.gmdexos.com/licensedbrands/dexos2licensedbrands.html

General Motor un Dexos2 sertifikasına sahip üreticiler ve ürünlerini buradan takip edebilirsiniz.

GM in, kendisinin kullanılabilme izni/onayı verdiği ürünlerde, bu ürünlerin kullanılması ile garanti iptaline gitmesi beklenmez sanırım.

Ancak servisler de her önüne gelen yağın kullanımı isteğinin önüne geçebilmek için genelleme olarak yasak diyebiliyor. Burada müşterinin de bilinçli olması gerekli. Ucuza mal etmek için traktör yağını bile getiren insanlar var ve doğal olarak bu gibi ürünlerin kullanımı sıkıntı çıkaracaktır ve buna kimse de garanti prosedürünü uygulamaz, uygulayamaz.

Bu ürün Petrol Ofisi dolumu. Yani PO nun yağı.

Yapıcak bie sey yok arkadaslar 2 yıl elimiz mahkum sonrasinda uyguladiklari servis politikalari yuzunden kimse onlari tercih etmeyecek herkes biliyor odagin indirim falan yaptigida yok diger servislerle verdigi fiyat ayni ki ben bakimi daha ucuza yaptrdim , diyecegm su ki 500 lira bakim ucretini alin eyvallah da bari 2 yil icinde garanti icin servislere gelen insanlara burun kivirip basinizdan salmadan dogru duzgun hizmet verin neredeyse mercedes kadar ucret alip tofas kalitesinde hizmet vermeyin

eketen link' Alıntı:
http://www.gmdexos.com/licensedbrands/dexos2licensedbrands.html

General Motor un Dexos2 sertifikasına sahip üreticiler ve ürünlerini buradan takip edebilirsiniz.

GM in, kendisinin kullanılabilme izni/onayı verdiği ürünlerde, bu ürünlerin kullanılması ile garanti iptaline gitmesi beklenmez sanırım.

Ancak servisler de her önüne gelen yağın kullanımı isteğinin önüne geçebilmek için genelleme olarak yasak diyebiliyor. Burada müşterinin de bilinçli olması gerekli. Ucuza mal etmek için traktör yağını bile getiren insanlar var ve doğal olarak bu gibi ürünlerin kullanımı sıkıntı çıkaracaktır ve buna kimse de garanti prosedürünü uygulamaz, uygulayamaz.

Bu ürün Petrol Ofisi dolumu. Yani PO nun yağı.

Ucuza mal etmek için traktör yağı kullanacak insan servisin önünden bile geçmez zaten fiyatlardan dolayı.
Müşteri bilinçli zaten tam sentetik yağ kullanmak istiyor ama servisin bilinci kendi kazancı için çalışıyor.

Biz bile bu listeden haberdarız ama servisin haberi yok demek ki.
Nasıl olsa anlamaz garantisi bozulur  aracın de salla.

Ama en azından faturası  olmak kaydı ile yapılabileceğini öğrendik.

tunc link' Alıntı:
Evet dediginiz gibi bu konusmanin sonu gelmeyecek.
yorum yapmiyorum fakat bilmenizde fayda var .3.2 dediginiz yag degisiminde kulkanilir fakat bakimda yag filitresi degistiginde filitrenin aldigi yag da hesaplanir.

üstadım kitapçıkta yazan bilgiye göre filtre değişimi dahil 3.2 lt yağ aldığıdır.

zaten söylediğiniz doğru olsaydı yağı kontrol ettiğimde max çizgisinin 3-4 cm üzerinde çıkmazdı.

altta resimde de görüleceği üzere 1.3 cdti için 3.2 lt yağ diyor filtre değişimi ile beraber.

[img=800x533]http://s12.postimg.org/r3g5hd6dp/image.jpg[/img]

Allah'tan okuma yazmayı biliyoruz.
Kullanıcı kitapçığı da neymiş ? Dexos2 neymiş.
Sen Opel Odak tan iyi mi bileceksin.
4 diyorsa 4 tür. Garanti bozulur diyorsa bozulur.
Çok kafanı yorma paranı ver sesini çıkarma. :)

sohayli link' Alıntı:

hahahaha şiir gibi olmuş tebrik ederim ne kadar akıcı yazmışsınız :)

sohayli link' Alıntı:
?

Geri