((önemli)) volant ve direksiyon kutusu tamiri

tamir önerisine pek sıcak bakmıyorum. dışardan gidip kendim alıcam volant ve baskı balata takımını gidip değiştirticem diye plan yapıyorum. İnternette dizel motorlu opel corsa için ORjinal (denilmiş web sitesinde) GM Orjinal markalı volant buldum, fiyatı 600 TL. bu marka için ne dersiniz? ya da xxx markadan şüphen olmasın dediniz bir marka önerebilen var mı? ayrıca orjinal deniliyor web de, gerçekten orjinal midir? nasıl anlarız?
SACHS ve LUK marka Baskı-balata seti buldum fiyatı 260 tl. nediyorsunuz arkadaşlar???

siteden arkadaşımız mustafa senin anlattığın olayı defalarca yapmış gene aynı duruma geliyormuş volant bu yüzden zaten daha ekonomik bir formül arıyoruz, en son mustafa sabitleme olayını yapacak onu bekliyoruz, tavsiye ederse bende şahsen yaptıracağım..
 
Önemli!
Bu sorunun cevabını bulalım arkadaşlar artık.
Başka bir forumdan alıntı.
Arkadaşlar kendi aracımda yaklaşık 80.000 de debriyaj değiştirdim. Luk marka setin liste fiyatı parçacının gösterdiği 225+kdv idi. Tabi bu fiyatlar geçerli değil 200 ytl ye ldım. Malum bir hatadan dolayı 10.000 km sonra tekrar değiştirmek zorunda kalmıştım.benim aracım 2003 model ford fiesta. Hareketli volan var. Yani debriyajı ilk bırakmadaki darbeyi volan karşılıyor. balata setinde yay bulunmuyor. debriyaj değişiminden sonra şanzımanı motora sabitlemeye yarayan 2 mil unutulmuş ve kasıntıdan volan bozulmuştu. Debriyajı değiştirirken volanı sabit volan yaptık ve balatayı yaylı balata yaptık. Yeni fiestalarda sabit volan var. Daha sorunsuz oluyor. Ma-pa balata seti kesinlikle tavsiye edilmiyor. Otosan markalar ise 350 ytl görünüyor ve aslında Luk yapımı olduğu söyleniyor. Ayrıca bilyanın fiyatıda hemen hemen balatayla aynı ama onuda 170 ytl ye veriyorlar. Hidrolik ünitesi bilya üzerinde olduğu için fiyatı pahalı. Başka markalarda hidrolik itişi dışardan bir kol vsıtasıyla yapıyorlar ve alt merkez üst merkez diye tek tek değişebiliyor bilyaya da fazla ödememiş oluyorsunuz. Yinede çoğu kişi bilyayı değiştirmeye gerek olmadığını söylüyor çünkü baya uzun ömürlü.
 
Son düzenleme:
evet bilhan
hepimiz bunun çözümünü arıyoruz, siteden mustafa arkadaşda balatanın bitmesini bekliyordu, böyle bir çalışma yapacaktı ama haber yok epeydir, araya bayram falan girdi,
inanki şu sorunu çözen cennetlik olacak nerdeyse, yedi bitirdi çünkü hepimizi, hayır yenisini takayım diyorum gene aynısı oluyormuş, napcamızı şaşırdık valla,
neyse sen inşallah sen olumlu bi sonuca varırsın, bizi mutlaka bilgilendir buradan, merakla bekliyoruz sonucu...
 
satıcaz araçları toplu taşımaya döncez en güzeli :) ver biletini yada paranı bak keyfine :) araban var derdin var :) 10 liraya araba alıyoruz 1-2 bin lira masraftan bahsettiriyo :) biraz daha durayım olmadı zararına vericem , kafam rahat etsin bari..
 
slm arkadaşlar,bu volan sabitleme olayı combodada oluyor mu acaba. bende 2008 model bir araç var.volandan yana şansımız yok garantiden değiştiği halde yine ses gelmeye başladı 10 000 km yaptığında ses artıyor. nasıl olucak bu sabitleme. ayrıca eskiden balatalar yaylıydı bunlar neden volanı yaylı yada şuanki haliyle dizayn ettiler.
yapan yadayaptıran veya bilgisi olan var mı.
80 000 km geldiğinde volan çok kötü ses yapmaya başlıyor.tabi ozaman da garanti bitiyor.mecburen cepten yaptırılıyor. yazık ama.
 
selam arkadaşlar,
2004 corsam var volanttan ve direksiyondan kronik o sesler geliyor uzun süredir tamir imkanı araştırıyorum az önce irtibata geçtim..paylaşayım dedim..
maslak atatürk sanayisinde baykaya diyi bi yer buldum..telefonu 3462207..
az önce görüştüm benim corsaya volant için 250 direksiyon kutusu tamiri için 100 milyon fiyat verdi..yenisi çok pahalı maülum, tamir ettirmeyi düşünüyorum, bunları tamir ettiren arkadaşlar varmı yada tamir tavsiye ediyormusunuz..teşekkürler...
ben şahsen tavsiye etmiyorum.ben bursada yetkili opel servisinde çalışşıyorum bu volan tamirini genellikle filo araçlara yaptırıyrlar tabi biz yaptırmıyoruz firma kendisi yaptırıyo .şunu dicem ben şimdiye kadar kaç tane tamir edilmiş volan takmışsam araçlara hepsini geri söktüm benım şanssızlığımmıdr bikl mem ama ya takılırken rulmanı patlatıyor yaad 15-20 gün sonra sesten dolaayı geliyor geri araç karar senın artık :)
 
Geri
Üst